Post tagged with ‘Restaurant des Epices Marrakech’

Escapa't!

Desobreix el Priorat a l’Hotel Hostal Sport de Falset

Allotjament de quatre estrelles amb un dels restaurants referents de la comarca
By , on 16 de abril de 2012

Una bona experiència en un bon territori i un bon allotjament és més que suficient per fer extensiu el missatge i animar a tothom a visitar-lo. De fet, viatjar a un destí atractiu i trobar un lloc adient on descansar cada dia és ja garantia d’èxit. Avui us vull parlar d’una comarca rica i encara poc descoberta pels propis catalans i pel turisme com és El Priorat. Juntament amb algunes de les seves virtuts vull recomanar-vos un lloc perfecte on allotjar-vos durant la vostra estada, l’Hotel-Hostal Sport de Falset, la capital de la comarca.

Gaudiex d'una estada única a l'Hotel Hostal Prirat

I és que si parlem del Priorat hem de referir-nos obligadament al vi, als cellers, a les vinyes, al raïm, a les veremes i al cada cop més conegut terreny de l’enoturisme, el turisme del vi. Durant la meva estada al Priorat vaig tenir el privilegi de conèixer per dins dos dels 96 cellers de què ja disposa la comarca, i rebent una autèntica lliçó de coneixements al voltant del procés d’elaboració del vi i, com no, fent-ne un bon tast.

Cal dir que el Priorat és l’única comarca de tota Espanya que té dues Denominacions d’Orígen en el mateix territori. Ni tan sols llocs on la cultura del vi és històrica com La Rioja o Castella poden dir el mateix.
Continue reading »

Comments (0)
Hotels temàtics

Duran Hotel & Restaurant, el millor valorat en el ‘Top Rated Hotel 2011′

El servei gratuït de reserves online distingeix cada any als 10 hotels catalans millor valorats pels seus clients
By , on 22 de desembre de 2011

Com cada any el servei gratuït de reserves hoteleres online www.hotel.info ha destacat a 10 dels seus hotels afiliats amb la marca ‘Top Rated Hotel’, una distinció que pretén premiar als hotels catalans millor valorats pels clients, sense tenir en compte el nombre d’estrelles. Aquest any, el guanyador del rànquing ha estat el Duran Hotel & Restaurant a Figueres (Girona), el segon millor valorat l’Hesperia Tower Hotel de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i el tercer l’Hotel Santos Porta Fira, també a l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest emblemàtic hotel ha quedat en la segona posició del rànquing

Els hotels que reben aquesta distinció han de complir una sèrie de requisits per aconseguir-la i és que en aquest rànquing la importància no rau en el nombre d’estrelles que es tinguin. Així, tots han de comptar com a mínim amb 20 valoracions de clients, de forma que es pugui aconseguir una nota representativa. Entre els 10 millors i com a apunt curiós, la nota no baixa de 8.

El Duran Hotel & Restaurant és un hotel familiar ubicat en ple centre de Figures, a uns 100 metres del Museu Salvador Dalí, una proximitat que comprèn l’única relació que l’establiment té amb l’artista i és que el propi Dalí solia acudir al restaurant de l’hotel per degustar els seus meravellosos plats. Per això, allà mateix s’exhibeixen nombrosos gravats i dibuixos dedicats a l’artista. Art i gastronomia parts iguals!

Continue reading »

Comments (0)
Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Turisme i menjar

Gastronomia espanyola a Londres

Recursos per cuidar el nostre paladar en la distància
By , on 4 de maig de 2010

Podem trobar decenes de restaurants espanyols a Londres, de tota mena i per tots els gustos

Si haguéssim de destacar el més atractiu de les illes britàniques, mai triaríem el menjar. Els països del nord i, en especial, Anglaterra, tenen fama de no alimentar-se gaire bé. És per això que als carrers de les seves grans ciutats hi trobem molts locals que fan referència a d’altres gastronomies. Restaurants hindús, àrabs, xinesos i japonesos; i també de menys exòtics i més propers. Són, normalment, els especialitzats en cuina mediterrània. Nosaltres som un país pròpiament mediterrani i, a més, en els darrers anys no fem més que emigrar als països anglosaxons. És per això que a dia d’avui es pot viatjar a Londres i seguir gaudint del millor dels nostres plats. Perquè tenim els millors cuiners del món, i això es contagia.

Potser l’únic problema d’aquest tipus de locals es que sovint sacrifiquen la qualitat en benefici del folklore, oferint gerres de sangria a bon preu i tapes de xiringuito de platja. Per això n’hem intentat fer una bona tria, i el primer nom que us hem seleccionat és el de el restaurant Cigala. És un indret sofisticat amb gran influència, sobretot, de la gastronomia andalusa. També podeu deixar-vos caure per un dels quatre restaurants que Cambio de Tercio té distribuïts per la capital britànica, un local que es rumoreja freqüentat per personalitats del nostre país. Un altre restaurant destacat és La Mancha, recomanat sobretot per sopars de grup i familiars. Altres restaurants recomanables de la mateixa mena són el Moro, el Rebato’s o El Metro. Tots ells ofereixen ingredients importats en plats més o menys sofisticats que, per descomptat, sempre es complementen amb una carta amb les varietats de vins més mítiques de la península.

Continue reading »

Comments (0)
Països

Viatjar al Marroc, un xoc cultural

Un destí de 3 “B”: bo, bonic i barat
By , on 28 de gener de 2010
Fez

Fez

Un dels destins menys coneguts a l’hora de planejar un viatge és el Marroc, però tot i no ser un país freqüentat pels turistes occidentals és molt recomanable fer una incrusió a les seves meravelloses terres i ciutats que sense cap dubte no us deixaran indiferents. El Marroc és un indret desconegut per a molts de nosaltres i per aquesta raó és una bona opció per conèixer les seves costums i creences i acostar-nos a la cultura marroquina.

A continuació us proposo una ruta, que naturalment podreu canviar segons les vostres necessitats o segons l’oferta de la vostra agència de viatges. Tot i així us deixo unes recomanacions i llocs per visitar, però penseu que el Marroc és un país molt gran i ric en art i cultura i segurament trobareu moltes alternatives al vostre viatge.

El primer lloc que us proposo és Tànger, on podreu visitar la mesquita de Mohamed V i la Catedral Espanyola. Segons l’itinerari previst la pròxima parada és Rabat on podreu gaudir del minaret conegut com Torre Hasan. També podeu visitar el mausoleu de Mohammed V i la famosa Tour Hassan, així com la Kasbah.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Turisme i art, Turisme i menjar

Vic, més enllà del Mercat Medieval

Algunes claus sobre la capital d'Osona
By , on 29 de novembre de 2009
La Plaça Major de Vic és escenari d'esdeveniments durant tot l'any

La Plaça Major de Vic és escenari d'esdeveniments durant tot l'any

Segurament és un dels pobles catalans amb el nom més curt. Amb només 3 lletres es designa Vic,  la capital d’Osona, la ciutat de la boira i la població on s’hi poden menjar alguns dels millors embotits del país. Parlem d’un municipi conegut per la seva gran plaça major i pel famós  mercat medieval de Vic del que vam parlar fa uns dies, un dels més importants de la zona. Però hi ha molts més motius per descobrir la ciutat.

Pels que siguin amants de l’arquitectura el Casino o Casa Cornellà pot ser un bon lloc on aturar-se a fer un cafè. No té pèrdua. És l’edifici més senyorial que hi ha a la Plaça del Mercat. Amb molts detalls modernistes, data de mitjans del segle XIX. El seu bar és el lloc ideal per fer-hi petar la xerrada o escoltar els vells savis de la plana de Vic. També val la pena assistir a un dels concerts que fan a la Sala Modernista durant el Mercat de Música Viva de Vic que cada any, i a finals de setembre, se celebra a la capital d’Osona.

Vic, també és una ciutat per menjar-hi bé. Cuina tradicional i de tota la vida per aquells que els hi agradi el sabor de la nostra terra. En aquest cas, no us podeu perdre la visita al Merlot, un restaurant sui-generis on els hi hagi!!! S’entra al restaurant per una espècie de bodega plena de botes de vi que et condueixen fins al menjador, decorat amb objectes antics i curiosos com ràdios, ampolles, rellotges o porrons. La carta és a base de plats tradicionals que tots coneixem i sobretot de carn a la brasa, que couen a davant teu a un foc obert al mateix menjador! Però l’estrella del restaurant són les postres. No us en podem dir res perquè són una sorpresa que descobrireu si demaneu “les postres de la casa”. Un advertència: aguanteu el got amb força!
Continue reading »

Comments (0)
curiositats, Imatges del món

Ice Hotel, una experiència única a Suècia

Allotja't en un hotel fet de gel
By , on 15 de setembre de 2009
Imatge d'una de les habitacions de l'hotel

Imatge d'una de les habitacions de l'hotel

Viatjar és sempre una experiència única que ens acosta a cultures desconegudes. Sovint, són els propis allotjaments els que ens permeten descobrir quelcom diferent. És el cas de l’ Ice Hotel, en Jukkasjärvi (Suècia), 200 quilòmetres per sobre del Cercle Polar Àrtic, construït només amb gel.  L’Ice Hotel és una creació casual. En la seva pàgina web explica com en la dècada dels 90 els suecs van convidar a l’artista francès Jannot Derit a obrir una exposició en un iglú construït sobre el riu Torni, les aigües del qual estan totalment congelades a l’hivern. Aquesta galeria espectacular va rebre el nom de Artic Hall i van ser molts els curiosos que es van acostar a veure-la.

Però l’hotel va néixer pròpiament la nit que un grup de turistes, equipats amb sacs de dormir, va decidir aprofitar l’estructura del iglú per a passar la nit. Aquells que vulguin experimentar la sensació de dormir entre blocs de gel, disposen de múltiples opcions. La temperatura en l’interior de l’Ice Hotel està sempre entre els -5 i els -8ºC, per tant, fa més calor que en l’exterior. El viatger pot optar per passar la nit en les habitacions càlides o en les fredes, de preu variable. A més, per als turistes selectes, s’oferixen suites de luxe amb decoració en l’interior.

Es tracta d’escultures úniques realitzades en gel i amb un llit especial fet amb neu. L’Ice Hotel organitza activitats a la zona, com pesca, caça, safaris o excursions. I això no és tot: el restaurant té una carta amb delicatessen i plats típics de Suècia que se serveixen en una vaixella de gel, feta amb l’aigua del riu Torni. La cuina d’aquest restaurant li ha valgut una estatueta Werner Vögeli.

Foto: bjaglin a Flickr

Comments (0)
Ciutats, Consells per a viatjar, General, Països

Bryant Park: un pulmó verd a Nova York

By , on 18 de agost de 2008

En aquests temps en els quals l’interès ecològic va en augment és interessant conèixer lloc que combinen el contacte amb la natura amb diversos atractius turístics. Per això, val la pena fer referència a un històric parc de Nova York on els visitants no només podran gaudir d’una pintoresca àrea verda sinó també podran patinar en una de les pistes de gel més grans de la ciutat, accedir a internet o tastar delícies americanes -que n’hi ha- en un restaurant.

El Bryant Park, tal i com es coneix, s’ubica al costat de la New York Public Library i és, d’acord a la informació proporcionada per la Guia de Nova York el “parc més gran del Midtown Manhattan”.

Antigament, aquest espai verd era conegut com a Rersevoir Square i allà, entre 1853 i 1854, va tenir lloc la primera Exposició Universal de Nova York. Dècades després, més precisament el 1884, el parc va ser designat amb el seu nom actual en honor al poeta i periodista William Cullen Bryant.
Continue reading »

Comments (0)
General, Turisme i menjar

Marrakech, un lloc de bon menjar

By , on 17 de abril de 2008

Marrakech. Només pronunciar-lo ja sona a exòtic. T’endinses en ella i saps que res tornarà a ser igual. Cada escena que visquis aquí es gravarà entre els millors fulls d’aquest quadern d’apunts imaginari de tot viatjer. Qui sinó Marrakech pot presumir de ser una de les capitals més prestigioses de l’antic imperi marroquí?

Viatjar a Marrakech és sinònim d’endinsar-se en un món de carrers màgics, d’impressionants mercats, impregnat de la música més captivadora. Un món de personatges trets d’una novel·la: artistes, encantadors de serps, músics, mal·labaristes… I, enmid ‘aquest marc d’aventura i misteri, un món d’intensos calors, olors i sabors inovlidables: la gastronomia de Marrakech. Vols tastar-la?

És impersonable traslladar-se a Marrakech i no dedicar un temps important assegut a taula i gaudint dels menjars elaborats a base d’espècies i altres sabors intensos. La varietat de plats i ingrediants és molt àmplia i, el més important, assequible per a totes les butxaques.

El rei indiscutible és el cous cous, conegut internacionalment. Aquí, tanmateix, el provaràs en tot el seu esplendor. Res a veure amb les versions que podem trobar a Catalunya. Es tracta d’un plat elaborat amb pasta de sèmola i farina de blat de moro, presentada en un bol de fang en el fons del qual hi ha les verdures condimentades amb espècies. El més demanat: el cous-cous Saykout.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio