Post tagged with ‘menjars tipics’

Escapa't!

Montsonís i Cal Xeco, et ve de gust un cap de setmana romàntic?

Un poble amb aires medievals i una casa rural amb tot el que necessites
By , on 16 de maig de 2012

Necessites un descans? Trencar amb la rutina tot i que només sigui un cap de setmana i gaudir de la tranquil•litat al costat de la teva parella és molt senzill. Agafar el cotxe el divendres a la tarda, passar un cap de setmana romàntic i tornar el diumenge a la nit segur que t’ajudarà a començar amb forces renovades la setmana. La destinació? Què et sembla el Montsonís?

Es tracta d’un poblet molt petit amb aires medievals amb molts pocs habitants. Situat a la vessant oriental de la Serra de Montsonís i a l’esquerra del Segre compta amb una petita església parroquial, Santa Maria, i un castell amb molta història. És el Castell de Montsonís, construït al 1024 per ordre el Compte d’Urgell, Ermengol II. Després de passar de mans a mans acabà a les mans de Carles de Montoliu, Baró de l’Albi, trenta Senyor de Montsonís i actual propietari del castell. Tot i de propietat privada (els amos viuen allà mateix) és un castell que es pot visitar i alberga la seu de la fundació ‘Castells Culturals de Catalunya’, una institució que promou les activitats que es fan en construccions d’aquest tipus.

Continue reading »

Comments (0)
Hotels temàtics

‘Primero primera’, un hotel en el que et sentiràs com a casa

Es troba situat al luxós barri barceloní de Les Tres Torres
By , on 26 de desembre de 2011

Barcelona és una de les ciutats on més varietat i diversitat pots trobar. Diferents menjars, cultures, tradicions… s’entrecreuen en els seus carrers i semblen coexistir d’una forma quasi divina. Aquesta és sens dubte una de les característiques que més m’agraden de la ciutat comtal i com és evident també es pot aplicar a la seva oferta hotelera.

Un hotel que t'oferira la calidesa d'una llar

Un bon exemple d’això és un preciós hotel amb encant situat al barri de les Tres Torres, un dels més luxosos de Barcelona. L’Hotel ‘Primero primera’ és una casa de la burgesia catalana convertida a hotel. Allà, hi ha viscut des de la seva construcció al 1955 la seva propietària i els seus 8 fills, una història que es respira a casa una de les seves sales i habitacions, que ofereixen un ambient familiar i còmode sense precedents. Justament aquest any 2011 s’ha renovat, pel que la qualitat està més que garantida.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Viu un Nadal molt especial a Viena

Les places més boniques de la ciutat alberguen mercats nadalencs
By , on 28 de novembre de 2011

Si tens pensatanar de vacances a Viena en algun moment de la teva vida he de recomanar-te, quasi obligada per la seva grandiositat, que ho facis durant el mes de desembre. Perquè? Molt fàcil, pels mercats nadalencs que adornen cada una de les places d’aquesta meravellosa ciutat.

Una sensació molt difícil d'explicar amb paraules

Viena no és un lloc que puguis veure en un cap de setmana. El pas del segles i de la història, sobretot durant l’època de l’imperi austro-hongarès, han deixat una forta petjada entre els seus carrers i pràcticament a cada cantonada hi ha un palau que val la pena visitar. El museu Sisí, la Residència imperial o el palau Schönbrunn són visites obligades de la capital d’Àustria, però com que es pot gaudir d’elles durant qualsevol època de l’any és millor regir-se per alguna altra causa per escollir les dades de l’estança i aquesta causa són els seus meravellosos mercats de Nadal. Des de novembre i fins Nadal les places més maques de Viena es converteixen en els millors a aparadors. La Rathausplatz, sens dubte la plaça més emblemàtica de la ciutat, alberga durant aquests dies prop de 150 tendetes en les que adquirir regals nadalencs, adorns per l’arbre, postres típics de l’època i begudes ben calentes per fer front al fred que recorre els carrers de Viena. És tal la passió amb la que es viuen aquestes dates que fins i tot els arbres de la plaça es vesteixen de Nadal i s’omplen de llumetes.

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar

Destins típics per a turistes típics

Hem de començar a innovar!
By , on 24 de juny de 2010

L'apartament a peu de platja, un clàssic

Tot i que a mida que passa el temps cada cop som més viatgers, encara hi ha gent que entén que les vacances són per descansar i desconnectar. Per aquesta raó acaben marxant sempre al mateix lloc, fins i tot arriben a comprar-se apartaments. Aquesta és una tendència més típica de la gent gran, cosa que també comprenc, perquè arriba un moment que ja no tens ganes de despertar-te a les 7 del matí per fer cua i veure la Mona Lisa.

Així doncs, podem dir que existeixen 2 tipus de turistes (segurament n’existeixen molts més, però no sóc una experta en el tema). Els primers són els que decideixen tancar-se en un hotel i anar a passejar quan cau la nit; els segons són uns turistes amb un esperit més intrèpid i aventurer que no els importa la comoditat, el que volen és conèixer llocs i cultures diferents.

El primer tipus de turista podem dir que és un tipus de persona més madura, que segurament ha viatjat, però que prefereix la comoditat i la desconnexió amb l’entorn habitual i que per aquesta raó decideix un destí turístic més típic. Un clar exemple d’aquest tipus de viatgers serien aquells que trien destins de platja o muntanya i que la seva ambició es centra en dormir 25hores al dia, prendre el sol o anar a passejar muntanya amunt. Sovint es decanten per destins nacionals, ja que el que volen es descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Menjars típics de la Xina

Estàs segur que els has provat?
By , on 3 de febrer de 2010
Prova els plats típics de la cuina xinesa

Prova els plats típics de la cuina xinesa

La cuina xinesa és coneguda per la seva varietat de productes i la qualitat dels seus plats. No val que digueu que no us agrada perquè fa poc vau dinar/sopar en un restaurant xinès de barri. Com sabeu aquests tipus de restaurants canvien els sabors i la majoria dels condiments per fer-los més semblants a la nostra cultura, per tant -i lamento ser jo qui ho digui- no heu probat veritablement la cuina xinesa. Així que us proposo que continueu llegint.

En primer lloc quan anem a un restaurant xinès demanem plats individuals, cosa que ells no fan perquè comparteixen el menjar amb els diferents comensals que formen la taula. Al mig de la taula doncs trobarem varis plats on cadascún agafarà el que li sembli i el que més li agradi. El que habitualment sí tenen com a plat individual és un bol d’arròs, un dels aliments bàsics de la Xina.

Feta aquesta breu introducció, alguns dels plats que podríam trobar al mig de la taula són calamars amb salsa agredolça, un plat molt normal pel que fa a la cuina xinesa. També hi podem trobar tortuga amb soja, un plat que pot semblar a primera vista una crueltat, però nosaltres menjem cargols, així que… També hi pot haver col amb gambes o truita de tè verd.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Illes i costa

La Costa Blanca, Mediterrani en essència

Tots els ingredients per a un estiu perfecte
By , on 14 de juliol de 2009
Cala Granadella de Jávea

Cala Granadella de Jávea

L’estiu està en plena efervescència, estem endinsats ens les setmanes de més calor de l’any i les platges arriben a les seves quotes més altes d’aforament. Tornem a les clàssiques imatges televisives on no hi ha quasi un metre quadrat lliure per a parar el nostre parasol i la nostra tovallola a moltes costes.

Entre les zones més turístiques d’aquests dies avui volem parlar d’un indret molt recomanable com és la Costa Blanca, a la província d’Alacant. Més de 100 platges tractades amb molta cura per a l’arribada del turisme fan de la Costa Blanca el destí perfecte per a molts visitants. Com a molts altres llocs del Mediterrani, el clima, el menjar i el bon ambient són altres dels ingredients típics d’aquesta zona, que encara compta amb més particularitats interessants.

Cap de la Nao

Cap de la Nao

Una costa envejable
Comencem parlant del principal atractiu de la zona, la costa. Malgrat l’homogeneïtat del seu paisatge, les platges de la Costa Blanca ens permeten escollir quin tipus de lloc preferim. Des de platges més grans com la de la pròpia ciutat d’Alacant o la de Benidorm, fins a més acollidores com les de la bonica població d’Altea, o cales d’aigües netes i sorra suau com la Cala Granadela de Jávea.

També són molt recomenables racons on mar i muntanya s’uneixen en paisatges preciosos. Alguns exemples d’aquesta combinació són els acantilats que podem veure a Dènia, població de tradició marinera que ens ofereix ingredients únics per a ser-hi a l’estiu. Els seus carrers, platges, vistes des de la muntanya, o una visita al Parc Natural del Montgó, són alguns exemples.
Continue reading »

Comments (0)
General, Turisme i menjar

Marrakech, un lloc de bon menjar

By , on 17 de abril de 2008

Marrakech. Només pronunciar-lo ja sona a exòtic. T’endinses en ella i saps que res tornarà a ser igual. Cada escena que visquis aquí es gravarà entre els millors fulls d’aquest quadern d’apunts imaginari de tot viatjer. Qui sinó Marrakech pot presumir de ser una de les capitals més prestigioses de l’antic imperi marroquí?

Viatjar a Marrakech és sinònim d’endinsar-se en un món de carrers màgics, d’impressionants mercats, impregnat de la música més captivadora. Un món de personatges trets d’una novel·la: artistes, encantadors de serps, músics, mal·labaristes… I, enmid ‘aquest marc d’aventura i misteri, un món d’intensos calors, olors i sabors inovlidables: la gastronomia de Marrakech. Vols tastar-la?

És impersonable traslladar-se a Marrakech i no dedicar un temps important assegut a taula i gaudint dels menjars elaborats a base d’espècies i altres sabors intensos. La varietat de plats i ingrediants és molt àmplia i, el més important, assequible per a totes les butxaques.

El rei indiscutible és el cous cous, conegut internacionalment. Aquí, tanmateix, el provaràs en tot el seu esplendor. Res a veure amb les versions que podem trobar a Catalunya. Es tracta d’un plat elaborat amb pasta de sèmola i farina de blat de moro, presentada en un bol de fang en el fons del qual hi ha les verdures condimentades amb espècies. El més demanat: el cous-cous Saykout.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, Escapa't!

Porta amb tu el carnet d’alberguista

By , on 22 de setembre de 2007
Alberg1

Sempre hi ha documents prescindibles a l’hora de viatjar, però bé és cert que alguns d’ells són convenients perquè t’obren moltes portes i, en el cas que ens ocupa, molts albergs. El carnet d’alberguista Hostelling International és necessari per allotjar-se en una red mundial sense pagar el suplement extra. Aquests albergs són nets, segurs, acollidors i un bon lloc on conèixer altres viatjers.

Per fer-se soci, només és necessari anar a les oficines de l’Asociació d’Albergs Juvenils o adquirir-lo un cop arribis a l’alberg de destí. El cost de l’afil·licació varia en funció de l’edat i del país que emet el carnet. A Espanya, per exemple, els preus aproximats són de 5 euros, per al carnet juvenil, i de 12 euros, per al de l’adult (a partir dels 30 anys). A més, pots adquirir una guia d’albergs juvenils internacionals per només 11 euros.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio