Post tagged with ‘menjar a florida’

Ciutats

Vitòria, ciutat dels amants de la història

La capital d'Àlaba te gran quantitat de museus i edificis d'interès cultural
By , on 7 de febrer de 2012

Un cop que posem el peu a Vitòria-Gasteiz ens adonem que la capital d’Àlaba té quelcom que la fa diferent a les altres ciutats del nord d’Espanya. La ciutat està plena de verdor i al centre conviuen en perfecta harmonia lo nou i lo vell, allò sagrat i allò mundà. I és que Vitòria és una ciutat que ha sabut conservar el seu patrimoni històric.

Vitòria

Vitòria

La ciutat de Vitòria posseeix un fantàstic casc antic que conserva el seu traçat medieval gairebé complet. En aquesta zona, més coneguda com l’Almendra Medieval, es concentren molts dels punts d’interès de Vitòria com la Catedral de Santa Maria, l’església de San Pere, la Casa del Marqués de la Alameda o el Museu del Naip (l’antic palau Arrieta-Maestru o també conegut com de Berdaña). Als més aventurers us recomanem passejar sense direcció fixa entre els carrers de l’Almendra Medieval i contemplar l’arquitectura medieval. Sinó, podeu seguir el recorregut que us proposa l’Ajuntament de Vitòria. Tindràs la sensació d’haver retrocedit en el temps!
Continue reading »

Comments (0)
Especials

El Carib més a prop que mai

Les possibilitats de fer un creuer són múltiples però sempre amb una gran qualitat
By , on 25 de agost de 2011

Estava veient les diferents possibilitats pel que fa als creuers Royal Cruises i de veritat que són d’allò més interessants. Com el seu propi nom indica la majoria de les seves ofertes de creuers està al deliciós Mar Carib, encara que n’hi ha un bon grapat més de localitzacions com el Mediterrani Occidental, el Mediterrani Oriental, les Illes Canàries, el Nord d’Europa i el que navega tant pel Mediterrani com l’Atlàntic.

Espectacular imatge del port de Miami

Com que sóc dels afortunats que encara tenen dies de vacances i m’he reservat el gran viatge per aquestes dates, vull fer-lo com deu mana. Me’n vaig al Carib¡ I així m’he trobat un creuer en aquesta zona que no té la pots perdre: el Florida i Bahames. Es tracta d’un viatge de només 5 dies però que té un recorregut prou interessant amb sortida i arribada a Miami, i visitant les illes de les Bahames, a Nassau i Coco Bay, i Key West. Una forma perfecte per conèixer les delícies de les illes caribenyes però afegint-li una ciutat idíl·lica com és Miami.

Perquè des de fa molts anys, gràcies a la televisió o als cinemes, gairebé tothom té una idea exacte de les grans possibilitats turístiques que té aquesta important ciutat nord-americana on la platja és un personatge imprescindible a la vida dels ciutadans de Miami. Però n’hi ha molt més que visitar a aquesta localitat amb una gran presència de la comunitat llatina, principalment cubans, per la qual cosa el problema del idioma ja és molt menys important.
Continue reading »

Comments (0)
curiositats, Turisme i art

Què són les caramelles?

Les pots escoltar per Pasqua
By , on 28 de juny de 2010

Quan era petita de vegades anava amb la meva àvia a veure caramelles, però la veritat és que no sabia massa bé què era. M’agradava perquè veia a un grup de gent cantar apassionadament sobre uns temes que no entenia gaire, però em semblava una activitat d’allò més divertida. No sé si és perquè m’acompanyava l’àvia o bé perquè m’agradaven les caramelles, però recordo aquells moments com un dels més entranyables de la meva infància.

Però bé, records a part, segons vaig anar creixent les caramelles ja no formaven part de la meva vida i al final vaig descobrir què eren, coses de fer-se gran. Les caramelles són unes cançons i balls populars que es canten per Pasqua o Pasqua Florida. La temàtica central és la religiosa, ja que les cançons acostumen a celebrar la resurrecció de Crist. Tot i així en els últims temps han incorporat altres temes com les cançons de to festiu i les d’aire satíric sobre temes locals.

La qüestió és que el grup de cantaires canta al bell mig d’una plaça o bé sota del balcó d’algun amic o de gent del poble. Acostumen anar acompanyats d’instruments musicals com els bastonets, el cèrcol, el violí de pastor… i això encara fa més interessant l’actuació dels cantaires de caramelles.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar

Viatjar amb nens: de la Costa Brava a Orlando

Dos destins diferents però adequats per al turisme familiar
By , on 5 de octubre de 2009
Hi ha molts destins interessants per a viatjar amb nens

Hi ha molts destins interessants per a viatjar amb nens

A Viatjar.cat ens agrada donar consells per a viatjar a tot tipus de públics. Avui us volem parlar d’una qüestió interessant com és viatjar amb nens. Si pensaves que un cop tinguis fills ja no podràs viatjar a quasi cap lloc, t’equivocaves. Existeixen molts destins interessants per anar amb els més petits per la seva comoditat, proximitat amb llocs d’entreteniment, etc. De fet, a la xarxa podeu trobar fòrums en català on altres usuaris us aconsellen on podeu anar amb els més petits. Us apropem dos destins molt diferents, un català i un nord-americà, on podreu realitzar sense cap problema un viatge en família.

A Catalunya, la Costa Brava ens ofereix moltes comoditats per a viatjar amb nens. Una de les opcions més interessants és Cala Montjoi, al Cap de Creus. Es tracta d’una ciutat de vacances condicionada amb allotjaments diversos i un gran ventall d’activitats que podem fer en família (kaiac, tir amb arc, mini-golf…). Si el mar et fa especial por perquè viatges amb nens molt petits o nadons, el complex de Cala Montjoi compta amb piscina per a estar a l’aigua amb més tranquil·litat.

A més, comptem amb un centre de submarinisme al propi complex que realitza cursos per a totes les edats, també per a infants, des dels quatre anys. Pot ser una gran experiència per als nostres fills i una manera de perdre definitivament la por a l’aigua. A totes les bones condiciones per als viatges familiars de Cala Montjoi hem de sumar les del conjunt de la Costa Brava. Localitats com Roses, Pals, Palamós, l’Escala, l’Estartit, etc. esdevenen ideals per a viatjar amb infants, amb indrets tranquils, bon clima, opcions diverses per a menjar, allotjaments adequats i moltes activitats d’oci per a famílies.
Continue reading »

Comments (0)
curiositats

Els misteris del món i Google Earth

Cuarto Milenio parla d'enigmes per resoldre
By , on 15 de agost de 2009

Ja fa moltes emissions del programa de Cuatro, Cuarto Milenio, presentat per l’enigmàtic Iker Jiménez, els misteris que amaga després de si Google Earth. Diverses fotografies en diversos llocs del món mostren elements borrosos i figures que, observant el lloc concret, no apareixen en la realitat.

Cuarto Milenio va il·lustrar aquest fenomen deixant en l’aire un misteri sorprenent. Com exemples trobem aquest element borrós a Florida , un objecte no identificat prop de la Mansió PlayBoy o un avió bombarder de la Segona Guerra Mundial sobrevolant Lancaster (Anglaterra). Què està passant? Ningú ha resolt encara l’enigma, però la realitat és que poder viatjar com si estiguessis en un avió allà on vulguis amb Google Earth obri noves possibilitats i sorpreses. Pots comprovar-lo quan vulguis?

Per a aquells que no coneixeu al bo d’Iker Jiménez, compta amb una llarga trajectòria tot treballant en el món dels fenòmens paranormals, l’ufologia, els enigmes i altres misteris. Va començar a ser popular a través del programa Milenio 3, a la Cadena SER, on a vegades a hores intempestives aconseguia unes quotes d’audiència notables.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Turisme i menjar

Un sopar a Donostia

Descobreix i viu la nit donostiarra a base de "pinxitos"
By , on 5 de maig de 2009
Interior d'una tasca

Interior d'una tasca

Entrar a Euskadi sempre és especial. Els catalans tenim un estrany sentiment de germanor només entrar en territori basc i per tant les estones i estades viscudes en aquest petit país a caball entre el cantàbric i els Pirineus sempre són especials i boniques de recordar. A més, cada cop són més les ofertes de vols barats per a viatjar-hi, així que una visita a bon preu sempre és factible en funció de l’època de l’any.

La proposta que avui llancem no és un gran viatge ni una ruta salvatge. És tan sols una escapada, un cap de setmana… només un sopar si tu vols… Marxem a Donostia a veure Txakolí i a menjar pinxos i montaditos! Temptador, veritat?

La ciutat de Donostia ( San Sebastian en castellà ) és famosa pel seu festival de cinema, per la seva preciosa platja de la concha i el seu elegant passeig marítim, pel vigilant monte Igueldo o per les ecultures d’en Chillida desafiant la mar… Però per res més? I és que el que proposem no necessita de gaire més que de tenir gana, set i de moltes ganes de gaudir la nit donostiarra.

Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio