Post tagged with ‘menjar tipic de la republica checa’

curiositats

Tres carnestoltes espanyols es colen entre els millors d’Europa

El carnaval de Las Palmas, Santa Cruz i Cadis són dels més populars
By , on 27 de febrer de 2014

Les festes de carnestoltes ja han arribat amb la intenció de divertir als participants i crear disbauxa allà on es celebrin. Cada poble te les seves tradicions i comparses però aquesta festa tan alegre, però n’hi ha alguns que s’han convertit en referents turístics arreu del món i any rere any acullen una munió de persones amb ganes de passar-s’ho molt bé i lluir les seves millors disfresses.

El portal de viatges Trivago ha realitzat una recopilació de les celebracions de carnestoltes més famoses d’Europa, entre les que destaca en setena posició el ‘Carnaval de Cadiz’. La pàgina recomana visitar aquesta celebració de la ciutat de Cadis degut al concurs de ‘chirigotas’, que en són senya; però també per les seves desfilades, la cavalcada amb les comparses disfressades o les bones degustacions gastronòmiques que es poden assaborir aprofitant aquesta festivitat.

No obstant, la classificació de Trivago està encapçalada pel ‘Patrino Karnavali’ de la ciutat de Patras (Grècia), una explosió de color amb més de 160 anys i alhora un dels més grans d’Europa. En el podi d’honor dels carnestoltes europeus està la celebració de Niça, a la Costa Blava Francesa, que aquest any te com a lema ‘Rei de la Gastronomia’. La tercera posició queda per una de les festivitats pàtries, el Carnestoltes de Las Palmas de Gran Canària, que aquest any ret un homenatge al ‘Món de la Fantasia’.

Una de les celebracions amb més historia i que no pot fallar a cap rànquing és el Carnestoltes de Venècia, els orígens del qual es remunten al segle XI. Per darrere d’aquest es situa el Carnestoltes de Bohèmia de Praga, una de les festivitats més impressionants de la capital de la República Checa. I, de nou, trobem una celebració amb regust casolà: en sisena posició Trivago reconeix la vitalitat dels Carnavals de Santa Cruz de Tenerife, que aquest any té com a temàtica principal els dibuixos animats.
Continue reading »

Comments (0)
Especials

Les platges de Punta Cana

Sorra fina i blanca, aigua turquesa i cristal•lina
By , on 20 de abril de 2012

A l’est de la República Dominicana hi trobem un dels llocs més paradisíacs del Carib: Punta Cana. Aquesta àrea tan famosa per les seves platges i els seus complexos hotelers, és sense dubte un dels destins preferits per viatges de noces, vacances i, fins i tot casaments. Els viatges Punta Cana són una oportunitat per gaudir d’un paradís a la Terra.

Playa Bávaro, a la zona de Punta Cana, República Dominicana

El Mar Carib i l’Oceà Atlàntic banyen les costes de la República Dominicana, a la illa La Española que comparteix amb Haití (aquesta és una de les illes més grans, juntament amb Cuba, Puerto Rico i Jamaica) i amb tants kilòmetres de costa és normal que n’hi hagi moltes platges i molt espectaculars.

A Punta Cana hi ha un aeroport internacional des d’on arriben els turistes, però la majoria d’ells se’n van cap a platges i zones properes i deixen una mica de costat la mateixa platja de Punta Cana, molt menys massificada que les altres platges de la zona, que té uns dos kilòmetres de longitud.

Uns kilòmetres al nord s’hi troba Playa Bávaro, sense dubte una de les més famoses de tot el Carib. Les seves aigües color turquesa, cristal·lines i la sorra molt fina i de color blanc són algunes de les seves senyals d’identitat. L’aigua és tèbia i molt calmada en part per les barreres naturals dels esculls coral·lins que té a prop i que fan de trenca ones. Així doncs, ens trobem amb una platja on és molt recomanable practicar esports aquàtics, com ara submarinisme, snorkel o windsurfing. És molt comú veure gent fent esquí aquàtic i a grups de persones a sobre d’una banana gegant inflable passant-s’ho d’allò més bé saltant per les ones mentre són arrossegats per una llanxa a motor.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Gaudeix del Carib amb viatges a Punta Cana

Un destí especialment indicat per viatges amb amics i de casaments
By , on 19 de març de 2012

Punta Cana és un dels llocs més turístics de la República Dominicana, un reclam per a viatgers de tot el món que busquin un destí paradisíac, platges de sorra blanca on perdre’s i aigües cristal·lines per nedar, bussejar i gaudir. Un viatge a a Punta Cana ens pot anar molt bé per desconnectar de la feina i l’estrès del dia a dia.

Platja Bàvaro, una de les més famoses de Punta Cana

L’oferta hotelera a Punta Cana és molt àmplia. Podem trobar des d’hotels de gran luxe a solucions més barates, tot dependrà de la nostra economia i dels capricis que ens vulguem donar. És clar, la millor opció és anar de viatge amb un tot inclòs (hotel, dinars i begudes), oblidar-se’n de tot i només pensar en descansar, prendre el sol i gaudir de les platges, la gastronomia i les atencions del dominicans.

Apart de descansar, què més es pot fer a Punta Cana o els voltants? Doncs és fonamental visitar Platja Bàvaro, una de les més famoses de la part oriental de la República Dominicana. A peu de platja podràs gaudir de menjar crioll, begudes tropicals i una espectacular bellesa natural, a més de mercats tradicionals i oci nocturn. Entre les activitats que pots realitzar en aquesta zona es troba la pràctica de l’snorkel (bussejar per la superfície de l’aigua), navegació en catamarans, etc.

El Cortecito, Cabeza de Toro i Macao són altres platjes que cal visitar en unes vacances a Punta Cana. Totes tres es caracteritzen per la fina sorra blanca i els cocoters, aigües blaves cristal·lines gairebé sempre i força calentes. A la platja El Cortecito s’hi troba el Palladium Palace, un dels nombrosos resorts de 4 ó 5 estrelles que hi ha per tot el litoral del cap de Punta Cana. També hi ha un centre de busseig (diving center) i botigues per fer algunes compres. La bellesa i espectacularitat d’aquestes platges és tan gran que fins i tot la UNESCO va reconèixer la  Platja Macao como una de les millors platges del Carib.

Continue reading »

Comments (0)
Escapa't!, Imatges del món, Volar

Vol a vela a La Cerdanya i a Igualada – Òdena

Descobreix el misteri del vol sense motor
By , on 31 de gener de 2011

La forma d'aquests avions és molt característica

Què pensaries si t’oferissin volar amb un avió sense motor? Una bogeria? Un suïcidi? Doncs no! Simplement t’estarien oferint fer un vol a vela, també anomenat vol sense motor. Es tracta d’un tipus d’avions, normalment monoplaça i biplaça, que s’enlairen arrossegats per un avió remolcador, i una vegada arriben a certa alçada, uns 500 metres, es desenganxen i aprofiten els corrents d’aire calent en ascens per mantenir-se en vol. A partir d’aquell moment l’avió vola sense motor i és feina del pilot fer-lo pujar, baixar o aterrar.

Hi ha tres formes possibles de guanyar altura:
Vol de vessant: Aquest vol consisteix en aprofitar els corrents ascendents d’aire que es generen quan el vent copeja la vessant d’una muntanya. Per poder dur a terme aquest tipus de vol és imprescindible que hi hagi vent i que estigui encarat a la vessant de la muntanya.
Vol d’ona: És un vol típic de l’hivern, quan s’aprofita el rebot del vent a les muntanyes. És en aquest tipus de vol on s’aconsegueixen les altures més elevades.
Vol de tèrmica: S’aprofiten els correns d’aire generats pel calor del sòl a causa del sol. És un vol típic de la primavera i l’estiu.
Continue reading »

Comments (0)
Illes i costa, Imatges del món, Països

Filipines, barreja de cultures i civilitzacions

Diversos colonitzadors han passat per les seves terres, configurant la idiosincràsia de la zona
By , on 19 de gener de 2011

Al bell mig del sud-est asiàtic, entre diferents mars, es troba la República de Filipines

Fa uns mesos, mentre sopava amb els amics, entre espaguetis i macarrons un d’ells va deixar caure una bomba: marxava a treballar sis mesos a Filipines. A Filipines? Què faràs allà? Què hi trobaràs? Milers de preguntes van bombardejar les ments dels allà presents, sobretot perquè fins llavors no teníem notícies que el nostre amic buscava feina més enllà de les nostres fronteres. Estàs segur del que fas? Va ser la pregunta general. Però ell estava ben convençut de la decisió i davant això no hi ha res a dir; un cop una decisió està presa i represa, només queda tirar endavant i afrontar els aspectes positius i negatius que comporti.

Va ser precisament aquest el detonant que va provocar que el meu interès per Filipines despertés. Tots sabem que existien un país asiàtic anomenat Filipines, però més enllà de que va ser una regió sotmesa durant molts anys al domini espanyol, poca cosa més podem dir. Doncs resulta que es tracta d’un país lluitador, d’unes terres que han hagut de fer front a invasors de tot tipus, inclosos nosaltres, i que han configurat la seva societat i cultura gràcies a la mescla d’influències estrangeres i autòctones.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Guies per a viatjar

Històries mundials a través de les begudes

By , on 1 de setembre de 2007
Begudes

És cert que no hi ha necessitat de viatjar per tenir la possibilitat de conèixer sabors típics d’una determinada regió del món: avui dia, s’han extés moltes propostes gastronòmiques al llarg del món, tot i que res no pot comparar-se amb un menjar o una beguda disfrutada al seu lloc d’origen. Per això, aquesta vegada us proposem fer un repàs per algunes begudes representatives de determinats païssos, perquè al beure’ls, sapigueu quina història s’amaga darrera de cadascuna d’elles.

Has sentit parlar d’Amarula, el licor dolç i cremós conegut com “l’esperit d’Àfrica”? El seu origen es remunta a 1989 i deu el seu nom a un arbre que creix a les sabanes africanes, del que cau el fruit utilitzat per aquest temptador producte alcohòlic… i afrodisíac.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Guies per a viatjar, Illes i costa, Països, viatges

Punta Cana, un paradís tropical a la República Dominicana

By , on 12 de agost de 2007
Punta Cana

Arenes blanques, un oceà transparent d’aigües càlides i exhuberants palmeres ofereixen l’entorn perfecte per a disfrutar d’uns dies de vacances a l’est de la República Dominicana, a la província de La Altagracia, on es troba el cap Punta Cana, una zona de gran atractiu turístic que té una superfície total d’uns 420 mil metres quadrats.

Amb aeroport internacional, una gran infraestructura hotelera i una gran quantitat d’opcions per atreure visitants d’arreu del món, Punta Cana és el destí ideal per a divertir-se amb els amics al ritme del merengue, la bachata i la salsa, en platges com Sorra Grosa, Bavaro, Ubero Alt, Macao i El Cortecito. A més, si ets amant de la gastronomia a base de marisc, podràs assaborir llagostes gegants, deliciosos camarons i pescat criollo. Capità Cook, El Pirata, Llagosta del Carib i Palma Real són alguns dels restaurants que podràs trobar-hi.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio