Post tagged with ‘plat tipic del marroc’

Països, Turisme solidari

Turisme solidari amb SETEM

Visita les regions més pobres del Sud i ajuda a les persones que viuen allà
By , on 29 de maig de 2013
Camerún

Turisme solidari a Camerún

A aquest blog ens encanta viatjar i gaudir de les vacances visitant nous territoris, paisatges espectaculars, ciutats úniques, anant a veure museus, etc. Però hi ha un altre tipus de vacances molt destacables i que deixen una petjada al cor impossible d’oblidar de per vida. És el turisme solidari, que consisteix en visitar regions del món més necessitades d’ajuda per realitzar diferents tasques humanitàries. És la millor manera de prendre consciència de la pobresa i desigualtat que hi ha al món, així com descobrir nous horitzons desconeguts fins ara, ajudant a les persones que realment ho necessiten per sobreviure. Sovint, però, moltes persones que desitgen realitzar turisme solidari, desconeixen com fer-ho. Però hi ha nombroses ONG’s i organitzacions que s’encarreguen d’organitzar aquests viatges.

Hi ha una oferta molt diversa d’associacions que organitzen viatges a diferents regions del món necessitades d’ajuda. En cas de voler viure aquesta experiència, cal buscar entre les diferents entitats, per localitzar la que millor s’adapti a les vostres necessitats, ja siguin de temps, econòmiques o de ganes d’anar a un destí a un lloc en concret per la raó que sigui. Nosaltres us proposem SETEM, una organització no governamental que lluita per sensibilitzar la societat sobre les desigualtats entre Nord i Sud. Amb més de 1.300 socis, realitza accions tant a nivell nacional com internacional, amb rutes arreu del planeta.

Les rutes que realitza aquesta entitat intenten promoure un altre tipus de turisme, diferent, que promogui el compromís social, a la recerca de la solidaritat i la justícia. Per això, els visitants entren en contracte directe amb la situació més dura dels països del Sud, convivint amb les persones que viuen allà per descobrir quin és el seu estil de vida i actuar per canviar-ho. A més a més, també es coneixen organitzacions locals que treballen dia a dia pel desenvolupament des d’un àmbit més local.

Continue reading »

Comments (0)
Volar

El ‘Solar Impulse’ aterra a Madrid

L’avió solar ha arribat a estar a 8100 metres i a anar a 70 quilòmetres per hora
By , on 25 de maig de 2012

L’aterratge amb èxit de l’avió ‘Solar Impulse’ a Madrid marca un abans i un després dins el món de l’aeronàutica i el pensament de moltes persones. Sota el missatge “els somnis són possibles”, l’avió solar ha arribat a la 01:30 de la nit, després de 17 hores de vol des de la localitat suïssa de Payerne.

El pilot encarregat de la travessia ha estat André Borschberg, que ha remarcat que aquest vol, que continuarà fins a Rabat segurament el pròxim dilluns és només un assaig per la volta al món que tenen programada el 2014. El ‘Solar Impulse’ va aconseguir durant el seu viatge una altura màxima de 8100 metres, quan creuava els Pirineus, i una velocitat de 70 quilòmetres per hora. El viatge de l’avió al Marroc respon a una invitació de l’Agència de l’Energia Solar del Marroc, que vol construir cinc parcs solars fins el 2020.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Un creuer que ens descobreix Casablanca

És la ciutat marroquina amb més poder econòmic i una de les més atractives
By , on 25 de maig de 2011

Ja estic preparant les maletes per les vacances d’estiu. Ja sé que en resten més de 3 mesos, però més val prevenir una mica, oi? Fins i tot com una excepció respecte a anys anteriors ja he reservat un creuer a Iberocruceros que estic segur serà un gran éxit. N’hi havia moltes opcions atractives, però de totes n’hi havia una que em cridava força la atenció, ja que faré realitat de visitar algunes de les ciutats que m’han cridat l’atenció des de petit.

La Mesquita de Hassan II és una demostració del poder econòmic de Casablanca

Es tracta del creuer Meravelles de l’Atlàntic que en 8 dies es farà un recorregut més que interessant: amb sortida i arribada a Vigo, es visitarà Cadis, Casablanca, Agadir, Funchal i Lisboa. Ja només la ciutat gallega mereix ser un lloc de visita per si sola. No sé si alguna vegada us han parlat dels atractius de Vigo, però permeteu-me nomenar alguns. Per començar, el seu port natural està considerat com un dels millors del món. I és que la població sempre ha estar mirant al mar i ha crescut sempre amb el mar com a aliat.

Però si hi ha un lloc on és imprescindible la visita és al casc antic, que era l’antic barri de O Berbés, molt a prop d’aquest port natural. Està etiquetat com a lloc d’interès turístic històric i on la Plaça de la Constitució és el centre de carrers pesquers i cases baixetes.
Continue reading »

Comments (0)
Països

Viatjar al Marroc, un xoc cultural

Un destí de 3 “B”: bo, bonic i barat
By , on 28 de gener de 2010
Fez

Fez

Un dels destins menys coneguts a l’hora de planejar un viatge és el Marroc, però tot i no ser un país freqüentat pels turistes occidentals és molt recomanable fer una incrusió a les seves meravelloses terres i ciutats que sense cap dubte no us deixaran indiferents. El Marroc és un indret desconegut per a molts de nosaltres i per aquesta raó és una bona opció per conèixer les seves costums i creences i acostar-nos a la cultura marroquina.

A continuació us proposo una ruta, que naturalment podreu canviar segons les vostres necessitats o segons l’oferta de la vostra agència de viatges. Tot i així us deixo unes recomanacions i llocs per visitar, però penseu que el Marroc és un país molt gran i ric en art i cultura i segurament trobareu moltes alternatives al vostre viatge.

El primer lloc que us proposo és Tànger, on podreu visitar la mesquita de Mohamed V i la Catedral Espanyola. Segons l’itinerari previst la pròxima parada és Rabat on podreu gaudir del minaret conegut com Torre Hasan. També podeu visitar el mausoleu de Mohammed V i la famosa Tour Hassan, així com la Kasbah.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
General, Turisme i menjar

Marrakech, un lloc de bon menjar

By , on 17 de abril de 2008

Marrakech. Només pronunciar-lo ja sona a exòtic. T’endinses en ella i saps que res tornarà a ser igual. Cada escena que visquis aquí es gravarà entre els millors fulls d’aquest quadern d’apunts imaginari de tot viatjer. Qui sinó Marrakech pot presumir de ser una de les capitals més prestigioses de l’antic imperi marroquí?

Viatjar a Marrakech és sinònim d’endinsar-se en un món de carrers màgics, d’impressionants mercats, impregnat de la música més captivadora. Un món de personatges trets d’una novel·la: artistes, encantadors de serps, músics, mal·labaristes… I, enmid ‘aquest marc d’aventura i misteri, un món d’intensos calors, olors i sabors inovlidables: la gastronomia de Marrakech. Vols tastar-la?

És impersonable traslladar-se a Marrakech i no dedicar un temps important assegut a taula i gaudint dels menjars elaborats a base d’espècies i altres sabors intensos. La varietat de plats i ingrediants és molt àmplia i, el més important, assequible per a totes les butxaques.

El rei indiscutible és el cous cous, conegut internacionalment. Aquí, tanmateix, el provaràs en tot el seu esplendor. Res a veure amb les versions que podem trobar a Catalunya. Es tracta d’un plat elaborat amb pasta de sèmola i farina de blat de moro, presentada en un bol de fang en el fons del qual hi ha les verdures condimentades amb espècies. El més demanat: el cous-cous Saykout.
Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Festivals de música, Turisme i art

Festival de músiques de món d’Essaouira

By , on 4 de juny de 2007
Festival Gnaoua d'Essaouira

Essaouira és una petita ciutat costanera del sud del Marroc amb una medina i un passeig davant de l’oceà atlàntic que són molt recomanables de passejar-hi.

Ademés de ser un poble pescador, Essaouira comença a ser mundialment famós per tenir un Festival Gnaoua de Músiques del Món que porta 9 edicions celebrant-se i ha tingut un èxit rotund entre el públic marroquí ademés de consagrar-se mundialment gràcies al cartell que van fent any rere any.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Imatges del món

Tànger, la ciutat mítica

By , on 30 de abril de 2007

Tànger és una d’aquelles ciutats oblidades, que hom la té com una ciutat de pas, sembla una ciutat que ningú li presta atenció, però que quan hi vius i hi respires aquell aire mentre passeges per la seva medina, segur que no la pots tornar a oblidar.

Posta de sol a Tànger

Continue reading »

Comments (2)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio