Post tagged with ‘menjar típic d’africa’

Consells per a viatjar, Imatges del món

Un safari per Àfrica, un “viatge a peu” per la natura més salvatge

Ideal per escapar de la rutina i canviar d’hàbits
By , on 5 de novembre de 2010

Els animals estan tan acostumats a la presència dels humans que no són gens perillosos

Avui, un tipus de viatge diferent al que estem acostumats. Un viatge per entrar en contacte amb la natura més salvatge del planeta, la que guarda Àfrica en el seu interior. Un viatge per canviar totalment d’ambient i passar de la més atapeïda ciutat a la sabana més solitària. Un viatge per recordar. El safari, que en swahili vol dir “viatge a peu”, és una forma molt interessant d’explorar les reserves i parcs naturals del continent Africà.

Aquest tipus de viatge solen ser tot inclosos; és a dir, que el viatger paga, abans de viatjar, una xifra i no s’ha de preocupar del tema diners durant tota l’exploració. És una forma molt eficaç de viatjar quan l’organització que es necessita és molt especialitzada i no la podem controlar nosaltres mateixos; per això, contractem un pack de viatge en el que ens organitzen i preparen totes les sortides i activitats. Cal dir que hi ha molta gent a la que no li agraden els viatges organitzats, i en situacions normals, com un viatge per Europa, estaria totalment d’acord, però en el cas de fer un safari per Àfrica, crec que hi ha molts aspectes que se’ns escapen i val més contractar a especialistes que fer una improvisació desastrosa. Tot i així, depèn de cada viatger.

En els casos dels viatges organitzats, aquest tenen un preu que varia depenent dels dies que estarem allà i la zona que visitem. Així, per exemple, un viatge de 8 dies per la Kenya més inexplorada amb 4×4 i descans a una platja privada, amb tot inclòs, costa uns 2200 euros. És necessari dir però, que aquest és un dels viatges més baratets ja que els safaris solen durar més dies.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Guies per a viatjar

On vols viatjar abans de morir?

Patrícia Schultz ens recomana on anar en el seu llibre
By , on 18 de juny de 2009
Portada del llibre de Schultz

Portada del llibre de Schultz

Amb aquest suggeridor títol, ‘1.000 llocs que veure abans de morir’, va sortir al mercat el llibre de Patrícia Schultz, ara traduït en espanyol. Una crasa obra de gairebé mil pàgines i recomanada incondicionalment pel New York Times. Aquesta publicació es tracta d’una peculiar guia de viatges la gestació dels quals es va fer al llarg de set anys i és un llarg temps perquè el llibre, a més de seleccionar aquests mil llocs de somni, compte amb molta informació sobre les pròpies destinacions.

El llibre comença amb una frase anònima que descriu la grandesa que hi ha implícita en el fet de viatjar i conèixer món: “La vida no es mesura pel nombre de vegades que respirem, sinó pels llocs i instants que ens lleven la respiració”. La pròpia autora ja recorda en la introducció que “la necessitat de viatjar -d’obrir les nostres ments i anar més enllà del que ens resulta tan familiar- és tan antiga com l’espècie humana”.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, Guies per a viatjar

Passejant pel Camden Market de Londres

Un racó més de la gran ciutat anglesa
By , on 5 de abril de 2009
Parada de menjar exòtic al Camden Market

Parada de menjar exòtic al Camden Market

Ens aixequem un bon dia a Londres després d’una primera jornada frenètica on la passejada pel centre neuràlgic de Londres ha donat la bona nit al primer dia de visita. Aquest, el segon dia, el dedicarem a visitar dos dels mercats més interessants del Londres menys glamurós, El Camden Market i el mercat de Brixton i més tard ens dirigirem al famós Hyde Park per perdre feliçment els minuts en qualsevol dels raconets que amaga.

Tornem a agafar el tube (el metro), i ens encarrilem cap a Camden town station. No t’espantis! Per què només sortir de l’estació i trepitjar el carrer, quedaràs immers en una gran riuada humana que a banda i banda del carrer, ocupa les aceres i desborda les botigues i paradetes del mercat. Però tranquil, això també és part de l’al•licient i la gràcia especial de té i domina aquest lloc.

No t’esforcis per a trobar el mercat, doncs tot el barri, els seus carrers i les seves places són el mercat pròpiament anomenat i et moguis per on et moguis trobaràs paradetes de menjar exòtic, de roba de segona mà, botigues de moda urbana i de bandes històriques com els mod, els punk o els skins ( sense entrar en ideologies ). Val la pena per tant, perdre un parell o tres d’hores per aquest racó de Londres tan peculiar con interessant.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Illes i costa, viatges

Platges nudistes a Sud-àfrica

By , on 4 de setembre de 2007

Platja nudista

Per cultura, filosofia personal o simplement per gust, hi ha moltes persones en el món que escullen la vida “naturista” o “nudista”. Si bé amb el pas del temps hi ha cada cop més indrets reservats per a aquelles persones que se senten lliures amb els seus cossos, aquest cop farem referència a un exòtic destí que fins fa poc temps no incloïa opcions d’aquest estil: les platges nudistes de Sud-àfrica.

Tot i que els habitants d’aquest racó del planeta encara són molt conservadors i les seves lleis prohibeixen la nuesa pública, avui dia ningú s’escandalitza al veure gent passejant en top-less per la costa.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Guies per a viatjar

Històries mundials a través de les begudes

By , on 1 de setembre de 2007
Begudes

És cert que no hi ha necessitat de viatjar per tenir la possibilitat de conèixer sabors típics d’una determinada regió del món: avui dia, s’han extés moltes propostes gastronòmiques al llarg del món, tot i que res no pot comparar-se amb un menjar o una beguda disfrutada al seu lloc d’origen. Per això, aquesta vegada us proposem fer un repàs per algunes begudes representatives de determinats païssos, perquè al beure’ls, sapigueu quina història s’amaga darrera de cadascuna d’elles.

Has sentit parlar d’Amarula, el licor dolç i cremós conegut com “l’esperit d’Àfrica”? El seu origen es remunta a 1989 i deu el seu nom a un arbre que creix a les sabanes africanes, del que cau el fruit utilitzat per aquest temptador producte alcohòlic… i afrodisíac.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Festivals de música, Turisme i art

Festival de músiques de món d’Essaouira

By , on 4 de juny de 2007
Festival Gnaoua d'Essaouira

Essaouira és una petita ciutat costanera del sud del Marroc amb una medina i un passeig davant de l’oceà atlàntic que són molt recomanables de passejar-hi.

Ademés de ser un poble pescador, Essaouira comença a ser mundialment famós per tenir un Festival Gnaoua de Músiques del Món que porta 9 edicions celebrant-se i ha tingut un èxit rotund entre el públic marroquí ademés de consagrar-se mundialment gràcies al cartell que van fent any rere any.

Continue reading »

Comments (0)
General, Imatges del món

Kilimanjaro: la cúspide de Tanzània

By , on 24 de novembre de 2006

Kilimanjaro

El Parc Nacional de Kilimanjaro ofereix imatges úniques com la del volcà que porta el seu propi nom. Amb 5.895 metres d’altitut, el Kilimanjaro és la muntanya més alta d’Àfrica. Al seu cim existeix un glaciar que fa que, permanentment, hagi neu en els tres cràters amb els que conta el volcà. 20.000 excursionistes proven cada any de pujar al cim. S’animen?

Més informació sobre Kilimanjaro
Més informació sobre Tanzània

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio