Post tagged with ‘MENJAR TIPIC DELK’

Especials

Rememorant Viena

By , on 10 de desembre de 2011

Del grapat de ciutats que he visitat al llarg de la vida, poques m’han sorprés tan gratament com Viena. Va ser en aquesta mateixa època, ara fa tot just dos anys. Fèiem el nostre any Erasmus a Bolonya i varem agafar un vol Ryanair que sortia tirat de preu per tal de fer una escapada ràpida a Bratislava. Per tot allò d’aprofitar i veure món, ja se sap. Però aviat va córrer la veu entre la colla d’amics, encara nova de trinca, i l’un per l’altre i la bogeria pròpia de l’Erasmus, tot plegat es va conjuminar perquè allò acabara sent un viatge a Viena en tota regla.

Viena

La millor Viena és la de les sensacions, la de les petites coses.

Perquè Viena està a una passejada en bus de Bratislava; només 80 quilòmetres i 4 euros de tiquet després estàvem a l’antiga i esplendorosa capital del tan antic com desaparegut Imperi Austro-hongarès. Bé, en realitat passarem un dia a Bratislava abans d’això, però no ve al cas; farem una elipsi espaitemporal. Com anava dient, aquesta capital centroeuropea alberga un encant que t’envolta només arribar.
Continue reading »

Comments (0)
Escapa't!, Imatges del món, Volar

Vol a vela a La Cerdanya i a Igualada – Òdena

Descobreix el misteri del vol sense motor
By , on 31 de gener de 2011

La forma d'aquests avions és molt característica

Què pensaries si t’oferissin volar amb un avió sense motor? Una bogeria? Un suïcidi? Doncs no! Simplement t’estarien oferint fer un vol a vela, també anomenat vol sense motor. Es tracta d’un tipus d’avions, normalment monoplaça i biplaça, que s’enlairen arrossegats per un avió remolcador, i una vegada arriben a certa alçada, uns 500 metres, es desenganxen i aprofiten els corrents d’aire calent en ascens per mantenir-se en vol. A partir d’aquell moment l’avió vola sense motor i és feina del pilot fer-lo pujar, baixar o aterrar.

Hi ha tres formes possibles de guanyar altura:
Vol de vessant: Aquest vol consisteix en aprofitar els corrents ascendents d’aire que es generen quan el vent copeja la vessant d’una muntanya. Per poder dur a terme aquest tipus de vol és imprescindible que hi hagi vent i que estigui encarat a la vessant de la muntanya.
Vol d’ona: És un vol típic de l’hivern, quan s’aprofita el rebot del vent a les muntanyes. És en aquest tipus de vol on s’aconsegueixen les altures més elevades.
Vol de tèrmica: S’aprofiten els correns d’aire generats pel calor del sòl a causa del sol. És un vol típic de la primavera i l’estiu.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
Illes i costa, Imatges del món, Països

Saint Martin, un altre racó únic del Carib

By , on 26 de juliol de 2009
Imatge de Phillipsburg

Imatge de Philipsburg

Depèn a quina part de la illa arribis, la coneixeràs per diferents noms. Des del costat holandès, arribaràs a Saint Marteen, i des del costat francès, a Saint Martín. Però el meravellós paisatge d’aquest petit país tropical que només veuràs si vols viatjar al Carib, membre de les Antilles Holandeses, no canvia: tot en aquesta illa és paradisíaca. Saint Marteen, situada a 240 quilòmetres a l’est de la illa de Puerto Rico, és el lloc per excel·lència per als amants de la vela: les regates, especialment la tradicional Heineken Regatta, constituïxen el segell més típic.

D’altra banda, el submarinisme oferix una aventura imperdible: allà trobaràs una reserva marina protegida a la qual acudeixen balenes i dofins per a reproduir-se. La capital de la part holandesa d’aquesta bella illa compartida entre dues nacions és Philipsburg, una pintoresca ciutat de carrers estrets on abunden les construccions en fusta i de diferents colors. A més de gaudir de les belles platges o de les pràctiques de golf, el Fort Willem, l’antic Palau de Justícia, el Jardí Botànic, un zoològic, un museu, casinos i clubs nocturns són algunes de les opcions que oferix aquest petit lloc que pot recórrer-se a peu, a cavall o amb bicicleta de muntanya.

Del costat francès, la ciutat principal és Marigot. Saint Marteen Per a gaudir de la gastronomia de la regió, pots visitar les terrasses de Antoine Restaurant, on podràs degustar una gran varietat de plats francesos, incloses les llagostes fresques mentre contemples la immensitat del mar. Per a opcions internacionals i locals, el lloc recomanat és el Cafè Juliana, que duu el mateix nom que l’aeroport, situat en Badia Simpson. I si tens ganes de ballar i gaudir de bons glops, gens millor que arribar fins a Cupecoy, Philipsburg, i gaudir d’una divertida vetllada en el Atlantis Casino. Destinació d’adolescents o, simplement, de grups d’amics, Saint Marteen és una illa que fusiona diferents cultures i històries i ofereix al visitant nombrosos paisatges, atractius i opcions per a una estadía somiada.

Foto: MikeSchinkel a Flickr

Comments (1)
Països, Turisme i menjar

Els plats típics d’Argentina

Descobreix àpats des del primer plat al postre
By , on 14 de abril de 2009
Gaudeix del deliciós asado argentí

Gaudeix del deliciós asado argentí

La cuina tradicional argentina uneix dos importants trets europeus: els secrets del menjar italià i espanyol, complementats amb herències gastronòmiques de diferents ètnies aborígens de procedència andina i amazònica.

Tu, que estàs preparant un futur viatge a Argentina, no pots marxar sense tastar els tradicionals sabors que inclouen el blat de moto, el paroto, la carn, la llet o la soja.

L’ofera culinària típica del país inclou el rostit, el dolç de llet, la milanesa a la napolitana, les pizzes de múltiples combinacions i la fainá, entre altres. La polenta, els sorrentinos, el puchero, el locro, les tortes fregides i l’arròs amb llet són altres de les opcions de la regió.
Continue reading »

Comments (0)
General

Perú: tasta una de les millors gastronomies del món

By , on 3 de juliol de 2008

Diuen que la gastronomia és un embolic d’aliments amb gust. D’aquesta manera podria definir-se el nostre viatge gastronòmic d’avui cap el món de sabors, formes i olors que, probablement, fins ara sigui desconegut per a tu. És usual trobar repartits per la nostra geografia una gran quantitat de restaurants de menjar mexicà i italià. També són freqüents els restaurants americans de menjar ràpid, els de moda xinesos i japonesos i fins i tot grecs. Tanmateix, hi ha altres gastronomies que encara no compten amb tanta promoció com, per exemple, el menjar del Perú. Si segueixes llegint t’adonaràs de tot allò que et perds d’una de les millors gastronomies del món.

Xinesos, japonesos, italians, europeus, musulmans i africans han deixat la seva influència culinària en aquest país donant com a resultat una cuina deliciosament suculenta i, sobretot, variada. La seva història, marcada per la barreja cultural ha creat plats amb tocs de res menys que quatre continents. Amb això veuràs la llarga lilsta d’opcions. A més, el Perú és considet el magatzem d’Europa donades les característiques de la seva terra, l’aigua i el clima, que ofereixen durant tot l’any una quantitat d’ingredients espectacular: blat de moro, tomàquet, papa, camote, xirimoia, lúcuma, peix, cítrics, cereals…
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Guies per a viatjar

Històries mundials a través de les begudes

By , on 1 de setembre de 2007
Begudes

És cert que no hi ha necessitat de viatjar per tenir la possibilitat de conèixer sabors típics d’una determinada regió del món: avui dia, s’han extés moltes propostes gastronòmiques al llarg del món, tot i que res no pot comparar-se amb un menjar o una beguda disfrutada al seu lloc d’origen. Per això, aquesta vegada us proposem fer un repàs per algunes begudes representatives de determinats païssos, perquè al beure’ls, sapigueu quina història s’amaga darrera de cadascuna d’elles.

Has sentit parlar d’Amarula, el licor dolç i cremós conegut com “l’esperit d’Àfrica”? El seu origen es remunta a 1989 i deu el seu nom a un arbre que creix a les sabanes africanes, del que cau el fruit utilitzat per aquest temptador producte alcohòlic… i afrodisíac.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio