Post tagged with ‘Rellotge Astronòmic Praga’

Ciutats, curiositats, Especials

A Praga el temps s’atura

Descobreix-ne els encants a molt bon preu
By , on 11 de juny de 2010

Rellotge astronòmic amb vistes a l'Esglèsia de Nostra Senyora de Týn

Praga, una d’aquelles destinacions amb les que sempre he somiat. Capital de la República Txeca, llar de 1.200.000 habitants. Prou gent com per conformar una gran ciutat i prou petita com per no atabalar i ser capaç de conservar intactes els seus encants. Uns encants pròpiament medievals i cuidats fins el més mínim detall per no esdevenir enclavaments turístics de suvenir i prou. Ara, a més, és molt econòmic fer un dels teus viatges a Praga, i tant de bo sigui quelcom que pugui fer aviat. I és que la mateixa Czech Airlines ofereix vols a molt bon preu. Cal aprofitar-ho, doncs. Només dues hores sobre els núvols ens separen de la capital txeca.

¿Què podem fer, un cop allà? Jo ho tinc molt clar. Anar de cap i sense rumiar-m’ho cap a la Plaça Staromestske (Plaça de la Ciutat Vella). Els edificis de diferents alçades que dibuixen el perímetre conformen un conjunt pintoresc en el que hi destaquen dos edificis. El primer, la Església de Nostra Senyora de Týn, un temple gòtic les torres del qual arriben als 80 metres d’alçada. I el segon, el meu favorit. L’Staroměstský orloj, el preciós rellotge astronòmic que és i serà sempre un dels principals atractius de la ciutat.

Aquest rellotge data del 1410, tot i que posteriorment se li han anat afegint elements, i amb el pas del temps ha passat per mans dels millors rellotgers de Txèquia. Inclou tres components principals. Per una banda, el quadrant astronòmic, que, a més de marcar les hores, representa les posicions del sol i la lluna al cel, a més d’altres detalls astronòmics. Per l’altra, les figures animades, que inclouen El passeig dels Apòstols, un mecanisme que els mostra a tots dotze quan el rellotge marca l’hora en punt. Finalment, un calendari circular amb medallons que representa els mesos de l’any. A més, el rellotge inclou detalls com tres tipus d’hores diferents (en números romans i àrabs, per exemple), els signes zodiacals o les activitats agrícoles per mesos.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio