Post tagged with ‘menjars tipics a noruega’

Especials

L’aniversari d’El Crit, un bon motiu per visitar Noruega

By , on 23 de gener de 2013

Aquest any se celebra el 150 aniversari de l’obra ‘El Crit‘, la més coneguda de l’artista noruec Edvard Munch. Per celebrar-ho, Visit Norway ha llençat una campanya que ens convida cridar a Noruega. No d’espant, com ho fa aquella inquietant figura expressionista, sino d’emoció i de plaer. Les sensacions més freqüents quan un s’endinsa en aquest país escandinau.

La visita a Noruega passa de manera imprescindible per la Galeria d’Art d’Oslo, seu de la versió més famosa d’El Crit’. Els més aficionats a l’art poden continuar la ruta per un seguit de localitats del fiord d’Oslo, capital inclosa, farcits de museus i galeries dedicades a l’artista, la seva obra i la seva vida. No obstant, no només de pintures va aquest país. Com molts sabeu és una de les destinacions més fascinants del Vell Continent.

Per què ho és? Per començar, perquè ens permet experimentar fenòmens naturals únics. L’exemple paradigmàtic és l’aurora boreal, que apareix durant algunes nits a les fredes terres de la Lapònia Noruega. Però també els fiords, navegables tan a l’hivern com a l’estiu. Mentre que en l’època de sol ofereixen un paisatge verd frondós, al l’hivern es tenyeixen de gel i neu i conviden a practicar esports com l’esquí o les curses de trineus.

Tot plegat s’amaneix amb una gastronomía esplèndida, a base de peix, carn i verdures, que ajuda a entrar en calor. També amb poblets i ciutats d’ensomni. Un gran exemple es el port pesquer de Bergen, potser una de les postals més conegudes del país.

Tants són els motius que només un boig rebutjaria unes vacances a Noruega, i més encara aquest any. Un any que té l’art com a protagonista.

noruega

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!

Eurovisió ens va portar a Oslo

Qualsevol excusa és bona per a conèixer món
By , on 3 de juny de 2010

Anima't i viatja a Oslo

Fa uns dies s’ha celebrat a el Festival d’Eurovisió, un clàssic d’aquestes dates. Aquest any la cita era a Oslo i moltes persones, sobre tot fans incondicionals del Festival s’ha dirigit cap a Noruega per acompanyar als seus candidats i de pas conèixer una mica millor el país.

Sé que sembla una proposta una mica estranya, però com que sembla que de vegades necessitem excuses per a viatjar, pensant en temes he acabat decidint fer un post sobre Eurovisió i els diferents llocs que podem veure gràcies al Festival.

Sense anar més lluny aquest any els incondicionals del Festival han pogut gaudir de Noruega, en concret d’Oslo i segurament molts d’ells han aprofitat per a fer una mica de turisme. És probable que hagin visitat el Museu del Cinema on hauran vist l’evolució tecnològica del cine i la història del cinema noruec. En aquest museu es poden contractar diferents guies que ens portaran a l’arxiu de pel·lícules i ens mostraran part dels nous curtmetratges noruecs. D’altra banda a Oslo també podem visitar les ruïnes del convent de Hovedoya. Són una de les poques restes medievals que encara es conserven a Oslo. Les ruïnes estan situades en un paisatge natural de gran bellesa. Val a dir que l’any 1532 el convent fou espoliat i cremat i que les sever restes no van ser excavades fins als anys 1845-1847.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Illes i costa

La Costa Blanca, Mediterrani en essència

Tots els ingredients per a un estiu perfecte
By , on 14 de juliol de 2009
Cala Granadella de Jávea

Cala Granadella de Jávea

L’estiu està en plena efervescència, estem endinsats ens les setmanes de més calor de l’any i les platges arriben a les seves quotes més altes d’aforament. Tornem a les clàssiques imatges televisives on no hi ha quasi un metre quadrat lliure per a parar el nostre parasol i la nostra tovallola a moltes costes.

Entre les zones més turístiques d’aquests dies avui volem parlar d’un indret molt recomanable com és la Costa Blanca, a la província d’Alacant. Més de 100 platges tractades amb molta cura per a l’arribada del turisme fan de la Costa Blanca el destí perfecte per a molts visitants. Com a molts altres llocs del Mediterrani, el clima, el menjar i el bon ambient són altres dels ingredients típics d’aquesta zona, que encara compta amb més particularitats interessants.

Cap de la Nao

Cap de la Nao

Una costa envejable
Comencem parlant del principal atractiu de la zona, la costa. Malgrat l’homogeneïtat del seu paisatge, les platges de la Costa Blanca ens permeten escollir quin tipus de lloc preferim. Des de platges més grans com la de la pròpia ciutat d’Alacant o la de Benidorm, fins a més acollidores com les de la bonica població d’Altea, o cales d’aigües netes i sorra suau com la Cala Granadela de Jávea.

També són molt recomenables racons on mar i muntanya s’uneixen en paisatges preciosos. Alguns exemples d’aquesta combinació són els acantilats que podem veure a Dènia, població de tradició marinera que ens ofereix ingredients únics per a ser-hi a l’estiu. Els seus carrers, platges, vistes des de la muntanya, o una visita al Parc Natural del Montgó, són alguns exemples.
Continue reading »

Comments (0)
Hotels temàtics, Imatges del món

Com es formen les aurores boreals?

La Lapònia noruega, un indret únic per a descobrir-les
By , on 3 de juliol de 2009
Així et sentiràs sota una Aurora Boreal

Així et sentiràs sota una Aurora Boreal

Les aurores boreals són fenòmens meteorològics propis dels cels més propers als Pols. Per tant, la Lapònia noruega és un dels llocs més idonis del planeta per a gaudir d’aquest meravellós espectacle de la naturalesa. La millor època per a contemplar les aurores boreals a la Lapònia noruega és entre octubre i març i tant en nits clares com fosques.

Però què és una aurora boreal? Sempre hi ha hagut un aire místic entorn de les aurores boreals. Antigament, quan no se’ls podia donar una explicació científica, algunes persones pensaven que es tractava d’un auspici d’un càstig o un recordatori que calia complir la llei.

Per la seva banda, els samis, el poble tradicional de Lapònia noruega, pensaven que les aurores boreals eren ànimes que saludaven a la terra. Avui tenim una explicació científica per a aquest meravellós fenomen. A diferència del que s’hagi pogut pensar, l’aurora boreal no és el reflex de la llum solar en el fil dels Pols, sinó el xoc amb les capes superiors de l’atmosfera de grans partícules elèctriques que s’acosten a la terra a gran velocitat. És llavors quan els gasos s’il·luminen i els diferents colors reflecteixen els gasos de l’atmosfera. No obstant això, aquesta explicació científica no lleva a les aurores boreals el seu misticisme.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Escapa't!, Illes i costa, Països

Noruega: els fiords ens esperen

By , on 12 de gener de 2009

Si us agovia la calor de l’estiu, potser la següent imatge us suggereix unes vacances diferents en el nord d’Europa. Un viatge a Noruega. Malgrat el que mostra la imatge, el clima és fred i plujós fins i tot a l’estiu. Encara així, és l’estació més recomanable per a viatjar a Noruega.

També és en els mesos de juny i juliol quan es pot observar el Sol de Mitjanit, anomenat així perquè en aquesta època el sol no es posa. Un altre esdeveniment atractiu que es produeix en el nort de Noruega són les aurores boreals, amb la qual cosa ja us hem donat tres excuses perfectes per a viatjar al país nòrdic.

En Mi viaje a Noruega, un turista ocasional explica l’experiència del seu viatge. Està ple d’informació útil per aquells de vosaltres que us esteu plantejant desplaçar-vos allà.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Escapa't!

Porta amb tu el carnet d’alberguista

By , on 22 de setembre de 2007
Alberg1

Sempre hi ha documents prescindibles a l’hora de viatjar, però bé és cert que alguns d’ells són convenients perquè t’obren moltes portes i, en el cas que ens ocupa, molts albergs. El carnet d’alberguista Hostelling International és necessari per allotjar-se en una red mundial sense pagar el suplement extra. Aquests albergs són nets, segurs, acollidors i un bon lloc on conèixer altres viatjers.

Per fer-se soci, només és necessari anar a les oficines de l’Asociació d’Albergs Juvenils o adquirir-lo un cop arribis a l’alberg de destí. El cost de l’afil·licació varia en funció de l’edat i del país que emet el carnet. A Espanya, per exemple, els preus aproximats són de 5 euros, per al carnet juvenil, i de 12 euros, per al de l’adult (a partir dels 30 anys). A més, pots adquirir una guia d’albergs juvenils internacionals per només 11 euros.

Continue reading »

Comments (0)
Imatges del món, Països

Viatjar a Noruega, terra de glaciars i fiords

By , on 8 de setembre de 2006

Si us atabala el calor d’estiu, potser la següent imatge os suggereixi unes vacances diferents al nort d’Europa. Un viatje a Noruega.

Al contrari del que es veu en la imatge, el clima és fred i pluviós, inclús a l’estiu. Tot i així, és l’època més recomanable per viatjar a Noruega.

Noruega

És també en els mesos de juni i juliol, quan es pot observar el Sol de Mijtjanit, anomenat així perquè en aquesta època el sol no es pon.

En Mi Viaje a Noruega, un turista ocasional explica l’experiència del seu viatje a Noruega. Està ple d’informació útil per aquells que estigueu planejant un viatje al país nòrdic.

Comments (1)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio