Post tagged with ‘que menjan els tipics d’

Especials

Tenerife, la joia de les Canàries

És l'illa principal de les Canàries i també la més poblada
By , on 24 de gener de 2012
tenerife

Tenerife.

Les Canàries són unes illes meravelloses, tant per la varietat del seu paisatge volcànic com per la calidesa de la seua gent. A més, per la seua latitud, ben a prop de l’Equador, té un clima agradable tant d’estiu com d’hivern, i és per això que són un lloc ideal per visitar encara que a la Península faça fred -que enguany no és el cas, ja que vivim un dels hiverns més càlids dels últims anys-. Així i tot, ningú tret dels típics guiris de xancla amb calcetí, no gosaria posar un peu a la mar. Sobretot si ets fredolí. Però a Canàries és diferent i per això gener pot ser un moment tan bo com un altre per agafar les maletes i regalar-se un Viatges Tenerife.

I és que Tenerife potser siga la més preuada joia de les Canàries, ja que alberga una riquesa sense comparació que la converteix en la destinació turística predilecta de moltes persones cada any. A més d’això és segurament l’illa més important de l’arxipel·lag quant a població, ja que conté el primer municipi i el tercer més poblats de la comunitat, que són Santa Cruz de Tenerife i San Cristóbal de La Laguna respectivament. Aquesta darrera ciutat està declarada tota ella Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’única de tota Canàries que ostenta aquesta desitjada i sens dubte merescuda distinció. No en va, aquesta ciutat ha estat sempre considerada com a la capital intel·lectual i cultural de Canàries. Passejar pels seus carrers és un goig autèntic.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Ciutats

Viu un Nadal molt especial a Viena

Les places més boniques de la ciutat alberguen mercats nadalencs
By , on 28 de novembre de 2011

Si tens pensatanar de vacances a Viena en algun moment de la teva vida he de recomanar-te, quasi obligada per la seva grandiositat, que ho facis durant el mes de desembre. Perquè? Molt fàcil, pels mercats nadalencs que adornen cada una de les places d’aquesta meravellosa ciutat.

Una sensació molt difícil d'explicar amb paraules

Viena no és un lloc que puguis veure en un cap de setmana. El pas del segles i de la història, sobretot durant l’època de l’imperi austro-hongarès, han deixat una forta petjada entre els seus carrers i pràcticament a cada cantonada hi ha un palau que val la pena visitar. El museu Sisí, la Residència imperial o el palau Schönbrunn són visites obligades de la capital d’Àustria, però com que es pot gaudir d’elles durant qualsevol època de l’any és millor regir-se per alguna altra causa per escollir les dades de l’estança i aquesta causa són els seus meravellosos mercats de Nadal. Des de novembre i fins Nadal les places més maques de Viena es converteixen en els millors a aparadors. La Rathausplatz, sens dubte la plaça més emblemàtica de la ciutat, alberga durant aquests dies prop de 150 tendetes en les que adquirir regals nadalencs, adorns per l’arbre, postres típics de l’època i begudes ben calentes per fer front al fred que recorre els carrers de Viena. És tal la passió amb la que es viuen aquestes dates que fins i tot els arbres de la plaça es vesteixen de Nadal i s’omplen de llumetes.

Continue reading »

Comments (0)
Escapa't!, viatges

La Masella, una bona opció per anar a esquiar

S’apropa la temporada d’esquí i només els més previsors trobaran l’allotjament desitjat!
By , on 21 de setembre de 2010

La Masella et permet gaudir de la natura en estat pur!

Ja és oficial, l’estiu s’acaba i amb ell les llargues jornades de platja i descans. Comencen les classes i la feina, de la mateixa forma que els plans viatgers d’hivern. I és que ja és hora de decidir quin serà el nostre pròxim viatge i començar el compte enrere, així la feina és fa molt més suportable. Un dels plans que més agrada als catalans és l’esquí; gràcies a la proximitat dels Pirineus fer una escapadeta el cap de setmana o un viatge més llarg és més fàcil. Només has d’agafar el cotxe, els esquís i marxar!

A Catalunya hi ha moltes estacions entre les que escollir, tot i que per mi la més recomanable si tenim en compte la proximitat, la qualitat i el preu és La Masella. Amb una altitud mínima de 1600 metres i màxima de 2535 és una de les estacions d’esquí més ben conservades i cuidades del panorama català. A més, la gran quantitat de canons per fer neu artificial que té (uns 450) fa que puguis esquiar tot i que no hagi nevat suficient; una garantia si has de reservar l’estança amb anterioritat.

La Masella està formada per nou pistes verdes, 23 blaves, 22 vermelles i 8 negres, a més de comptar amb un Snow Park. Aquesta amplia diversitat fa que qualsevol esquiador, amb el nivell que tingui, es senti còmode a l’estació i pugui gaudir del seu esquí al màxim. Per les famílies amb nens hi ha diferents opcions; pels més petits (de 18 mesos a 3 anys) hi ha una guarderia, els nens de 3 a 6 anys podran quedar-se al jardí de neu on, a més de divertir-se, donaran les primeres passes per aprendre a esquiar. A partir dels 6 anys i també per els adults hi ha l’escola d’esquí, on començar a esquiar serà molt senzill.
Continue reading »

Comments (0)
curiositats, Imatges del món

Ice Hotel, una experiència única a Suècia

Allotja't en un hotel fet de gel
By , on 15 de setembre de 2009
Imatge d'una de les habitacions de l'hotel

Imatge d'una de les habitacions de l'hotel

Viatjar és sempre una experiència única que ens acosta a cultures desconegudes. Sovint, són els propis allotjaments els que ens permeten descobrir quelcom diferent. És el cas de l’ Ice Hotel, en Jukkasjärvi (Suècia), 200 quilòmetres per sobre del Cercle Polar Àrtic, construït només amb gel.  L’Ice Hotel és una creació casual. En la seva pàgina web explica com en la dècada dels 90 els suecs van convidar a l’artista francès Jannot Derit a obrir una exposició en un iglú construït sobre el riu Torni, les aigües del qual estan totalment congelades a l’hivern. Aquesta galeria espectacular va rebre el nom de Artic Hall i van ser molts els curiosos que es van acostar a veure-la.

Però l’hotel va néixer pròpiament la nit que un grup de turistes, equipats amb sacs de dormir, va decidir aprofitar l’estructura del iglú per a passar la nit. Aquells que vulguin experimentar la sensació de dormir entre blocs de gel, disposen de múltiples opcions. La temperatura en l’interior de l’Ice Hotel està sempre entre els -5 i els -8ºC, per tant, fa més calor que en l’exterior. El viatger pot optar per passar la nit en les habitacions càlides o en les fredes, de preu variable. A més, per als turistes selectes, s’oferixen suites de luxe amb decoració en l’interior.

Es tracta d’escultures úniques realitzades en gel i amb un llit especial fet amb neu. L’Ice Hotel organitza activitats a la zona, com pesca, caça, safaris o excursions. I això no és tot: el restaurant té una carta amb delicatessen i plats típics de Suècia que se serveixen en una vaixella de gel, feta amb l’aigua del riu Torni. La cuina d’aquest restaurant li ha valgut una estatueta Werner Vögeli.

Foto: bjaglin a Flickr

Comments (0)
Consells per a viatjar, Illes i costa

La Costa Blanca, Mediterrani en essència

Tots els ingredients per a un estiu perfecte
By , on 14 de juliol de 2009
Cala Granadella de Jávea

Cala Granadella de Jávea

L’estiu està en plena efervescència, estem endinsats ens les setmanes de més calor de l’any i les platges arriben a les seves quotes més altes d’aforament. Tornem a les clàssiques imatges televisives on no hi ha quasi un metre quadrat lliure per a parar el nostre parasol i la nostra tovallola a moltes costes.

Entre les zones més turístiques d’aquests dies avui volem parlar d’un indret molt recomanable com és la Costa Blanca, a la província d’Alacant. Més de 100 platges tractades amb molta cura per a l’arribada del turisme fan de la Costa Blanca el destí perfecte per a molts visitants. Com a molts altres llocs del Mediterrani, el clima, el menjar i el bon ambient són altres dels ingredients típics d’aquesta zona, que encara compta amb més particularitats interessants.

Cap de la Nao

Cap de la Nao

Una costa envejable
Comencem parlant del principal atractiu de la zona, la costa. Malgrat l’homogeneïtat del seu paisatge, les platges de la Costa Blanca ens permeten escollir quin tipus de lloc preferim. Des de platges més grans com la de la pròpia ciutat d’Alacant o la de Benidorm, fins a més acollidores com les de la bonica població d’Altea, o cales d’aigües netes i sorra suau com la Cala Granadela de Jávea.

També són molt recomenables racons on mar i muntanya s’uneixen en paisatges preciosos. Alguns exemples d’aquesta combinació són els acantilats que podem veure a Dènia, població de tradició marinera que ens ofereix ingredients únics per a ser-hi a l’estiu. Els seus carrers, platges, vistes des de la muntanya, o una visita al Parc Natural del Montgó, són alguns exemples.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio