Post tagged with ‘menjars tipics de austria’

Ciutats

Viu un Nadal molt especial a Viena

Les places més boniques de la ciutat alberguen mercats nadalencs
By , on 28 de novembre de 2011

Si tens pensatanar de vacances a Viena en algun moment de la teva vida he de recomanar-te, quasi obligada per la seva grandiositat, que ho facis durant el mes de desembre. Perquè? Molt fàcil, pels mercats nadalencs que adornen cada una de les places d’aquesta meravellosa ciutat.

Una sensació molt difícil d'explicar amb paraules

Viena no és un lloc que puguis veure en un cap de setmana. El pas del segles i de la història, sobretot durant l’època de l’imperi austro-hongarès, han deixat una forta petjada entre els seus carrers i pràcticament a cada cantonada hi ha un palau que val la pena visitar. El museu Sisí, la Residència imperial o el palau Schönbrunn són visites obligades de la capital d’Àustria, però com que es pot gaudir d’elles durant qualsevol època de l’any és millor regir-se per alguna altra causa per escollir les dades de l’estança i aquesta causa són els seus meravellosos mercats de Nadal. Des de novembre i fins Nadal les places més maques de Viena es converteixen en els millors a aparadors. La Rathausplatz, sens dubte la plaça més emblemàtica de la ciutat, alberga durant aquests dies prop de 150 tendetes en les que adquirir regals nadalencs, adorns per l’arbre, postres típics de l’època i begudes ben calentes per fer front al fred que recorre els carrers de Viena. És tal la passió amb la que es viuen aquestes dates que fins i tot els arbres de la plaça es vesteixen de Nadal i s’omplen de llumetes.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Viena sempre és un encert viatger

És una de les capitals més antigues d'Europa i això repercuteix en la qualitat del seu patrimoni artístic i cultural
By , on 11 de juliol de 2011

Què complicat és aconseguir hotels a Europa que siguin econòmics, confortables i que estiguin a prop del centre del lloc que visitem. Però tot i les dificultats no és una missió impossible. S’ha de tenir cura en la recerca, previsió en la reserva i deixar-se aconsellar per les opinions d’usuaris que ja hagin estat allotjats en les seves instal·lacions. Personalment he de reconèixer que si em posessin en una diatriba on escollir entre un bon hotel i un bon destí, no dubtaria en escollir la segona opció.

Una imatge típica del centre històric de Viena

És per això que em conformo amb uns mínims pel que fa a la habitació i als serveis de l’hotel, però si estudio molt bé la ciutat que visitar. És per això que vaig a Viena amb la seguretat que és un destí que em farà sentir-me més que satisfet. I és que del meu entorn, dos companys de feina m’han parlat més que bé de la capital d’Àustria. Principalment el fet que no estigui col·lapsada de turistes en els mesos de juliol i agost és un element que té molta força.

Tot i que n’hi ha molt més enllà que enamora. Com la sensació d’estar passejant en un conte de fades degut a la quantitat d’edificis senyorials i majestuosos que conformen el centre de la capital austríaca.  Tot i que és la ciutat més gran del país i el seu centre econòmic i polític, la seva extensió no és massa extensa ni poblada, ja que no arriba per molt als dos milions d’habitants. Tot i això pot presumir de ser una de les capitals més antigues del vell continent i això repercuteix en la qualitat del seu patrimoni artístic i cultural.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar

Destins típics per a turistes típics

Hem de començar a innovar!
By , on 24 de juny de 2010

L'apartament a peu de platja, un clàssic

Tot i que a mida que passa el temps cada cop som més viatgers, encara hi ha gent que entén que les vacances són per descansar i desconnectar. Per aquesta raó acaben marxant sempre al mateix lloc, fins i tot arriben a comprar-se apartaments. Aquesta és una tendència més típica de la gent gran, cosa que també comprenc, perquè arriba un moment que ja no tens ganes de despertar-te a les 7 del matí per fer cua i veure la Mona Lisa.

Així doncs, podem dir que existeixen 2 tipus de turistes (segurament n’existeixen molts més, però no sóc una experta en el tema). Els primers són els que decideixen tancar-se en un hotel i anar a passejar quan cau la nit; els segons són uns turistes amb un esperit més intrèpid i aventurer que no els importa la comoditat, el que volen és conèixer llocs i cultures diferents.

El primer tipus de turista podem dir que és un tipus de persona més madura, que segurament ha viatjat, però que prefereix la comoditat i la desconnexió amb l’entorn habitual i que per aquesta raó decideix un destí turístic més típic. Un clar exemple d’aquest tipus de viatgers serien aquells que trien destins de platja o muntanya i que la seva ambició es centra en dormir 25hores al dia, prendre el sol o anar a passejar muntanya amunt. Sovint es decanten per destins nacionals, ja que el que volen es descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Illes i costa

La Costa Blanca, Mediterrani en essència

Tots els ingredients per a un estiu perfecte
By , on 14 de juliol de 2009
Cala Granadella de Jávea

Cala Granadella de Jávea

L’estiu està en plena efervescència, estem endinsats ens les setmanes de més calor de l’any i les platges arriben a les seves quotes més altes d’aforament. Tornem a les clàssiques imatges televisives on no hi ha quasi un metre quadrat lliure per a parar el nostre parasol i la nostra tovallola a moltes costes.

Entre les zones més turístiques d’aquests dies avui volem parlar d’un indret molt recomanable com és la Costa Blanca, a la província d’Alacant. Més de 100 platges tractades amb molta cura per a l’arribada del turisme fan de la Costa Blanca el destí perfecte per a molts visitants. Com a molts altres llocs del Mediterrani, el clima, el menjar i el bon ambient són altres dels ingredients típics d’aquesta zona, que encara compta amb més particularitats interessants.

Cap de la Nao

Cap de la Nao

Una costa envejable
Comencem parlant del principal atractiu de la zona, la costa. Malgrat l’homogeneïtat del seu paisatge, les platges de la Costa Blanca ens permeten escollir quin tipus de lloc preferim. Des de platges més grans com la de la pròpia ciutat d’Alacant o la de Benidorm, fins a més acollidores com les de la bonica població d’Altea, o cales d’aigües netes i sorra suau com la Cala Granadela de Jávea.

També són molt recomenables racons on mar i muntanya s’uneixen en paisatges preciosos. Alguns exemples d’aquesta combinació són els acantilats que podem veure a Dènia, població de tradició marinera que ens ofereix ingredients únics per a ser-hi a l’estiu. Els seus carrers, platges, vistes des de la muntanya, o una visita al Parc Natural del Montgó, són alguns exemples.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Països

Tarjeta Sanitària Europea, essencial per a viatjar

By , on 15 de gener de 2009

Si penses viatjar per Europa properament, et recomanem que abans de sortir demanis la teva targeta sanitària europea (TSE). Fins el juny de 2004 era necessari tramitar l’E-111 o l’E-128, dos documents que tenien sempre una durada molt més limitada. Ara, la TSE té una durada d’un any des del dia que te la fan.

La part positiva d’aquesta targeta és que en cas que necessitis assistència sanitària a qualsevol país de la Unió Europea, la rebràs en igualtat de condicions sense tenir a veure el país on et trobis i sense cap cost. Si no portes amb tu el document, és molt probable que si necessites anar al metge o a l’hospital hagis d’abonar el preu de la visita.

És vàlida a Alemanya, Àustria, Bèlgica, República Txeca, Xipre, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia. Finlàndia, Grècia, Hungria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònie, França, Portugal, Regne Unit i Suècia i també en altre quatre països, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Escapa't!, Hotels temàtics, Imatges del món

Das Park Hotel: una experiència diferent

By , on 28 de juliol de 2008

Hi ha hotels de tots els colors, estrelles, ubicacions… Però per a hotel extrany, curiós, inimaginable, sorprenent i divertit, el Das Park Hotel, situat a Ottensheim (Àustria). Es tracta d’un allotjament situat a l’interior d’unes grans canyeries de formigó. Sí, sí, no diem cap bogeria.

Aquesta construcció és idea de l’artista Andreas Strauss. El seu objectiu és donar facilitats a aquells viatgers que tenen poc pressupost perquè en realitat el preu d’aquest hotel tan singular el marca el propi hoste. Es tracta del “pagui el que vulgui”, com si d’una espècia d’almoina es tractés. No està fet per a que la gent marxi sense pagar, però sí per a que ningú tingui problemes d’allotjament. Els diners s’inverteixen en el propi projecte.

Hi ha un total de tres cilindres. El preu que Andreas Straus va haver de pagar per ells és de 5.000 euros. A això cal afegir el mobiliari que hi ha a cacascun, que és senzill però bàsic. Amb els diners que van pagant els hostes va cobrint la despesa.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Escapa't!

Porta amb tu el carnet d’alberguista

By , on 22 de setembre de 2007
Alberg1

Sempre hi ha documents prescindibles a l’hora de viatjar, però bé és cert que alguns d’ells són convenients perquè t’obren moltes portes i, en el cas que ens ocupa, molts albergs. El carnet d’alberguista Hostelling International és necessari per allotjar-se en una red mundial sense pagar el suplement extra. Aquests albergs són nets, segurs, acollidors i un bon lloc on conèixer altres viatjers.

Per fer-se soci, només és necessari anar a les oficines de l’Asociació d’Albergs Juvenils o adquirir-lo un cop arribis a l’alberg de destí. El cost de l’afil·licació varia en funció de l’edat i del país que emet el carnet. A Espanya, per exemple, els preus aproximats són de 5 euros, per al carnet juvenil, i de 12 euros, per al de l’adult (a partir dels 30 anys). A més, pots adquirir una guia d’albergs juvenils internacionals per només 11 euros.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio