Post tagged with ‘menjars tipics de russia’

Ciutats

Viu un Nadal molt especial a Viena

Les places més boniques de la ciutat alberguen mercats nadalencs
By , on 28 de novembre de 2011

Si tens pensatanar de vacances a Viena en algun moment de la teva vida he de recomanar-te, quasi obligada per la seva grandiositat, que ho facis durant el mes de desembre. Perquè? Molt fàcil, pels mercats nadalencs que adornen cada una de les places d’aquesta meravellosa ciutat.

Una sensació molt difícil d'explicar amb paraules

Viena no és un lloc que puguis veure en un cap de setmana. El pas del segles i de la història, sobretot durant l’època de l’imperi austro-hongarès, han deixat una forta petjada entre els seus carrers i pràcticament a cada cantonada hi ha un palau que val la pena visitar. El museu Sisí, la Residència imperial o el palau Schönbrunn són visites obligades de la capital d’Àustria, però com que es pot gaudir d’elles durant qualsevol època de l’any és millor regir-se per alguna altra causa per escollir les dades de l’estança i aquesta causa són els seus meravellosos mercats de Nadal. Des de novembre i fins Nadal les places més maques de Viena es converteixen en els millors a aparadors. La Rathausplatz, sens dubte la plaça més emblemàtica de la ciutat, alberga durant aquests dies prop de 150 tendetes en les que adquirir regals nadalencs, adorns per l’arbre, postres típics de l’època i begudes ben calentes per fer front al fred que recorre els carrers de Viena. És tal la passió amb la que es viuen aquestes dates que fins i tot els arbres de la plaça es vesteixen de Nadal i s’omplen de llumetes.

Continue reading »

Comments (0)
Imatges del món, viatges

Transsiberià, un viatge al cor de Rússia

La mítica ruta uneix Moscou amb el Mar del Japó
By , on 13 de desembre de 2010

El transsiberià et permet viatjar a les profunditats de Rússia

Què et sembla un viatge per la Rússia més salvatge i profunda? Segur que heu sentit parlar més d’una vegada del Transsiberià, el mític ferrocarril que aconseguí creuar Rússia i unir Moscou amb el Mar del Japó. Aquest tren llegendari, la ruta del qual va ser inaugurada a principis del s.XX, després d’anys i anys de treball, ja no existeix com a tal sinó que ha estat reemplaçat per un tren anomenat Rossya (Rússia en rus). Tot i així, la ruta es conserva intacta i fins i tot s’han construir itineraris alternatius a ella, d’aquesta forma els viatgers poden gaudir de la història, la cultura i la tradició més gelada del planeta agafant un simple tren. Un tren que els portarà a conèixer i viure històries increïbles i a endinsar-se en diferents cultures a mesura que passen els dies i es travessen els fusos horaris.

La ruta originària és la que conserva el nom de Transsiberià, aquesta uneix Moscou amb Vladivostok, dues ciutats separades per quasi 10000 quilòmetres. Les principals parades que el tren fa són:

Moscou: Punt de partida o final del trajecte i capital de Rússia.
Nizhny Nóvgorod: Primera parada a 442 quilòmetres de Moscou.
Perm: regió localitzada sobre el riu Kama.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar

Destins típics per a turistes típics

Hem de començar a innovar!
By , on 24 de juny de 2010

L'apartament a peu de platja, un clàssic

Tot i que a mida que passa el temps cada cop som més viatgers, encara hi ha gent que entén que les vacances són per descansar i desconnectar. Per aquesta raó acaben marxant sempre al mateix lloc, fins i tot arriben a comprar-se apartaments. Aquesta és una tendència més típica de la gent gran, cosa que també comprenc, perquè arriba un moment que ja no tens ganes de despertar-te a les 7 del matí per fer cua i veure la Mona Lisa.

Així doncs, podem dir que existeixen 2 tipus de turistes (segurament n’existeixen molts més, però no sóc una experta en el tema). Els primers són els que decideixen tancar-se en un hotel i anar a passejar quan cau la nit; els segons són uns turistes amb un esperit més intrèpid i aventurer que no els importa la comoditat, el que volen és conèixer llocs i cultures diferents.

El primer tipus de turista podem dir que és un tipus de persona més madura, que segurament ha viatjat, però que prefereix la comoditat i la desconnexió amb l’entorn habitual i que per aquesta raó decideix un destí turístic més típic. Un clar exemple d’aquest tipus de viatgers serien aquells que trien destins de platja o muntanya i que la seva ambició es centra en dormir 25hores al dia, prendre el sol o anar a passejar muntanya amunt. Sovint es decanten per destins nacionals, ja que el que volen es descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Illes i costa

La Costa Blanca, Mediterrani en essència

Tots els ingredients per a un estiu perfecte
By , on 14 de juliol de 2009
Cala Granadella de Jávea

Cala Granadella de Jávea

L’estiu està en plena efervescència, estem endinsats ens les setmanes de més calor de l’any i les platges arriben a les seves quotes més altes d’aforament. Tornem a les clàssiques imatges televisives on no hi ha quasi un metre quadrat lliure per a parar el nostre parasol i la nostra tovallola a moltes costes.

Entre les zones més turístiques d’aquests dies avui volem parlar d’un indret molt recomanable com és la Costa Blanca, a la província d’Alacant. Més de 100 platges tractades amb molta cura per a l’arribada del turisme fan de la Costa Blanca el destí perfecte per a molts visitants. Com a molts altres llocs del Mediterrani, el clima, el menjar i el bon ambient són altres dels ingredients típics d’aquesta zona, que encara compta amb més particularitats interessants.

Cap de la Nao

Cap de la Nao

Una costa envejable
Comencem parlant del principal atractiu de la zona, la costa. Malgrat l’homogeneïtat del seu paisatge, les platges de la Costa Blanca ens permeten escollir quin tipus de lloc preferim. Des de platges més grans com la de la pròpia ciutat d’Alacant o la de Benidorm, fins a més acollidores com les de la bonica població d’Altea, o cales d’aigües netes i sorra suau com la Cala Granadela de Jávea.

També són molt recomenables racons on mar i muntanya s’uneixen en paisatges preciosos. Alguns exemples d’aquesta combinació són els acantilats que podem veure a Dènia, població de tradició marinera que ens ofereix ingredients únics per a ser-hi a l’estiu. Els seus carrers, platges, vistes des de la muntanya, o una visita al Parc Natural del Montgó, són alguns exemples.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Turisme i menjar, viatges

Menjar a Rússia, el reflex d’un país

By , on 12 de març de 2008

Digue’m què menjes i et diré d’on ets. La gastronomia d’un país és capaç de definir-ho tant com ho podrien fer els seus monuments o art. De fet, els plats i els costums a la taula d’una zona concreta del món estaran molt influenciats per factors tan concrets com la manera de ser i comportar-se de la seva gent, la història que hagin viscut, el lloc on estan, les condicions climàtiques, etc,.

Per això, cada cop que a Viatjar.cat fem una ruta gastronòmica no només estarem parlant de menjar, sinó de molt més… En aquesta ocasió li toca el torn a un país la gastronomia del qual és bastant desconecuda pels que som de paîsos mediterranis. Ens endinsem, com qui no vol la cosa, a qualsevol llar de Rússia. Així és la taula d’un rus, plat a plat.

Una cosa de vital importància és la denominació de l’esmorzar, el zavtrak. Si viatjes a Rússia et soprendrà comprobar la seva magnitud. Els russos mengen tant durant les primeres hores del dia per una qüestió del clima. Res millor per a fer front al fred com omplir bé l’estómac. Aquest primer àpat acostuma a estar composat de salsitxes, ou, pà, mantega, formatge, llet o cafè. Una cosa peculiar que podem probar si anem a Rússia és la famosa ‘papilla’ de sémola acompanyada de iogur i kasha (gra tostat de blat de moro).
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Guies per a viatjar, Imatges del món

La Plaça Vermella a Moscou

By , on 16 de octubre de 2007
La plaça vermella

Considerada com una de les més grans del món, la Vermella és la plaça més famosa de Moscou. Es troba situada en el barri comercial conegut com Kitay gorod, té 695 metres de longitud i 130 metres d’ample.

És inevitable viatjar fins a Moscou i no passar per aquest interessant lloc a l’aire lliure que en el passat va ser escenari d’importants esdeveniments històrics. Allí neixen, en totes direccions, els principals carrers que són perllongats per autopistes fins a les afores de la ciutat, característica que la converteix en el centre de la regió i de tota Rússia. Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Escapa't!

Porta amb tu el carnet d’alberguista

By , on 22 de setembre de 2007
Alberg1

Sempre hi ha documents prescindibles a l’hora de viatjar, però bé és cert que alguns d’ells són convenients perquè t’obren moltes portes i, en el cas que ens ocupa, molts albergs. El carnet d’alberguista Hostelling International és necessari per allotjar-se en una red mundial sense pagar el suplement extra. Aquests albergs són nets, segurs, acollidors i un bon lloc on conèixer altres viatjers.

Per fer-se soci, només és necessari anar a les oficines de l’Asociació d’Albergs Juvenils o adquirir-lo un cop arribis a l’alberg de destí. El cost de l’afil·licació varia en funció de l’edat i del país que emet el carnet. A Espanya, per exemple, els preus aproximats són de 5 euros, per al carnet juvenil, i de 12 euros, per al de l’adult (a partir dels 30 anys). A més, pots adquirir una guia d’albergs juvenils internacionals per només 11 euros.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio