Post tagged with ‘plats tipics de irlanda’

Especials

De vacances a Dublín, història i esbarjo

La capital d’Irlanda és plena de llocs interessants, oci i cultura
By , on 13 de febrer de 2012

Viatjar a Dublín és, sense dubte, fer un viatge en el temps cap a un període històric de mites i llegendes. No només la capital, sinó tota Irlanda és un magnífic destí turístic per anar de vacances. Hi conviuen el més antic amb el més modern amb harmonia, tant pel que fa als paisatges de somni com als carrers atapeïts del centre de la ciutat. Els viatges Dublín són recomanables també pel caràcter obert de la seva gent i per la manera que tenen d’acollir als visitants.

El half Penny Bridge de Dublín

A Dublín podem trobar mostres de tot això del que parlem i que defineix el que és Irlanda. Si ens hi fixem, veurem que aquesta ciutat és una de les més elegants de tota Europa, sobretot tenint en compte la seva arquitectura. A més, hi trobem una àmplia oferta hotelera, bons bars i restaurants, galeries d’art, parcs i jardins molt verds  i moltes botigues per anar de compres pel centre.

La cervesa és un dels grans atractius de la ciutat, com així ho fa constar un dels punts ineludibles en unes vacances a Dublín: la fàbrica de Guiness. Aquí hi trobareu una botiga de cervesa, inclosa la típica cervesa negra irlandesa, un museu molt interessant, didàctic i divertit, i un bar amb mirador des d’on es pot veure tota la ciutat mentre assaborim una pinta.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

Gastronomia espanyola a Londres

Recursos per cuidar el nostre paladar en la distància
By , on 4 de maig de 2010

Podem trobar decenes de restaurants espanyols a Londres, de tota mena i per tots els gustos

Si haguéssim de destacar el més atractiu de les illes britàniques, mai triaríem el menjar. Els països del nord i, en especial, Anglaterra, tenen fama de no alimentar-se gaire bé. És per això que als carrers de les seves grans ciutats hi trobem molts locals que fan referència a d’altres gastronomies. Restaurants hindús, àrabs, xinesos i japonesos; i també de menys exòtics i més propers. Són, normalment, els especialitzats en cuina mediterrània. Nosaltres som un país pròpiament mediterrani i, a més, en els darrers anys no fem més que emigrar als països anglosaxons. És per això que a dia d’avui es pot viatjar a Londres i seguir gaudint del millor dels nostres plats. Perquè tenim els millors cuiners del món, i això es contagia.

Potser l’únic problema d’aquest tipus de locals es que sovint sacrifiquen la qualitat en benefici del folklore, oferint gerres de sangria a bon preu i tapes de xiringuito de platja. Per això n’hem intentat fer una bona tria, i el primer nom que us hem seleccionat és el de el restaurant Cigala. És un indret sofisticat amb gran influència, sobretot, de la gastronomia andalusa. També podeu deixar-vos caure per un dels quatre restaurants que Cambio de Tercio té distribuïts per la capital britànica, un local que es rumoreja freqüentat per personalitats del nostre país. Un altre restaurant destacat és La Mancha, recomanat sobretot per sopars de grup i familiars. Altres restaurants recomanables de la mateixa mena són el Moro, el Rebato’s o El Metro. Tots ells ofereixen ingredients importats en plats més o menys sofisticats que, per descomptat, sempre es complementen amb una carta amb les varietats de vins més mítiques de la península.

Continue reading »

Comments (0)
General, Imatges del món, Turisme rural

Cliffs of Moher, un paratge natural

La unió del blau i el verd d'Irlanda
By , on 4 de agost de 2009

 Irlanda és una illa ben coneguda pels seus paisatges verds i rurals, i per la seva pluja constant. Però hi ha alguns paratges naturals que trenquen amb aquests tòpics. Un d’ells és Cliffs of Moher, els penya-segats de la ruïna, que meravellen i impressionen a tots els seus visitants.

Els penya-segats de Moher es troben a l’oest de l’illa, al sud de la regió dels Burren, ben a prop de Doolin y del aeroport de Shannon. Aquest paratge natural s’estén al llarg de 8 kilòmetres i s’eleva a 120 metres sobre l’oceà Atlàntic, tot i que en alguns punts pot arribar als 214 metres d’altura.

Cliffs Moher un dia ennuvolat

Cliffs of Moher un dia ennuvolat

Continue reading »

Comments (0)
Consells per a viatjar, General, Illes i costa, Turisme i menjar

El millor de la gastronomia del Brasil

By , on 10 de març de 2008

feijoada.jpg

Foto (feijoada): leduardo a Flickr

Per a qualsevol viatjer és important saber quines opcions gastronòmiques ofereix el destí escollit. Per això, en aquesta ocasió contribuirem amb diverses dades culinàries de gran utilitat que, de vegades, fins i tot poden ser el motiu per a iniciar un viatge. Ho serà aquesta vegada? Vostès seran qui decideixin. Per començar, nosaltres no us farem esperar més i els apropem la major informació possible sobre els plats més típics del Brasil.
La gastronomia brasilera és una de les moltes del món que ha rebut influència d’altres cultures a causa de la immigració. Així, entre les especialitats de l’Amazones també es pot gaudir de magnífic menjar xinès o italià. A grans trets podem dir que la feijoada (menú basat en llegums i porc que acompanya a l’arròs blanc, verdures i talls de taronja) és la tentació nacional. En canvi, el sur del país és la zona ideal per als qui prefereixin xurrascos o carn a la parrilla.

El plat típic de Minas Gerais? El mineiro, una combinació de porc, llegums i vegetals, o el queijo de Minas, un formatge que acompanya els esmorzars amb confitura de guayaba.

Un exemple de fusió amb altres cuines és la regió de Bahía, on trobareu vàries opcions amb influències de l’Àfrica, a base de peixos i oli. Recomanació? No perdre’s l’oportunitat de probar les moquecas que, per als qui vulguin, es poden servir ben picants. Respecte a les anterioes especialitats mencionades, la cuina ingígena ens apropa plats exòtics basats en la carn de yacaré i tortuga, fruites com el mango, el piquiá pupunha y la coneguda guaraná, entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, viatges

Menjar a Sevilla, un luxe a l’abast de tothom.

By , on 10 de juliol de 2007

Pernil

La llum, el color i les riqueses de Sevilla es plasmen directament en els seus plats, ja que és una de les gastronomies de millor qualitat del món.

La seva cuina és fidel reflexe de la seva història, i està íntimament relacionada amb la cuina andalusa de la que pren com a propis ingredients de les zones properes. És el cas del pernil serrà, dels mariscos de Cádiz i Huelva, del formatge manxec… Les arrels àrabs ens deixen alguns reconeguts plats com gaspatxo, que ja podem trobar a tota Espanya.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Guies per a viatjar, Imatges del món

El cor verd d’Irlanda

By , on 10 de maig de 2007

Glendalough

Irlanda és plena de paratges naturals de gran interés, però no és necessari allunyar-se molt de la seva capital, Dublin, per trobar-se amb un d’ells. Es tracta dels monts de Wicklow, al sud de la ciutat, que van servir d’escenari per rodar la pel·lícula Excalibur el 1981.

Per passejar-se per aquest parc natural en un dia, la millor opció (tot i que no és la més barata) és alquilar un cotxe, que pot costar al voltat de 35 euros. A Irlanda, les companyies més conegudes són Autoeurope, Easyterra i, una de les més econòmiques, Budget. Si no, també hi ha rutes organitzades en autobús.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio