Post tagged with ‘patagonia argentina’

Turisme i menjar

La gastronomia de la Patagònia Argentina

Una proposta ben diferent
By , on 8 de juny de 2010

El curanto, una forma de cuinar a la Patagònia

Viatjar és un luxe i hi ha moltes maneres d’entendre un viatge. Avui us proposo conèixer la Patagònia Argentina a través de la seva cuina, ja que és un tema molt interessant que segurament pot arribar a sorprendre a molta gent. Sempre que emprenem un viatge ens assalta el dubte de: i com deuen cuinar? Què faig si no m’agrada el menjar? Doncs bé, crec que sent un tema tant important, ja que estic completament en contra de no conèixer la cuina d’altres indrets, avui us recomano anar a la Patagònia Argentina, no només per la bellesa d’aquesta particular zona, també per la cuina típica Argentina.

La Patagònia, igual que la seva cuina, està ben diferenciada en tres zones: la part de la serralada, la part central i la zona de costa. A la zona de muntanya podem gaudir d’alguns dels seus plats típics on la base és la truita, el salmó, el cérvol i també de plats portats pel immigrants de l’Europa Cental com el Chucrut, Raclette, Fondeu, etc. En aquesta zona també va tenir força influència el menjar dels aborígens “mapuches”, l’exemple més conegut és el “curanto”, que és una forma de cuinar la carn. És tracta de fer un cau a terra, posar-hi unes pedres ben calentes i la carn embolcallada d’unes fulles típiques de la zona. Un cop ben embolcallat es torna a tapar el forat amb terra i d’aquesta manera es cuina la carn, ja que es converteix en una espècie d’olla a pressió.

Pel que fa a la zona central, podem dir que l’element fundamental pel menjar és el xai, exactament igual que per la zona de costa, on a més destaca la utilització de fruits del mar per la seva cuina. Un dels plats propis d’aquesta part de la Patagònia és el que es coneix com “torta galesa”, un dolç apropiat per a prendre el te. És una barreja de panses, sucre i mel que té moltes formes de cuinar-se. Tot depèn de la zona de la Patagònia on us trobeu.
Continue reading »

Comments (0)
Illes i costa, Imatges del món, Turisme i menjar

Coneix la Patagònia al sopar temàtic de Nadark

Cada mes pots participar als sopars sobre turisme
By , on 26 de juny de 2009

nadarkL’ agència gironina d’esdeveniments i comunicació Nadark Esdeveniments prepara per al proper dia 30 de juny a les 21h. un nou sopar temàtic sobre Turisme, continuant el cicle de sopars temàtics del darrer dimarts de cada mes. En aquesta ocasió el destí escollit serà la Patagònia, un dels racons més atractius i turístics del món.

Llac Grey de la Patagònia

Llac Grey de la Patagònia

La Patagònia argentina compta amb alguns dels indrets més amagats i preciosos, sorprenents contrastos de paisatges i llocs tan remots com la Terra del Foc, amb paradisos com Ushuaia, on es diu que s’acaba el món.

Amb l’organització de Nadark amb l’agència de viatges Giramondo, el restaurant Al Da Vinci rebrà els assistents per a viure una nit al voltant dels viatges. Sota el títol “Argentina, el millor de la Patagònia”, Mar Furró i Josep M. Mestres, del portal Terres de Somriures, oferiran als assistens al sopar una xerrada al voltant de les meravelles de la Patagònia argentina.

El preu del sopar és de 20 euros i encara podeu fer la vostra reserva al 972218482

Foto: FlyNutAA a Flickr

Comments (2)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio