Post tagged with ‘menjar de dinamarca’

Escapa't!

Visita Dinamarca en família i en bicicleta

Un país amb més de 12.000 km de carrils bici per poder utilitzar la bicicleta i visitar els llocs més emblemàtics
By , on 28 de maig de 2013
Tivoli Gardens

Els Tivoli Gardens a Copenhague

Dinamarca és un país que es troba al nord d’Europa, a la regió d’Escandinava, que només té frontera física amb Alemanya, tot i que també hi ha una unió per mitjà d’un pont amb Suècia. Probablement, per la majoria és un país desconegut però que torna a posar-se al mapa gràcies a la seva victòria en el festival d’enguany d’Eurovisió. És el destí ideal per visitar a les properes vacances, perquè hi ha molt per veure, descobrir i gaudir. És un bon lloc per anar en família, perquè és segur i hi ha tot de serveis per poder passar uns dies de diversió i tranquil•litat absoluta.

A Billund s’hi troba Legoland, el parc d’atraccions dedicat als jocs Lego més important d’Europa. És el lloc preferit dels més petits, perquè allà podran gaudir de les atraccions ambientades amb el mític joc de construcció i els seus personatges. A mesura que es va passejant pel parc, s’hi troben vikings, indis, vaquers, pirates, etc. Tots interactuen amb els nens per tal de fer passar una molt bona estona a grans i petits. Dins el parc hi ha ‘Miniland’, una construcció amb més de 20 milions de fitxes de Lego que representen alguns dels edificis i monuments més emblemàtics del món. O ‘Imagination Zone’, on es projecten pel•lícules en 3D i amb l’interactuació de personatges reals.

Això sí, un dels llocs més transitats pel turisme a Dinamarca és a la seva capital, Copenhague. És per això que hi ha moltes activitats a la ciutat, molt preparada pel turisme i els visitants d’arreu del món. Als Tivoli Gardens es poden viure experiències úniques plenes d’espectacles, focs artificials i música. És un lloc apte també per els més petits, perquè hi ha atraccions com muntanyes russes. O l’Experimentarium, una exhibició de la ciència i la tecnologia, famosa sobretot per les seves representacions de dinosaures robotitzats.

Continue reading »

Comments (0)
Museus, Turisme i menjar

Visita una fàbrica de cervesa

La diversió està assegurada
By , on 29 de juny de 2010

Pots visitar el museu de Heineken a Amsterdam

Durant els últims post hem vist que es pot viatjar per moltes raons. La gastronomia, l’obra d’un arquitecte, la música… Aquests poden ser alguns dels motius que ens poden obligar a agafar la maleta i veure món. Seguint aquesta trajectòria — la de buscar excuses per viatjar- he pensat que als qui els agrada la cervesa es poden dedicar a visitar fàbriques, tastar les diferents varietats i a més aprendre molt d’aquesta beguda tan comú a la nostra dieta.

La primera fàbrica de cervesa que podem visitar és la de Carlsberg. Primer hem de ser a Copenhague (Dinamarca) i un cop allà ens podem dirigir cap al museu-fàbrica de Carlsberg. La visita ens pot ocupar unes dues hores, i el que és més important: podem anar tastant. Així que si sou molt amants de la cervesa compteu amb què la visita se us allargarà una mica més. Diuen que es el lloc on es concentra la col·lecció més gran de cerveses del món, unes 12.000 ampolles. Així, que entre la degustació de la cervesa i la visita a les instal·lacions també podeu intentar a trobar la vostra cervesa preferida.

Una altra de les cerveses més populars es la Heineken i també podeu visitar el seu museu a Amsterdam. Així que dirigiu-vos cap al museu i amb l’entrada que us donen gaudiu de les instal·lacions d’aquesta cervesa. Aquesta entrada -segons les meves fonts- un cop acabada la visita es canvia per un regal, que com molts podeu imaginar, és un got de cervesa Heineken. Durant el trajecte també us podeu anar bevent una cervesa, ja que entra dins de l’entrada. Així que sigueu responsables amb el consum, que em sembla que d’aquestes visites algun en sortirà perjudicat!

I per no sortir a l’estranger heu de saber que també podeu visitar fàbriques de cerveses ben a prop de casa. El Grup Mahou-San Miguel ha creat un itinerari pels més curiosos. La visita comença amb una peça audiovisual que ens dóna la benvinguda i després continua amb un recorregut guiat per les instal·lacions passant per la bodega on es produeix la fermentació. I com no la visita acaba amb una degustació de cerveses. On podeu gaudir d’aquestes visites? Doncs podeu anar a Lleida, Burgos, Alovera (Guadalajara) i a Màlaga. Només cal que concerteu la cita i sigueu majors de 18 anys. Així que aneu prenent nota, la diversió esta assegurada. Això si, espero que en feu un consum responsable.

FONTS: Diariodelviajero, Deviajes i Distorsiones

Foto: vizzzual a Flickr

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Turisme i menjar

Un sopar a Donostia

Descobreix i viu la nit donostiarra a base de "pinxitos"
By , on 5 de maig de 2009
Interior d'una tasca

Interior d'una tasca

Entrar a Euskadi sempre és especial. Els catalans tenim un estrany sentiment de germanor només entrar en territori basc i per tant les estones i estades viscudes en aquest petit país a caball entre el cantàbric i els Pirineus sempre són especials i boniques de recordar. A més, cada cop són més les ofertes de vols barats per a viatjar-hi, així que una visita a bon preu sempre és factible en funció de l’època de l’any.

La proposta que avui llancem no és un gran viatge ni una ruta salvatge. És tan sols una escapada, un cap de setmana… només un sopar si tu vols… Marxem a Donostia a veure Txakolí i a menjar pinxos i montaditos! Temptador, veritat?

La ciutat de Donostia ( San Sebastian en castellà ) és famosa pel seu festival de cinema, per la seva preciosa platja de la concha i el seu elegant passeig marítim, pel vigilant monte Igueldo o per les ecultures d’en Chillida desafiant la mar… Però per res més? I és que el que proposem no necessita de gaire més que de tenir gana, set i de moltes ganes de gaudir la nit donostiarra.

Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Països

Tarjeta Sanitària Europea, essencial per a viatjar

By , on 15 de gener de 2009

Si penses viatjar per Europa properament, et recomanem que abans de sortir demanis la teva targeta sanitària europea (TSE). Fins el juny de 2004 era necessari tramitar l’E-111 o l’E-128, dos documents que tenien sempre una durada molt més limitada. Ara, la TSE té una durada d’un any des del dia que te la fan.

La part positiva d’aquesta targeta és que en cas que necessitis assistència sanitària a qualsevol país de la Unió Europea, la rebràs en igualtat de condicions sense tenir a veure el país on et trobis i sense cap cost. Si no portes amb tu el document, és molt probable que si necessites anar al metge o a l’hospital hagis d’abonar el preu de la visita.

És vàlida a Alemanya, Àustria, Bèlgica, República Txeca, Xipre, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia. Finlàndia, Grècia, Hungria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònie, França, Portugal, Regne Unit i Suècia i també en altre quatre països, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, viatges

Aalborg: una bona parada en el camí

By , on 7 de octubre de 2007
Aalborg

Si comences un viatje a través de Dinamarca, ja sigui en cotxe, tren o bicicleta, és probable que les teves passes es dirigeixin de manera gairebé instintiva cap a la principal atracció turística del país: Copenhage. És normal, tenint en compte que per a molts de nosaltres és l’únic nom de ciutat que ens sona d’aquest país. No obstant, hi ha altres molt bones parades en el camí. Una d’elles és Aalborg.

La ciutat d’Aalborg es troba en el nort de la Jutlania i al sud de Limfjorden, just a la ribera sud del riu que divideix totes dues parts de la península. La seva situació és per tant estratègica. És un lloc de pas obligat si la teva intenció és arribar fins a la punta de la península danesa, a Skagen; per això, i ja que és així, val la pena parar-se per a disfrutar del que ofereix la ciutat. Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Guies per a viatjar, viatges

Jardins del Tivoli en Copenhague: un parc d’atraccions amb molta història

By , on 8 de agost de 2007

Tivoli

Copenhague és, sens dubte, la ciutat amb més encant i història de Dinamarca. El que més sorpren d’ella és la seva capacitat per compaginar present i passat. És considerada una ciutat moderna que no ha perdut l’encant d’allò clàssic, ja que està plagada de punts històrics d’incalculabre bellesa.

Són molts i variats els indrets que podem visitar a la inicialment denominada Badia dels Mercaders. En aquesta ocasió us presentarem la seva principal atracció turística, molt apreciada pels danessos: els jardins del Tivoli. Es tracta d’un parc d’atraccions amb unes característiques molt pecul·liars. Quan hi vagis,no esperis trobar, ni molt menys, el típic parc temàtic. Per què? Continua llegint i ho descobriràs.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio