Post tagged with ‘menjar de cuba’

Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Països

Per viatjar a Cuba és obligatori tenir una assegurança mèdica

És fonamental comprovar si la nostra companyia d’assegurances té conveni amb el país
By , on 24 de desembre de 2010

Cuba és un país parat en el temps

Viatjar a Cuba és una tasca bastant complicada des del punt de vista burocràtic. Visats, permisos i documents s’apilen a les bosses dels viatgers que volen visitar l’illa; per això, és convenient que abans de fer les maletes i marxar entris al web o truquis al Consolat de Cuba per demanar quina és tota la documentació que necessites i evitar-te possibles ensurts quan estiguis en trànsit. Un dels darrers tràmits que s’han establert com a obligatori és l’assegurança mèdica.

Tant si el teu viatge a Cuba dura uns dies com si demanes un permís de residencia temporal necessitaràs una assegurança; tot i així, els tipus de document serà diferent. Per un costat, si el teu viatge dura només uns dies necessitaràs una Pòlissa d’assegurança de viatges; per l’altra banda, si el que vols és residir durant una temporada a l’illa necessitaràs una Pòlissa d’assegurança de despeses mèdiques. Has de tenir en compte però, a quin centre la sol•licites ja que no tots tenen convenis amb Cuba.

A l’illa, l’empresa d’assegurances que ha posat en marxa el sistema és Asistur; per això, has de consultar el seu web per corroborar quines són les empreses espanyoles amb conveni. Algunes d’aquestes són: Axa, Europe Assistance, Mapfre, Racc o Race.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Hotels temàtics, Imatges del món

Com es formen les aurores boreals?

La Lapònia noruega, un indret únic per a descobrir-les
By , on 3 de juliol de 2009
Així et sentiràs sota una Aurora Boreal

Així et sentiràs sota una Aurora Boreal

Les aurores boreals són fenòmens meteorològics propis dels cels més propers als Pols. Per tant, la Lapònia noruega és un dels llocs més idonis del planeta per a gaudir d’aquest meravellós espectacle de la naturalesa. La millor època per a contemplar les aurores boreals a la Lapònia noruega és entre octubre i març i tant en nits clares com fosques.

Però què és una aurora boreal? Sempre hi ha hagut un aire místic entorn de les aurores boreals. Antigament, quan no se’ls podia donar una explicació científica, algunes persones pensaven que es tractava d’un auspici d’un càstig o un recordatori que calia complir la llei.

Per la seva banda, els samis, el poble tradicional de Lapònia noruega, pensaven que les aurores boreals eren ànimes que saludaven a la terra. Avui tenim una explicació científica per a aquest meravellós fenomen. A diferència del que s’hagi pogut pensar, l’aurora boreal no és el reflex de la llum solar en el fil dels Pols, sinó el xoc amb les capes superiors de l’atmosfera de grans partícules elèctriques que s’acosten a la terra a gran velocitat. És llavors quan els gasos s’il·luminen i els diferents colors reflecteixen els gasos de l’atmosfera. No obstant això, aquesta explicació científica no lleva a les aurores boreals el seu misticisme.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

La màgia del rom cubà

By , on 31 de juliol de 2008

A Cuba no hi ha tertúlia, ni ball, ni festa, ni instants de relax si el ron no està com a testimoni. Porta dècades essen protagonista de tot moment especial que hi hagi. En la seva justa mesura és un dels grans plaers de la vida a l’illa.

Més que una simple beguda és una de les peces principals d’aquest trencaclosques de sensacions que forma l’estil de vida cubà. Després d’haver parlat de tantes begudes i costums gastronòmiques del món, ¿com ens oblidarem del seu deliciós rom? Desafortunadament no podem convidar-te a una copa virtual però, com a mínim, et posem en situació per a quan estiguis allà.
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Guies per a viatjar

Històries mundials a través de les begudes

By , on 1 de setembre de 2007
Begudes

És cert que no hi ha necessitat de viatjar per tenir la possibilitat de conèixer sabors típics d’una determinada regió del món: avui dia, s’han extés moltes propostes gastronòmiques al llarg del món, tot i que res no pot comparar-se amb un menjar o una beguda disfrutada al seu lloc d’origen. Per això, aquesta vegada us proposem fer un repàs per algunes begudes representatives de determinats païssos, perquè al beure’ls, sapigueu quina història s’amaga darrera de cadascuna d’elles.

Has sentit parlar d’Amarula, el licor dolç i cremós conegut com “l’esperit d’Àfrica”? El seu origen es remunta a 1989 i deu el seu nom a un arbre que creix a les sabanes africanes, del que cau el fruit utilitzat per aquest temptador producte alcohòlic… i afrodisíac.

Continue reading »

Comments (0)
Guies per a viatjar, Països

Un complement per a viatjar a Mèxic i Cuba

By , on 4 de abril de 2007

Equipo Dorling compta amb guies visuals de diferents països que combinen informació amb multitud d’imatges de gran qualitat. Com a mostra us recomanem les guies visuals deMèxic y Cuba.

mexico.jpg

Amb més de750 imatges a color preses únicament per a la ocasió, aquesta guia visual de Mèxic ofereix un extens recorregut per la cultura mexicana. Dades històriques, cronologia dels esdeveniments més importants, festes folklore, etc,. Todo está al alcance del turista en esta guía. A més a més, els viatjers podran utilitzar l’obra per a preparar les seves rutes, doncs ofereix diferents itineraris, amb plànols inclosos i informació pràctica. La capital mexicana compta, a més, amb una guia de carrers completa.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio