Post tagged with ‘mejars tìpics de italia’

Ciutats

Les ciutats més fotografiades del món

Barcelona és el tercer escenari més retratat
By , on 18 de febrer de 2014

fotografiades

El cercador Google ha creat una pàgina web on apareix mapa amb les ciutats més fotografiades del món. Segons la web Sightmaps, Barcelona és la tercera ciutat que ha protagonitzat més fotografies per part dels usuaris d’Internet; per darrere d’altres destinacions turístiques clàssiques com Nova York i Roma, que han estat respectivament la primera i segona ciutat més immortalitzada.

El llistat de les ciutats més fotografiades i el mapa amb els escenaris més retratats s’ha realitzat mitjançant la geolocalització de les imatges, una aplicació que determina el lloc on ha estat l’usuari en el moment de disparar la càmera. Aquesta informació s’ha fet creuar amb els mapes de Google Maps i Google Earth, donant lloc al mapamundi de calor Sightmaps.

Els ‘punts calents’ o les zones més il•luminades de Sightmaps mostren les ciutats on els usuaris han pres més fotografies. Sense cap dubte, Europa es col•loca capdavantera en quan a nombre de fotografies realitzades. La costa Est i la Oest dels Estats Units també es posicionen com escenaris molt fotografiats, però queden al mateix nivell de països emergents com Xina o la Índia. Superant aquestes destinacions turístiques, està el Japó i Corea del Sud que queden notablement il•luminats.

Alhora, el mapa de Sightmaps permet veure la posició de cada gran ciutat en la classificació mundial i la seva importància en l’àrea seleccionada per l’usuari; d’aquesta forma, es pot conèixer les ciutats més turístiques d’un mateix país o d’una zona d’influència. En el mateix lloc i utilitzant el zoom en una ciutat concreta, es poden veure les fotografies que els usuaris han pujat sobre la zona i així completar l’experiència viatgera que presenta Google.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar

Istanbul i Bari en un creuer

Bari té un centre històric on destaca la seva catedral, d’estil romànic i que data del segle XI
By , on 29 de març de 2011

MSC Creuers sembla que m’hagi llegit la ment, ja que en només 8 dies podré conèixer algunes de les ciutats que més m’atrauen en el mateix viatge. Es tracta d’un creuer que amb sortida i arribada des de Bari, visitarem a la grega Katakolon, les ciutats turques Esmirna i Istanbul, la croata Dubrovnik i la sempre fascinant Venècia.

Espectacular imatge de les mesquites i les seves famoses cúpules d'Istanbul

Bari, la ciutat que fa d’origen i final del viatge, ja mereix per si sola un viatge exclusiu. I ho podem fer ja sigui avançant uns dies el viatge o endarrerint la tornada a casa. Com es tracta d’una ciutat que històricament ha estat sempre com el punt més proper d’Itàlia amb l’Orient ha tingut tradicionalment una barreja cultural més intens que la majoria de ciutats italianes. A més, es molt interessant passejar pel centre històric de Bari, on es conserven molt bé construccions medievals com la seva catedral, d’estil romànic i que data del segle XI.

Però permeteu que us recomani insistentment la ciutat d’Istanbul. Es tracta de la població més gran i la més important tant pel seu pes econòmic com pel seu bagatge cultural de tota Turquia. És única a tot el món, ja que està en dos continents alhora, Europa i Àsia, i per això té aquest continu joc de contrastos que li dóna un caràcter tan especial. No seré original pel que fa als llocs d’interès però si tens temps hauries de visitar les dues grans Mesquites de la ciutat: la Mesquita blava i la de Santa Sofia. Una al contat de l’altre i lluitant per atreure més mirades de turistes que es queden glaçats amb la seva espectacularitat i bellesa.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Una Roma de cinema

Federico Fellini i la seva La Dolce Vita on la sensual Anita Ekberg es pren un bany a la Fontana di Trevi
By , on 31 de gener de 2011

La Fontana di Trevi gràcies a Fellini és ja una icone no de Roma, sinó de tota Itàlia

Estem planificant una aventura cinèfila entre uns amics. Consisteix a reservar els viatges a Roma per visitar la ciutat a través de les imatges que el cinema ens ha regalat al llarg de la història. La capital d’Itàlia ha estat escenari de moltes pel·lícules que han volgut usar els seus macos carrers, places i monuments com a part fonamental de la seva producció. Al nostre país es va fer una pel·lícula en la qual la seva funció de video de turisme va ser una mica més que evident, diria que descarat. Estic parlant de Vicky Cristina Barcelona amb la ciutat comtal.

Us sona l’excel·lent Vacances a Roma amb dos grans del cinema, Gregory Peck i Audrey Hepburn, recorrent els seus carrers? Si hi ha algun lloc pel qual es relaciona el cinema i Roma aquesta és la Fontana de Trevi, la font més gran i detallista del barroc de la ciutat i un de les seves icones més famoses. En part, gràcies a Federico Fellini i la seva magnífica La Dolce Vita en què la sensual Anita Ekberg es pren un suggeridor bany dins del monument.

Sense voler entrar en la valoració cinèfila, no podeu negar que les imatges del Vaticà i la Plaça de Sant Pere al film Àngels i Dimonis són un gran reclam perquè qualsevol que encara no hagi tingut l’oportunitat de visitar Roma, tingui una altra raó més. Estem parlant d’un conjunt arquitectònic realitzat per grans mestres històrics de l’art (Bernini, Miguel Ángel) de tota la història i que encara es conserva de forma excel·lent.

Una altra de les places més famoses d’Itàlia és la Plaça d’Espanya de Roma, on ha estat escenari privilegiat de diverses pel·lícules com Roma, ciutat oberta. En el seu moment va ser un regal de Ferran el Catòlic i la seva imatge està en l’imaginari comú gràcies a les seves famoses escalinates que arriba fins a l’església Trinità dei Monti. Els seus graons solen estar repletes de turistes a la recerca d’un merescut descans.

Però hi ha molts més llocs en els quals molts directors italians i de tot el món s’han enamorat. Com per exemple la riba del Tíber sota l’atenta mirada del Castell de Sant’Angelo, al que se li coneix també com a Mausoleu d’Adriano, la construcció del qual data de l’any 139 i és un dels edificis romans més espectaculars. Però un altre d’aquests elements cent per cent romà i que s’identifica amb la capital d’Itàlia és la Bocca della Verità situada en la paret del pronaus de l’església de Santa Maria di Cosmedin.

Fotografia: álvaro jaramillo

Comments (0)
Ciutats, Illes i costa

La cara desconeguda d’Itàlia

Els Dolomites, la costa amalfitana i la illa de Burano són indrets desconeguts pel turista mitjà
By , on 21 de octubre de 2010

Una imatge més propi d'un somni dels Dolomites italians

Es cert que els viatges a Itàlia són un dels llocs recurrents i turístics per excel·lència des de fa molts anys. De ciutats que estan dins dels circuits turístics internacionals hi tenen un bon grapat: Roma, Florència, Venècia, Milan, etc. Són només uns exemples, però per sort pels ulls curiosos i ben entrenats n’hi ha encara de llocs on el turisme, tot i que hi és pressent, no els ha assenyalat com a destí prioritari. Són indrets on encara és possible la sorpresa i descobrir tresors memorables.

Tot i que la UNESCO li va atorgar el sempre prestigiós títol de Patrimoni de la Humanitat, els Dolomites no estan saturats pel turisme internacional.  Es tracta d’una secció del Alps localitzada a les províncies italianes de Adige, Trentino i Veneto. El seu punt més alt és el Marmolada, amb 3344 metres d’alçada. I una de les millors maneres de conèixer aquesta àmplia àrea és travessar els diferents ports de muntanya que ofereixen al turista uns paisatges muntanyosos dignes de la millor de les postals de Nadal.

Un altre tresor semi desconegut, i espero que continuï així un munt d’anys més és la costa amalfitana, que és l’àrea de la costa italiana que banya el Mar Tirreno i que està situat al sud de Nàpols, justament a  la península de Sorrento. Aquesta zona està plena de petites poblacions que s’ha de conèixer. Llavors la millor manera de recórrer aquest litoral es llogant un cotxe que et porti pels diferents pobles i després fer-lo a peu. Com per exemple, el poble de Positano que està replet de pujades, carrers estrets i esglésies en racons amagats. Es tracta de poblacions que van perdre molta població amb la migració a les grans capitals italianes i que ara estan rebent un turisme inicial.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, Països

Verona, un lloc on enamorar-se

By , on 29 de novembre de 2008

Si recordeu a Julieta i Romeo, no podreu deixar de banda la romàntica ciutat on transcorre la seva història. Verona és per excel·lència la ciutats dels enamorats, aquells qui viatgen fins allà per a recórrer la casa dels Capuleto i sumar missatges d’amor als centenar que s’han deixat en el balcó de Julieta. Per suposat, tampoc falta la seva tomba (en el monastir San Francesco al Corso) ni la casa de Romeo.

Situada al Nord d’Itàlia, a la regió del Veneto, aquesta elegant ciutat compta amb història i paisatges de somni. Hi podràs arribar des de qualsevol lloc de Catalunya agafant algun dels vols barats que et portaran a Itàlia. Travessada pel riu Adige, ofereix baixes valls, muntanyes, planures i fins a l’oest, amaga el llac italià més gran: el Garda, on el clima i la vegetació són mediterranis.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Guies per a viatjar, Turisme i art, viatges

Despertar italià a Ferrara

By , on 5 de juliol de 2007
Ferrara

Itàlia és, potser, un dels països amb més història del món. Cada poble, cada ciutat i regió ofereix un edifici únic que amaga història i art per tots els racons. A la regió d’Emilia Romaña, entre Bolonya i Venecia, es troba Ferrara, una petita ciutat que per la seva riquesa arquitectònica se l’ha reconegut com a Patrimoni Mundial de la Humanitat.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio