Post tagged with ‘menjar tipic de noruega’

Especials

L’aniversari d’El Crit, un bon motiu per visitar Noruega

By , on 23 de gener de 2013

Aquest any se celebra el 150 aniversari de l’obra ‘El Crit‘, la més coneguda de l’artista noruec Edvard Munch. Per celebrar-ho, Visit Norway ha llençat una campanya que ens convida cridar a Noruega. No d’espant, com ho fa aquella inquietant figura expressionista, sino d’emoció i de plaer. Les sensacions més freqüents quan un s’endinsa en aquest país escandinau.

La visita a Noruega passa de manera imprescindible per la Galeria d’Art d’Oslo, seu de la versió més famosa d’El Crit’. Els més aficionats a l’art poden continuar la ruta per un seguit de localitats del fiord d’Oslo, capital inclosa, farcits de museus i galeries dedicades a l’artista, la seva obra i la seva vida. No obstant, no només de pintures va aquest país. Com molts sabeu és una de les destinacions més fascinants del Vell Continent.

Per què ho és? Per començar, perquè ens permet experimentar fenòmens naturals únics. L’exemple paradigmàtic és l’aurora boreal, que apareix durant algunes nits a les fredes terres de la Lapònia Noruega. Però també els fiords, navegables tan a l’hivern com a l’estiu. Mentre que en l’època de sol ofereixen un paisatge verd frondós, al l’hivern es tenyeixen de gel i neu i conviden a practicar esports com l’esquí o les curses de trineus.

Tot plegat s’amaneix amb una gastronomía esplèndida, a base de peix, carn i verdures, que ajuda a entrar en calor. També amb poblets i ciutats d’ensomni. Un gran exemple es el port pesquer de Bergen, potser una de les postals més conegudes del país.

Tants són els motius que només un boig rebutjaria unes vacances a Noruega, i més encara aquest any. Un any que té l’art com a protagonista.

noruega

Comments (0)
Escapa't!, Imatges del món, Volar

Vol a vela a La Cerdanya i a Igualada – Òdena

Descobreix el misteri del vol sense motor
By , on 31 de gener de 2011

La forma d'aquests avions és molt característica

Què pensaries si t’oferissin volar amb un avió sense motor? Una bogeria? Un suïcidi? Doncs no! Simplement t’estarien oferint fer un vol a vela, també anomenat vol sense motor. Es tracta d’un tipus d’avions, normalment monoplaça i biplaça, que s’enlairen arrossegats per un avió remolcador, i una vegada arriben a certa alçada, uns 500 metres, es desenganxen i aprofiten els corrents d’aire calent en ascens per mantenir-se en vol. A partir d’aquell moment l’avió vola sense motor i és feina del pilot fer-lo pujar, baixar o aterrar.

Hi ha tres formes possibles de guanyar altura:
Vol de vessant: Aquest vol consisteix en aprofitar els corrents ascendents d’aire que es generen quan el vent copeja la vessant d’una muntanya. Per poder dur a terme aquest tipus de vol és imprescindible que hi hagi vent i que estigui encarat a la vessant de la muntanya.
Vol d’ona: És un vol típic de l’hivern, quan s’aprofita el rebot del vent a les muntanyes. És en aquest tipus de vol on s’aconsegueixen les altures més elevades.
Vol de tèrmica: S’aprofiten els correns d’aire generats pel calor del sòl a causa del sol. És un vol típic de la primavera i l’estiu.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!

Eurovisió ens va portar a Oslo

Qualsevol excusa és bona per a conèixer món
By , on 3 de juny de 2010

Anima't i viatja a Oslo

Fa uns dies s’ha celebrat a el Festival d’Eurovisió, un clàssic d’aquestes dates. Aquest any la cita era a Oslo i moltes persones, sobre tot fans incondicionals del Festival s’ha dirigit cap a Noruega per acompanyar als seus candidats i de pas conèixer una mica millor el país.

Sé que sembla una proposta una mica estranya, però com que sembla que de vegades necessitem excuses per a viatjar, pensant en temes he acabat decidint fer un post sobre Eurovisió i els diferents llocs que podem veure gràcies al Festival.

Sense anar més lluny aquest any els incondicionals del Festival han pogut gaudir de Noruega, en concret d’Oslo i segurament molts d’ells han aprofitat per a fer una mica de turisme. És probable que hagin visitat el Museu del Cinema on hauran vist l’evolució tecnològica del cine i la història del cinema noruec. En aquest museu es poden contractar diferents guies que ens portaran a l’arxiu de pel·lícules i ens mostraran part dels nous curtmetratges noruecs. D’altra banda a Oslo també podem visitar les ruïnes del convent de Hovedoya. Són una de les poques restes medievals que encara es conserven a Oslo. Les ruïnes estan situades en un paisatge natural de gran bellesa. Val a dir que l’any 1532 el convent fou espoliat i cremat i que les sever restes no van ser excavades fins als anys 1845-1847.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
Hotels temàtics, Imatges del món

Com es formen les aurores boreals?

La Lapònia noruega, un indret únic per a descobrir-les
By , on 3 de juliol de 2009
Així et sentiràs sota una Aurora Boreal

Així et sentiràs sota una Aurora Boreal

Les aurores boreals són fenòmens meteorològics propis dels cels més propers als Pols. Per tant, la Lapònia noruega és un dels llocs més idonis del planeta per a gaudir d’aquest meravellós espectacle de la naturalesa. La millor època per a contemplar les aurores boreals a la Lapònia noruega és entre octubre i març i tant en nits clares com fosques.

Però què és una aurora boreal? Sempre hi ha hagut un aire místic entorn de les aurores boreals. Antigament, quan no se’ls podia donar una explicació científica, algunes persones pensaven que es tractava d’un auspici d’un càstig o un recordatori que calia complir la llei.

Per la seva banda, els samis, el poble tradicional de Lapònia noruega, pensaven que les aurores boreals eren ànimes que saludaven a la terra. Avui tenim una explicació científica per a aquest meravellós fenomen. A diferència del que s’hagi pogut pensar, l’aurora boreal no és el reflex de la llum solar en el fil dels Pols, sinó el xoc amb les capes superiors de l’atmosfera de grans partícules elèctriques que s’acosten a la terra a gran velocitat. És llavors quan els gasos s’il·luminen i els diferents colors reflecteixen els gasos de l’atmosfera. No obstant això, aquesta explicació científica no lleva a les aurores boreals el seu misticisme.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Escapa't!, Illes i costa, Països

Noruega: els fiords ens esperen

By , on 12 de gener de 2009

Si us agovia la calor de l’estiu, potser la següent imatge us suggereix unes vacances diferents en el nord d’Europa. Un viatge a Noruega. Malgrat el que mostra la imatge, el clima és fred i plujós fins i tot a l’estiu. Encara així, és l’estació més recomanable per a viatjar a Noruega.

També és en els mesos de juny i juliol quan es pot observar el Sol de Mitjanit, anomenat així perquè en aquesta època el sol no es posa. Un altre esdeveniment atractiu que es produeix en el nort de Noruega són les aurores boreals, amb la qual cosa ja us hem donat tres excuses perfectes per a viatjar al país nòrdic.

En Mi viaje a Noruega, un turista ocasional explica l’experiència del seu viatge. Està ple d’informació útil per aquells de vosaltres que us esteu plantejant desplaçar-vos allà.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
Imatges del món, Països

Viatjar a Noruega, terra de glaciars i fiords

By , on 8 de setembre de 2006

Si us atabala el calor d’estiu, potser la següent imatge os suggereixi unes vacances diferents al nort d’Europa. Un viatje a Noruega.

Al contrari del que es veu en la imatge, el clima és fred i pluviós, inclús a l’estiu. Tot i així, és l’època més recomanable per viatjar a Noruega.

Noruega

És també en els mesos de juni i juliol, quan es pot observar el Sol de Mijtjanit, anomenat així perquè en aquesta època el sol no es pon.

En Mi Viaje a Noruega, un turista ocasional explica l’experiència del seu viatje a Noruega. Està ple d’informació útil per aquells que estigueu planejant un viatje al país nòrdic.

Comments (1)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio