Post tagged with ‘SABORS DE PORTUGAL’

Països

9 de cada 10 espanyols passaran les vacances dins del país

França, Itàlia i Portugal són les principals destinacions estrangeres
By , on 16 de juny de 2014

El 89% dels espanyols planeja passar les seves vacances en una destinació nacional, segons un estudi realitzat per MasterCard juntament amb Euromonitor International sobre tendències a l’hora de viatjar a Europa. L’estudi ha comptat amb la participació de 2,2 milions d’europeus enquestats, que han mostrat en totes les regions una tendència a planificar les vacances dins del territori nacional, lo qual suposa un increment del 14% respecte a 2013.

Els país on els seus habitants sortiran menys fora de casa durant aquestes vacances és França, amb la major quota de turisme domèstic per a aquest estiu, seguit d’Espanya, Alemanya i Regne Unit. No obstant això, un 9,2% dels europeus que es decideixin a sortir de les seves fronteres aquest estiu triaran a Espanya com a la seva destinació. En el cas dels espanyols, França és la opció més popular (19,9%) per passar les vacances a l’estranger, seguit d’Itàlia (13,9%) i Portugal (12,8%). Continue reading »

Comments (0)
Escapa't!

Delecta els teus sentits a Galicia

By , on 24 de octubre de 2012

Muralla de Lugo

Passejar entre vinyes, gaudint dels sabors més autèntics de la terra, gaudir de rutes senyorials a peu, envoltan-te de la naturalesa més viva, o descubrir la màgia de l’introspectiu Camino de Santiago. Els viatges Galicia ofereixen mil i una opcions perquè t’enamoris d’aquesta terra, i és que una visita a aquesta comunitat autònoma del nordest del país és una experiencia inoblidable.

Galicia limita al nord amb el mar Cantàbric, al sud amb Portugal, a l’oest amb l’oceà Atlàntic i a l’est amb Astúries i Castella i Lleó, fet que li confereix una ample gama cultural i una tradició molt marinera. Tanmateix, està formada per les provincies de La Coruña, Lugo, Orense i Pontevedra. Cadascuna d’elles és un micromón en sí mateixa.

La Coruña es caracteritza pel seu important port històric i el centre de la ciutat s’estén sobre una península unida a la terra ferma a través d’un estret istme. Això provoca dues façanes marítimes molt diferenciades: per una banda, la portuària; i per un altre la del mar obert, a on es troben les seves principals platjes urbanes, Riazor i Orzán. El seu símbol per antonomasia és la Torre de Hércules, el far en funcionament més antic del món. Amb 58 metres d’alçada, encara avui il.lumina a desenes de kilòmetres al seu voltant. Tanta és la seva importancia, que el 27 de juny la Unesco la va proclamar com a patrimoni de la Humanitat. També de moltíssima importancia, la catedral de Santiago, visitada anualmente per milers de pelegrins de tot el món.
Continue reading »

Comments (0)
Especials

La gastronomia de l’Habana: mescla de sabors i colors

‘Frijoles’, ‘ajiaco’, ‘yuca’, ‘guengel’.... en coneixes algun?
By , on 30 de novembre de 2011

Uns dels motius de pes per agafar l’avió i anar de  vacances a l’ Habana és, sens dubte, la seva gastronomia. A dia d’avui no és gens complicat trobar un bon restaurant cubà a les grans ciutats, però per molt que es vulguin calcar els plats típics de l’illa caribenya el gust no serà exactament igual ja que, per exemple, els ingredients que tenim al nostre país són molt diferents als de Cuba.

T'animes a provar els famosos 'frijoles'?

La gastronomia de L’Habana es caracteritza, sobretot, per la seva gran varietat. El color i la mescla de gustos és una màxima a la gastronomia cubana i l’influencia de diferents cuines, com l’espanyola, l’africana o l’asiàtica la converteixen en riquíssima. Els principals productes utilitzats són, com en totes les gastronomies del món, els que més es troben a la regió en concret a causa, principalment, d’una qüestió de facilitat i economia de recursos. Tot i així, la importació és un bon complement. D’aquesta forma, els ingredients més destacats són l’arròs, el blat de moro, la carn de porc i vedella, els ‘frijoles’ i la ‘yuca’, un tubercle que es tracta de la mateixa forma que la patata. El peix i el marisc estan molt presents a la dieta dels cubans i el fet el trobem, evidentment, en la seva condició illenca. Pel que fa a la fruita, plàtans i fruites tropicals, ingredients que atorguen encara més colorit als plats.

Continue reading »

Comments (0)
Especials

Escapa un cap de setmana a Lisboa!

La capital de Portugal és molt rica en arquitectura i cultura
By , on 28 de octubre de 2011

Viatjar a Lisboa és essencial si planeges una escapada a Portugal. La ciutat està dividida en diferents zones, cada una més bonica i impressionant que l’anterior.

Les noves i antigues construccions es troben a Lisboa

La Baixa és una de les zones de les que segur has sentit parlar. És el centre històric de Lisboa i per això la part més visitada. Allà hi podem trobar el Castell de San Jorge, la Plaça del Rossio i la Rua Augusta, aquesta última és el carrer principal de la Baixa i on es trobem situades els principals comerços. Per poder conèixer bé i a fons la zona el millor que podem fer és caminar, normalment el temps a la ciutat és bastant càlid així que només et caldrà agafar unes sabates ben còmodes i llançar-te al descobriment. A un dels carrers situats a la dreta de la Rua Augusta està l’elevador de Santa Justa, un ascensor tradicional de ferro forjat que anys enrere unia la Baixa amb la zona alta de la ciutat. Si seguim la Rua arribarem a la Plaça del Comerç, una plaça oberta al riu Tajo en el que es troba la seu de diversos ministeris.

Continue reading »

Comments (0)
General

Lisboa més a prop que mai

Belem és un lloc de Lisboa que és imprescindible si es viatja a la capital portuguesa
By , on 20 de abril de 2011

Necessito marxar de casa uns dies i desconnectar, STOP. No tinc gaires calers, STOP. Prego ajuda, STOP. Segur que aquest telegrama fictici podria ser signat per un bon grapat de nosaltres. No hem d’oblidar, tot i que segur que cada final de mes tenim el recordatori, que estem en una crisi econòmica de la que no acabem de sortir. Però tot i així hem de viure, oi? Doncs, precisament amb l’aparició de webs especialitzades en oferir hotels barats ens fan passar aquest petit problema de forma més fàcil.

Lisboa té una imatge aèria única i fàcil de reconèixer amb els seus teulats vermells

Navegant per la xarxa, vaig decidir que seria un bon moment tornar a viatjar cap a Lisboa. Vaig estar a la capital de Portugal fa vuit anys i he d’admetre que vaig descobrir una ciutat que en té moltíssim llocs per gaudir i que en certa forma té un aire de senyora vella però senyorial, si em permeteu aquesta analogia. En pocs quilòmetres trobem en la mateixa capital portuguesa, llocs que semblen viure a principis del segle anterior, amb d’altres que demostren que és una ciutat que està entre les més modernes d’Europa. I és que els contrastos formen part del seu caràcter i personalitat.

I és que Lisboa a primavera és més Lisboa. Una ciutat amb un clima que convida a viure al carrer, prendre algun refrigeri a les seves nombroses terrasses de bars i restaurants, deixar-se caure a la gespa dels seus parcs i prendre el sol a les zones costeres, tot mirant l’infinit mar. De tresors culturals està ben tipa la capital lisboeta, però no puc evitar recomanar de forma intensiva Belem. Tot i que no sigui aquesta la primera raó per la meva recomanació, tastar els famosos pastelets de Belem assegut a la gespa i tot mirant el mar, ho considero un luxe proper i que tothom ho hauria de fer.

Tota la zona que parlem té el seu punt fort al Monasteri dels Jerònims, construït al 1502 sota el comandament de Dom Manuel I. Avui és un dels llocs més visitats de la ciutat i està declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un altre lloc, completament diferent al de Belem, està al Pac de les Nacions que es va construir amb motiu de l’Exposició Mundial de 1998 de Portugal. Està caracteritzada per una arquitectura contemporània i que va transformar un àrea industrial fins el 1990 i el va transformar en un centre d’oci i empresarial, i es va inspirar en temes marítims i marins amb les cúpules de la Estació d’Orient creat pel arquitecte Santiago Calatrava.

Fotografia: Pepe Martin

Comments (0)
Ciutats

Aveiro: canals, sal i coneixement

Es coneguda com “La Venècia portuguesa” pels canals que travessen el seu centre
By , on 3 de març de 2011

Per alguna cosa l'anomenen "La Venècia de Portugal"

Si uns amics ens proposen anar de viatge a Portugal, els primers llocs en els que buscarem hotel serà segurament a Lisboa i Oporto; aquestes dues ciutats són les abanderades del país i el destí de la majoria de turistes que viatgen a Portugal. Tot i així, existeix un altra tipus de bellesa portuguesa, una bellesa encara lluny de les mirades dels viatgers, una bellesa que ha sabut amagar-se i passar inadvertida però que s’està començant a descobrir cada cop més: Aveiro. Una de les raons que evidencien aquesta descoberta és el seu bateig com a “La Venècia portuguesa”.

Rep aquest nom en honor als canals que travessen el centre de la ciutat i que ens recorden la ciutat italiana. A més de per aquesta semblança, Aveiro és coneguda pel seu vell barri de “Beira Mar”, on encara es conserven les cases tradicionals i els magatzems de sal de la Ría; uns magatzems que li atorguen una olor a mar i sal molt característica. I és que una de les principals activitats econòmiques d’Aveiro són precisament les seves salines, juntament amb la pesca i el comerç marítim. Tot i això, hi ha una activitat emergent que cada cop guanya més importància dins la ciutat: la universitat. La Universitat d’Aveiro va ser fundada el 1973 i actualment compta amb més de 50 carreres. El seu punt més important és la investigació pel que cada any convoca a molts estudiosos i professionals.
Continue reading »

Comments (0)
Països, Turisme i menjar

Els sabors de Brasil

Feijoada, caipirinya i altres delícies
By , on 6 de desembre de 2009
Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Una feijoada preparada a Rio de Janeiro

Brasil és el país de la samba, de l’alegria i la disbauxa i també un país per llepar-se els dits, gastronòmicament parlant. És el més gran d’Amèrica Llatina i per tant, cada regió té unes particularitats que la diferenciaran de la resta. En general, però, la seva cuina és de les més riques i variades de tot el món. Cada moment de la seva història hi ha deixat una petjada: des de les tribus indígenes i africanes, fins al pas dels portuguesos mentre Brasil va ser-ne colònia.

Un exemple d’aquest mestissatge culinari és la feijoada, el plat nacional per excel·lència. Igual que aquí els dijous, els restaurants ofereixen paella, a molts restaurants del Brasil podreu menjar feijoada o bé dimecres o dissabte. El seu parentiu amb Portugal és evident, si tenim en compte que en algunes ciutats portugueses, també en pots trobar. La seva base són els frijoles (negres si el menges a Brasil i blancs o vermells si és a Portugal) amb carn de porc deshidratada en sal. Com a acompanyament no hi falta mai l’arròs i les taronges tallades.

La feijoada juntament amb la caipirinya, la samba i el Carnaval, segurament són els elements més internacionals del país. Tot i això no podem oblidar els plats de peix, com per exemple la Moqueca, un guisat que a més de peix, ceba, pebrot i tomàquet, conté coriandre, oli de palma i llet de coco. Per postres, no podem deixar de tastar el quindim, un dolç típic de la zona del nord-est, que ve a ser com una mena de flam. Es fa amb ou, sucre i coco ratllat i s’hi acostuma a afegir colorant perquè tingui un color groc intens.
Continue reading »

Comments (0)
General, Turisme i menjar

Marrakech, un lloc de bon menjar

By , on 17 de abril de 2008

Marrakech. Només pronunciar-lo ja sona a exòtic. T’endinses en ella i saps que res tornarà a ser igual. Cada escena que visquis aquí es gravarà entre els millors fulls d’aquest quadern d’apunts imaginari de tot viatjer. Qui sinó Marrakech pot presumir de ser una de les capitals més prestigioses de l’antic imperi marroquí?

Viatjar a Marrakech és sinònim d’endinsar-se en un món de carrers màgics, d’impressionants mercats, impregnat de la música més captivadora. Un món de personatges trets d’una novel·la: artistes, encantadors de serps, músics, mal·labaristes… I, enmid ‘aquest marc d’aventura i misteri, un món d’intensos calors, olors i sabors inovlidables: la gastronomia de Marrakech. Vols tastar-la?

És impersonable traslladar-se a Marrakech i no dedicar un temps important assegut a taula i gaudint dels menjars elaborats a base d’espècies i altres sabors intensos. La varietat de plats i ingrediants és molt àmplia i, el més important, assequible per a totes les butxaques.

El rei indiscutible és el cous cous, conegut internacionalment. Aquí, tanmateix, el provaràs en tot el seu esplendor. Res a veure amb les versions que podem trobar a Catalunya. Es tracta d’un plat elaborat amb pasta de sèmola i farina de blat de moro, presentada en un bol de fang en el fons del qual hi ha les verdures condimentades amb espècies. El més demanat: el cous-cous Saykout.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio