Post tagged with ‘Parc tematic Japo’

curiositats, Imatges del món

Parc Temàtic Espanya al Japó

Un país convertit en font d'inspiració per l'oci a l'altra banda de món
By , on 21 de juliol de 2010

Folklore de colors vius

Nosaltres no ens podem pas queixar, doncs Port Aventura converteix en estereotips habitants dels cinc continents. Sigui com sigui, no deixa de ser curiós que els japonesos hagin estat capaços de portar la seva fascinació  per Espanya fins el punt de fer-ne un parc temàtic. El resultat és un poti poti d’elements culturals i de símbols barrejats que, per nosaltres, és més aviat estrambòtic. A les cavalcades nocturnes d’estil Disney les carrosses tenen forma de folklòriques, la Cibeles és una colorida princesa o i el Quixot i Dulcinea són entranyables ninots tan carismàtics com la Minnie i el Mickey Mouse.

“A Espanya la gent es saluda l’una a l’altra amb somriures, balla junta per qualsevol motiu, celebra les festes amb entusiasme i gaudeix fins que oblida les penes”, diuen a la versió en anglès de la pàgina web del parc. “I després estan com estan”, hi afegiria jo, però de moment la muntanya russa estrella del parc segueix anomenant-se Pirineus i no Crisi. Tot arribarà, potser. De totes maneres, que ens imaginin cantant i ballant tot el dia com si això fos el país dels Teletubbies no deixa de tenir certa gràcia.

¿Què hi podem trobar al Parc Espanya? Doncs muntanyes russes d’aigua com l’Splash Montserrat, atraccions familiars com el Vol Màgic del Quixot, carrousels amb nom d’arquitecte modernista (Gaudí) i, al bell mig de tot plegat, Alícia en el País de les Meravelles. Que, com tots sabem, era una noia molt espanyola y alumne d’un tal Luís Carrol. Si tenim gana, podem gaudir d’uns polvorons a la tenda homònima o berenar pastissets més japonesos que espanyols a l’establiment Merienda. I si volem descansar, podem deixar-nos caure pel Museu Castillo de Xavier i contemplar una rèplica de les pintures de la Cova d’Altamira. Per cert, i per descomptat, també hi ha una muntanya russa inspirada en les ‘corridas de toros’, al més pur estil Space Mountain de Disneyland Paris. No apta per a detractors i defensors dels drets dels animals.

Continue reading »

Comments (1)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio