Post tagged with ‘miradors’

Ciutats

Santiago, més que el final del camí, el principi d’una història

By , on 25 de octubre de 2012

Catedral de Santiago

La catedral de Santiago, un centre espiritual amb dos mil anys d’història, un conjunt heterogeni d’espais i elements estètics desd d’on es emana tota la extraordinària vivència compostelana. Milers de visitants traspassen anualment les seves portes i queden enlluernats amb la seva bellesa.

Diuen que poques persones deixen el camí per voluntat propia, i que la majoria repeteixen. Un camí que culmina amb la visita a aquesta catedral, la qual cosa no significa el final del peregrinatge, sinò el principi d’una visita a Santiago, una ciutat on hi ha molt per aprendre.

Els viatges Santiago són sempre un plaer per tot els sentits, ja que ofereix molt més del que els viatgers poden esperar. Té nombrosos monuments: el Pazo de Feixoo, un palau urbà barroc, obra de Domingo de Andrade i que data de principis de segle XVIII; l’esglèsia i el convent de Santo Domingo de Bonaval, construida al segle XIV sota l’estil gòtic amb reminiscències romániques; la casa gòtica, també coneguda com a Casa do Rei Don Pedro, una mostra de l’arquitectura civil compostelana del segle XIV, i el Convent de Santa Clara, amb origen al segle XIII i reconstrucció barroca, realitzada per Pedro Arén; entre molts d’altres.

Tampoc queden enrere els seus parcs i jardins, ja que és una ciutat envoltada per espais verds. El conjunt format pel parc de l’Alameda, el robledal de Santa Susana i el Campus Universitari Sud, més els parcs de Santo Domingo de Bonaval i de Belvís és ja conegut com a jardins històrics , i segueixen estant entre els llocs més visitats de tot Santiago.
Continue reading »

Comments (0)
Escapa't!, Illes i costa

Algunes propostes per gaudir de Benidorm

Què fer quan no anem a la platja ni fem vida nocturna
By , on 14 de abril de 2010

El Mirador de la Punta del Canfali ofereix unes vistes al mar excepcionals

La localitat de Benidorm es troba a la provincia d’Alacant, a la comarca de la Marina Baixa, a uns 50km d’Alacant capital. És famosa sobretot per les seves platges i vida nocturna, però ofereix moltes més propostes desconegudes per aquells que mai l’han visitada. Nosaltres, doncs, us n’hem triat algunes, de tota mena i per a tots els gustos, amb la intenció d’assegurar-vos una estança turísticament variada i inoblidable. Comencem!

El Balcó del Mediterrani: Aquest és el nom amb què es coneix el Mirador de la Punta del Canfali, una de les estampes més emblamàtiques de Benidorm i potser un dels miradors més sensacionals de la costa mediterrania. Sobre la gran roca que separa les dues platges hi trobem les restes d’una antiga fortalesa que servia com a torre de vigilància contra els pirates. Tot i que d’aquesta construcció poca cosa en queda, l’espai s’ha aprofitat per construir un preciós balcó blanc intens que permet veure el mar amb una òptica de gairebé 360º.

Església de Sant Jaume i Santa Anna: Construida al segle XVIII i sitúada al casc antic, les seves taulades blaves i façanes blanques i ocres conviuen en plena harmonía amb l’estètica de la vila.

Esports aquàtics: A Benidorm és possible iniciar-se en la pràctica de vela i del submarinisme. De fet, les immersions a la Llosa es consideren de les millors de la costa espanyola per la varietat de flora i fauna mediterrania que allà hi viu. No només el fons submarí ofereix bones opcions. Els més agoserats poden practicar windsurf o esquí aquàtic, entre d’altres esports.

Excursions: Des de passejos en golondrina per la costa fins a escapades a les localitats més importants de la provincia, Alacant i Elx, que són molt a prop. També podeu fer una visita a Guadalest, un municipi declarat Conjunt Històric-Artístic l’any 1974 i un indret únic per la bellesa de les seves construccions i de la naturalesa que les envolta.

Terra Mítica i parcs aquàtics: L’estancia amb nens serà molt més amena si dediquem un dia a un dels parcs d’atraccions més importants del país. I els dies de calor més intensa podem fer una visita a algún dels múltiples parcs aquàtics de la zona. Aqua Natura i Aqualandia són els més propers.

Gastronomia: Benidorm no seria una vila mediterrania com cal si no gaudis d’una gastornomia fenomenal. Així doncs, en els seus restaurants podrem gaudir d’exquisits arrosos i peixos, entre d’altres molts plats.

Com veieu, aquest municipi de setanta mil habitants ofereix un munt d’ofertes per assegurar als visitants unes vacances perfectes. Tot plegat, com no, banyat per l’aigua salada i amb platges on els quilòmetres immensos de sorra s’intercalen amb caletes petites de les que ja en queden poques. A Benidorm no hi falten propostes per descobrir ara que tot just comença el bon temps. I és que prou sabem tots que fer-ho al juliol o a l’agost pot ser molt agoserat.

Fotos: Benidorm 054 per leumas_1974 a Flickr.com.

Comments (0)
Ciutats, curiositats, Escapa't!

Els “búnkers”, història i vistes excepcionals

Un mirador privilegiat al cim del Turó de la Rovira
By , on 22 de abril de 2009
Vistes des del Turó de la Rovira

Vistes des del Turó de la Rovira

El Tibidabo, Montjuïc, el Parc Güell… Barcelona, degut a la seva orografia, disposa de innombrables llocs des d’ on gràcies a la seva alçada, es pot contemplar tota la ciutat; des de la línea de costa fins al gran mur geogràfic que suposa la serra de Collserola. De miradors n’hi ha molts, i cada un d’ells té el seu encant i la seva pròpia perspectiva de la ciutat. Però no tots són coneguts per a la gran majoria de barcelonins i barcelonines.

El Turó de la Rovira, elevat entre els barris del Guinardó i el Carmel, ofereix des del seu cim una panoràmica de 360 graus de tota la ciutat, combinant-ho també amb un conjunt d’antics edificis i instal•lacions de la guerra civil espanyola que fan remuntar a tot aquell qui s’asseu entre els murs que encara queden, a un passat bèl•lic, obscur i de lluita per a la llibertat i la democràcia.

El 1937, quan la guerra civil ja havia començat a Espanya i també a Catalunya, Barcelona fou la primera ciutat de l’estat en ser bombardejada des del aire. Amb l’ajuda aèria militar d’altres règims totalitaris com varen ser el de Hitler a Alemanya i el de Mussolini a Itàlia, Barcelona, com a ciutat clarament fidel a la república, va ser durament assetjada i bombardejada. Doncs bé, les defenses republicanes de la ciutat per a combatre el foc que des de l’aire anava erosionant la ciutat, instal•laren una important bateria antiaèria al cim del Turó de la Rovira.

Continue reading »

Comments (0)
Imatges del món, Turisme i art

Realitat i mites del Llac Ness

Un entorn envoltat de llegendes
By , on 9 de febrer de 2009
Imatge del misteriós Llac Ness

Imatge del misteriós Llac Ness

Una de les llegendes més populars a Escòcia és la història del monstre del llac Ness, el conegut Nessie, que avui s’ha convertit en una injecció econòmica per a la regió gràcies a la venda de samarretes, tasses, llibretes, postals i altres souvenirs amb la imatge del monstre. Per a aquells que ja estiguin convençuts que aquest animal es només part de l’imaginari escocés i prefereixin no passar-se hores i hores enfront de l’aigua per si apareix, poden aprofitar per a descobrir els pobles que envolten el llac Ness.

Invergarry és un d’aquests lloc que val la pena visitar. És un poble tranquil i amb història. Des de l’hotel principal del municipi es poden veure les runes d’un castell que es va construir a principis del segle XVII, per encàrrec dels MacDonells. Les forces de Cromwellian el van cremar al poc temps després van haver de fortificar-lo de nou. Per a aquell qui vulgui dormir a la zona, Ardgarry Farm és un ben and breakfast molt recomenable pel seu preu i qualitat. A més, es troba a només deu minuts d’un frondós bosc pel qual passejar.

Fort Augustus conecta el Llac Ness amb el canal de Caledonian, el nom d’Escòcia en gaèlic (la llengua escocesa pròpia de les terres altes). El més interessant per a veure aquest petit poble són, per una banda, les escluses per a superar el desnivell entre els dos llacs i, per l’altra, el Caledonian Canal Heritage Centre, que ens descobreix la història del canal.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Guies per a viatjar, Imatges del món, viatges

El Llac Ness i el seus voltants, aigua i paisatges

By , on 28 de juny de 2007

Llac Ness

Una de les llegendes més populars a Escòcia és la història del monstre del Llac Ness, el conegut Nessie, que avui ha esdevingut en una injecció econòmica per a la regió gràcies a la venda de samarretes, tasses, llibretes, postals i altres souvenirs amb la imatge del monstre. Per aquells que ja estiguin convençuts que aquest animal és només part de l’imaginari escocés i prefereixen no passar-se hores i hores mirant l’aigua per si apareix, poden aprofitar per descobrir els pobles que envolten el llac Ness.

Invergarry és un d’aquests indrets que val la pena visitar. És un poble tranquil i amb història. Des de l’hotel principal del municipi es poden veure les ruïnes d’un castell que es va construir a principis del segle XVII, per encàrrec dels MacDonells. Les forces de Cromwellian el van cremar al cap de poc temps i després van haver de fortificar-lo de nou. Per aquell que vulgui dormir a la zona, Ardgarry Farm és un bed and breakfast molt recomanable pel seu preu i qualitat. A més, es troba a només deu minuts d’un frondós bosc pel que es pot passejar.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Guies per a viatjar, Illes i costa

Mundaka, cuna del surf i el turisme

By , on 30 de novembre de 2006

Mundaka

El País Basc conserva un dels seus racons més preuats a la petita localitat de Mundaka (Biscaia). La població costanera és mundialment coneguda per contar amb una de les millors zones d’oleatje per a sufirtes, concretament la batejada com ‘la izquierda‘, per la seva ubicació a la platja.

Emmarcat en la preciosa Reserva de Urdaibai basca, limitant amb la població de Bermeo, Mundaka conta amb dos magnífics miradors des d’on es poden observar els arenals i la desembocadura del riu en el propi Mundaka.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio