Post tagged with ‘receptes de tunissia’

Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Escapa't!, Turisme rural

Martí Gironell t’ensenya Besalú

Encant medieval a la Garrotxa volcànica
By , on 29 de juliol de 2010

El famós pont de Besalú

“L’única manera de fer-li entendre algú perquè estàs enamorat del lloc on vius és convidant-lo a venir i mostrar-li tots els racons perquè se’n pugui fer una idea sobre el terreny”. Dit i fet. Amb aquesta directa declaració d’intencions Martí Gironell ens introdueix l’obra que porta el mateix nom que la seva vila natal: Besalú. La intenció no es fer-ne una novel·la, però tampoc una guia turística. És, com ell mateix diu, presentar-la en primera persona i fer-ne conscient a tothom de perquè se l’estima. Des del sentiment però no des del sentimentalisme, amb un llenguatge clar que apropa els forans a la vila, engegant poc a poc les nostres ganes de visitar-la.

Besalú es troba a la comarca de La Garrotxa, molt a prop d’Olot i en el si d’una ruta plena de racons que cal descobrir de Catalunya. Castellfollit de la Roca, amb la filera de cases que voregen el precipici de basalt, n’és un exemple. Per tant, és un indret on ens hi podem deixar caure en el si d’una ruta. Tot i així, anar-hi a passar el dia o un cap de setmana també val molt la pena.

Es tracta d’una vila que voreja els 2.300 habitants i que destaca pel seu encant medieval. L’element més característic de Besalú és, sens dubte, el pont vell, una joia del romànic que es manté intacta al pas del temps. No obstant això, l’obra de Martí Gironell ens descobrirà molt més. Cada racó ha estat copsat per la càmara fotogràfica conformant un llibre molt ben il·lustrat. I cadascun d’aquests racons no inclou només pedres i camins. També persones, rostres anònims de Besalú, del seu dia a dia i de les seves tradicions. Un recull tan i tan complert que finalitza amb un cop d’ull als voltants del poble i amb una ruta gastronòmica de receptes incloses.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio