Post tagged with ‘menjar irlandes’

Especials

L’estranya taverna

Viatgem a Liverpool d'una manera un tant especial
By , on 26 de desembre de 2011
Estava amb un amic, però no recorde el seu nom i a penes les faccions del seu rostre. Davant nostre un estrany local, Viatges Liverpool. Però no era cap agència de viatges sinó un bar de copes que estava a vessar i això que encara no havien tocat les sis de la vesprada. És curiós però ni tansevol estavem a Anglaterra sinó al centre de València, un lloc com qualsevol altre, ja veus. Tot al nostre voltant semblava una densa nebulosa. Ara veig molt clarament els flaixos del rètol luminós repicant-me al cervell com un martell pneumàtic.
Liverpool

Liverpool a la nit.

Llavors de sobte ‘fade to black’ i la següent cosa que recorde és ja l’interior sonant el Let it be dels Beatles sobre els acords del My heart will go on, tot plegat una barreja estranyíssima, i ja m’imaginava la Kate Winslet corrent histèrica perduda per la coberta d’un enorme portaavions quan vam clissar a la taula de darrere un mariner sense dents que semblava la viva encarnació de Popeye, amb aquella mítica àncora tatuada a l’avantbraç i tot. Ens hi vam atansar perquè ens despertava una enorme curiositat i li vam demanar pel nom.
Li deien John, és clar, com a tots els mariners anglesos. John Lancashire parlava un anglès inintel·ligible amb la seua boca desdentada però a la manera de Liverpool, ja saps, que s’assembla molt a l’accent irlandès, que diuen /dublin/ i /oiland/ enlloc dels molt ‘cockney’ /dablin/ i /ailand/ . Era un autèntic hooligan de l’Everton i com a tal odiava amb totes les seues forces el Liverpool, pero especialment el seu capità, Steven Gerrard. No vam entendre massa bé el perquè; d’aquella boca només eixien incomprensibles exabruptes. Les manies, que no les curen els metges, però bé.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Instants de felicitat

Gaudint de l'encant de Temple Bar
By , on 5 de desembre de 2011

Segurament tothom recorda un moment de la seua vida en què es va sentir tan feliç que feia l’efecte que poguera tocar aquella felicitat, ja sabeu, aquella sensació plenament lúcida d’eterna joventut, de gaudir de la vida al cent per cent, de sentir que ens mengem el món amb un sol mos. És una experiència que hom té poques vegades en la vida, i segurament per això ho recordem amb intensitat,  com si acabara de passar. Qui a dalt signa recorda així un moment estelar del seu viatges Dublín, ara farà cinc anys i escaig.

Temple Bar

Temple Bar és un lloc mític, el pub irlandès per excel·lència.

Era a Temple Bar, al cor de la capital irlandesa. Un cor que -com no podia ser altrament- bategava cervesa en gerres de pinta, De totes les tonalitats imaginables entre el negre torrat de la Guinness y el taronja ambarí de la Bulmers, que no era cervesa, sinó sidra irlandesa, però entrava amb la mateixa facilitat i feia gust de manà en aquella mítica cerveseria. Estava allà amb Octavi, el conegut que havia fet possible la meua estada allà, m’havia aconsellat abans d’arribar.

Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i art

Viatja a Carcassone i torna a l’època medieval

La seva ciutadella és Patrimoni de la Humanitat
By , on 1 de agost de 2009
Imatge nocturna de la localitat medieval

Imatge nocturna de la localitat medieval

A la regió de Llenguadoc-Roussillon en el sud de França es troba la preciosa ciutat medieval fortificada de Carcasona (o Carcassonne en francès). La impressionant ciutadella, que es conserva en un magnífic estat ja que va ser restaurada en el segle XIX, compta amb 52 torres i 2 fortificacions concèntriques, amb un total de tres quilòmetres de muralles.

A la ciutadella, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, segueixen vivint encara uns 120 habitants i hi ha una gran varietat de botiguers i d’artesans, que venen tot tipus d’objectes artesanals i souvenirs. També hi ha nombrosos restaurants, per la qual cosa és una bona opció menjar dintre del recinte. L’accés a la ciutat amurallada i a la basílica de Saint Nazaire que es troba en el seu interior és de franc.

No obstant això, hi ha alguns llocs en els quals cal pagar entrada. Un d’ells és el castell construït en el segle XII que va anar la seu dels Trencavel, vescomtes de Carcassone. Encara que la ciutadella sigui famosa per la fortificació medieval, el cinturó exterior de la qual es va construir en el segle XIII, el lloc ha estat ocupat des del segle VI a. de C., primer va ser un enclavament gal, i més tard una ciutat romana.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Turisme i menjar

Un sopar a Donostia

Descobreix i viu la nit donostiarra a base de "pinxitos"
By , on 5 de maig de 2009
Interior d'una tasca

Interior d'una tasca

Entrar a Euskadi sempre és especial. Els catalans tenim un estrany sentiment de germanor només entrar en territori basc i per tant les estones i estades viscudes en aquest petit país a caball entre el cantàbric i els Pirineus sempre són especials i boniques de recordar. A més, cada cop són més les ofertes de vols barats per a viatjar-hi, així que una visita a bon preu sempre és factible en funció de l’època de l’any.

La proposta que avui llancem no és un gran viatge ni una ruta salvatge. És tan sols una escapada, un cap de setmana… només un sopar si tu vols… Marxem a Donostia a veure Txakolí i a menjar pinxos i montaditos! Temptador, veritat?

La ciutat de Donostia ( San Sebastian en castellà ) és famosa pel seu festival de cinema, per la seva preciosa platja de la concha i el seu elegant passeig marítim, pel vigilant monte Igueldo o per les ecultures d’en Chillida desafiant la mar… Però per res més? I és que el que proposem no necessita de gaire més que de tenir gana, set i de moltes ganes de gaudir la nit donostiarra.

Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, General, viatges

Dublín: racons dels músics irlandesos

By , on 19 de març de 2008

The Corrs, Sinead O’Connor, The Chieftains y U2 tenen una cosa molt important en comú: tots aquests grups de música són irlandesos. D’una o altra manera, han deixat petjada als carrers de Dublín: et ve de gust fer un recorregut per aquests llocs? Segueix el Rock n’ Roll Trail i gaudeix, tant si ets un amant de la música com si no.

Hi ha una vintena de llocs marcats per la música que recomanem que visitis en alguna escapada de cap de setmana gràcies al vols barats a Dublín que existeixen des de qualsevol punt d’Europa. És senzill reconéixer-los gràcies a una plaza en forma de disc que ens indica a quin grup es refereix el lloc i quina importància va tenir a la seva història. Si coneixes on es troben és fàcil que facis l’itinerari al teu aire. Si no, passa per l’oficina de turisme del carrer Suffolk i sol·licita fer una visita guiada.

Un dels llocs emblemàtics és el pub O’Donoghue’s, on The Dubliners es reunia cada divendres per a tocar. Allà va sorgir aquesta vanda l’any 1962 i es van fer famosos gràcies a les seves actuacions al local.

Tampoc pots deixar de visitar la famosa paret plena de graffitis en la qual U2 va gravar els seus àlbums. Justament al costat estan els Estudis Windmill Lane, la fàbrica dels tres primers treballsd de la banda de Bono.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio