Post tagged with ‘menjar tipic de sevilla’

Escapa't!

Setmana Santa de processons a Andalusia

By , on 22 de març de 2013
Macarena

La Verge de la Macarena a la processó de Sevilla

Ja tenim aquí la Setmana Santa. És una festa d’origen religiós en el qual es recorda la mort de Jesucrist i tots els episodis de la Passió. Tant pels que siguin més creients com els que menys, són una bona oportunitat de passar uns dies de vacances, descansar i desconnectar una mica de la rutina. Ara bé, a Espanya, és una festa amb molta tradició, ja que el cristianisme ha tingut, històricament, molt de poder sobre la societat. Per això, durant aquestes dates, a la majoria de la població s’hi porten a terme misses especials i processons que inclús desperten l’interès de nombrosos turistes.

A pràcticament tota Espanya, es porta a terme una única processó, que és el Divendres Sant (que aquest any és el dia 29 de març). Però Andalusia és un dels territoris del país on més processons hi ha, no només aquest dia. De fet, aquesta Comunitat Autònoma és molt devota i moltes persones es preparen durant l’any per aquest moment. Tant pels què siguin més religiosos com pels que menys, les processons són esdeveniments de gran interès turístic per la feina realitzada per les germandats i les organitzacions durant tot l’any per poder treure al carrer les escultures de les verges i els sants.

Les processons són una celebració que requereixen una gran solemnitat, que cada any estan pendent del temps, perquè si plou molts dels passos s’han de suspendre. Probablement, les processons més famoses i televisades són les de Sevilla, perquè és una festa on tota la població s’hi involucra. Allà, més de setanta germandats surten al carrer per representar els moments més importants de la Passió i la mort de Jesucrist. Als balcons s’hi canten saetes, cançons considerades un art únic per representar la força i el sentiment espiritual.

Continue reading »

Comments (0)
Escapa't!

Unes vacances de Nadal diferents a Sevilla

By , on 19 de desembre de 2012
Sevilla

Sevilla té un color especial, quan s'il·lumina per Nadal

Ja estàs pensant on anar aquestes vacances de Nadal? Et proposem un destí amb molt d’encant, proper i on es poden descobrir sempre coses noves i veure nous punts de vista. És Sevilla, a Andalusia, és un bon moment per anar-hi perquè segur que, al ser al sud, no fa tant fred com aquí i perquè és molt emocionant veure com es celebren les festes a una Comunitat Autònoma diferent. Per tots els turistes, és molt preciós veure com es celebren les festes i quines tradicions hi ha, com també els carrers i els monuments més importants s’il•luminen a la nit. Si decideixes fer un dels teus viatges a Sevilla descobriràs que és molt més que la Feria de Abril o la Setmana Santa.

Una vegada allà, un dels primers llocs que cal visitar és La Giralda, per descobrir tota la història d’Al-Andalús en primera persona. És una mesquita construïda al segle XII, les obres van començar el 1184 per Ahmed ben Baso, quan regnava el sultà Abú Yacub Yusuf. És una de les icones de la ciutat i d’aquesta època històrica a la península ibèrica, una construcció única. Part de la mesquita va quedar destruïda al 1365, per un terratrèmol, i les obres de reconstrucció es van allargar fins al segle XVI. A la cúspide hi ha una bola sobre la qual gira el Giraldillo, una estàtua de bronze que va ser la més gran d’Europa durant el Renaixement. El nom de Giralda li ve per aquesta escultura, perquè girava amb el vent.

Però La Giralda no és l’única mesquita que hi ha a Sevilla. I és que cal tenir molt clar tots els antecedents musulmans de la ciutat durant tots els anys que hi va haver l’Al-Andalús, del 711 al 1492, que ja forma part de la seva arquitectura i cultura en general fins i tot a l’actualitat. Hi ha moltes mesquites que es van reutilitzar posteriorment com a esglésies i, inclús, van ser reformades i s’hi van afegir elements gòtics i romànics. Per exemple, estan els temples de San Luís, San Marcos, Santa Marina i San Gil.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Sevilla, la ciutat de les mil meravelles

By , on 19 de novembre de 2012

Plaça Espanya de Sevilla

Ben és cert que a España hi ha moltíssimes ciutats que cal veure per la màgia que desprenen, però també és un fet innegable que algunes són de visita gairebé obligada. És el cas de Sevilla. Els viatges a Sevilla uneixen l’encant d’Andalusia, amb el seus amigables habitants, la seva gastronomia i l’alegre ambient; amb un monuments i una historia difícils d’oblidar.

La seva catedral, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’ant 1987, és la catedral gòtica més extensa del món, i la tercera més gran de tots els centres religiosos. Va començar a construir-se l’any 1433 sota l’estic gòtic tardà, però les remodelacions que ha patit arran dels segles han permès que tingui diferents tipus d’arquitectura, com gòtica, renaixentista, barroca, acadèmica i neogòtica.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Guies per a viatjar, Hotels temàtics

Hotels de cinc estrelles a Sevilla

Hotels de tots els estils i per tots els gustos
By , on 24 de novembre de 2010

La Giralda, unes vistes impresionants

T’agradaria visitar el sud d’Espanya a tot luxe? Sevilla té hotels de cinc estrelles dignes de pel•lícula, aquí en tens un petit tast:

Eme Catedral Hotel
Un hotel que combina el luxe i l’avantguarda a parts iguals. Es troba situat al cor de Sevilla, al costat de La Giralda i La Catedral i posseeix un SPA exclusiu. Amb 60 habitacions, 4 restaurants, un bar de copes, piscina i centre de wellness, aquest hotel es convertirà en la teva llar durant la teva estada a la ciutat. Unes parets que t’acolliran com si estiguessis a casa. Les habitacions de l’Eme Catedral Hotel es divideixen en quatre categories:

Habitació Eme: Totes decorades de forma diferent, faran que cada estada a aquest hotel sigui singular i confortable. Tens accés a la piscina exterior i al gimnàs, TV satèl•lit i Wifi. La individual costa 120 euros per nit i l’estàndard 150.
Habitació Eme Deluxe: Comencem a pujar el llistó. La principal avantatge d’aquesta classe és que té les vistes a l’exterior assegurades. 250 euros la nit.
Habitació Eme Grand Deluxe: L’estança reina de l’hotel. Habitacions decorades i distribuïdes de forma diferent amb les vistes més privilegiades al casc monumental de la ciutat, amplies terrasses exteriors (algunes d’elles amb jacuzzi propi). Aquesta habitació, a més, inclou la premsa a l’habitació i segona preparació de l’estança per la tarda. 350 euros la nit.
Habitació exclusive Eme Deluxe: Única a la seva espècie. Un duplex situat a l’última planta de l’hotel, amb 55 m2 de sala i 45 m2 de terrassa exterior. Des del llit es pot veure La Giralda. 600 euros la nit. Preus prohibitius per un hotel de pel•lícula.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Països, viatges

La vida a Holanda

By , on 18 de setembre de 2008

Holanda. Un espai multicolor. Un entorn urbà en el qual es barregen amb total harmonia molts elements que desperten els nostres sentits. Un país on no manquen molins ni tulipans i on el formatge sempre és un menjar deliciosament imprescindible.

Carrers plens de ciclistes, turistes que entren a uns museus que respiren cultura per les quatre bandes, castells que despleguen tot el seu encant atrapant l’ànima enamorada del turista per a sempre. On som? Els nostres peus trepitgen Holanda, un petit gran país que et conquerirà sense cap dubte. Mai ens cansarem de parlar-te de tots els llocs que hi pots visitar però, en aquesta ocasió, volem encomanar-te l’esperit indiscret que caracteritza tot viatger explicant-te curiositats molt interessants.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, viatges

Souvenirs, quin gran invent!

By , on 7 de setembre de 2007

Souvenir1

Per a molts és difícil concebre un viatje si en aquest no s’adquireixen souvenirs. Els comerciants ho saben i se n’aprofiten: normalment ubiquen les seves tendes a les zones més cèntriques, als cascs antics de les ciutats o a les platges, i cobren el que volen i més per un petit detall que el turista compra. Però el turista mai no compra una única unitat, sempre acaba agafant una per l’amic del col·legi, una altra per al company de feina, un altre per l’àvia…

Conta la llegenda que la història dels souvenirs es remonta al segle I d.C., quan un artesà va començar a vendre uns gots pornogràfics que a més de servir per beure eren un record que portava la firma de l’autor. Es diu que des de llavors s’han comprat souvenirs.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, viatges

Menjar a Sevilla, un luxe a l’abast de tothom.

By , on 10 de juliol de 2007

Pernil

La llum, el color i les riqueses de Sevilla es plasmen directament en els seus plats, ja que és una de les gastronomies de millor qualitat del món.

La seva cuina és fidel reflexe de la seva història, i està íntimament relacionada amb la cuina andalusa de la que pren com a propis ingredients de les zones properes. És el cas del pernil serrà, dels mariscos de Cádiz i Huelva, del formatge manxec… Les arrels àrabs ens deixen alguns reconeguts plats com gaspatxo, que ja podem trobar a tota Espanya.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio