Post tagged with ‘Museus’

Actualitat del viatjer

París tanca el Museu del Louvre i el Museu Orsay per risc d’inundació

La crescuda del Sena posa en perill les obres d’art
By , on 10 de juny de 2016

louvre

El Museu del Louvre de París i el Museu Orsay, situats a la vora del Sena, han activat els protocols de “alerta” de forma “preventiva” i tancaran les seves portes aquest divendres, després de les greus inundacions que ha registrat la ciutat francesa. Milers de persones s’han vist afectades a la regió d’Illa de França, en la qual es troba la capital del país, pel desbordament del riu Sena, que també ha afectat el sistema de transport públic de la capital.

Tal com ha assenyalat la pinacoteca francesa, el Pla de Prevenció de Riscos per Inundació contempla “posar a resguard les obres situades en zones inundables traslladant-les a pisos més alts”. Així doncs, el Museu del Louvre de París es veu obligat a tancar temporalment les seves portes per posar a resguard algunes de les obres més reconegudes del món; de tal mode que els turistes hauran d’optar per conèixer altres racons de París.

El Museu del Louvre no és l’únic que no rebrà turistes des d’aquest divendres, doncs el Museu Orsay de París també ha vist amenaçades les seves col•leccions per culpa de la crescuda del caudal del riu Sena. Així doncs, els museus del Louvre i de Orsay a París s’han vist obligades a activar un protocol per traslladar les obres enmagatzemades en els pisos inferiors per temor a que la crescud del riu Sena acabi inundant els soterranis dels museus. Continue reading »

Comments (0)
Museus

Museus de Basilea, un ventall de possibilitats

Còmic, art contemporani, jaciment romà... què vols veure?
By , on 25 de gener de 2012

Si hem demaneu un motiu, únic motiu, per fer les maletes, agafar un avió i plantar-te a Basilea te’l donaré: el seu ampli ventall de museus. Basilea és la ciutat suïssa situada a la frontera amb França i Alemanya, és la tercera ciutat més poblada del país i la segona àrea urbana més gran de Suïssa.

A més dels museus l'Ajuntament de Basilea, Rathaus, és molt recomanable

Tot i que el punt fort dels museus de Basilea són les arts plàstiques, a la ciutat podem trobar un ventall amplíssim d’exposicions, tant temporals com permanents. Moltes d’elles tenen obre d’importància internacional, pel que cada any reben més d’un milió de visites. A Basilea podem trobar tant col•leccions privades com públiques, doncs des de molts anys enrere existeix la tradició de potenciar ambos àmbits de foment de la cultura. Entre els museus més destacats de la ciutat, tot i que ni de prop els únics, trobem els següents.

Augusta Raurica és el jaciment arqueològic a l’aire lliure més important de Suïssa, un emplaçament en el que encara avui els seus visitants poden gaudir de les petjades del passat que conserven la història de la cultura romana. En contraposició a aquest art antic tenim la ‘Kunsthalle’, una sala d’exposicions inaugurada el 1872 que es dedica des de la seva creació a la promoció de l’art contemporani. L’edifici en l’alberga va ser restaurat l’any 2004 sota la supervisió dels arquitectes Miller & Maranta i des d’aquesta data també acull el Museu Suís d’Arquitectura.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio