Post tagged with ‘Sant Joan’

Actualitat del viatjer

Les opcions de Sant Joan més tradicionals i folklòriques d’Espanya

Alacant és la destinació preferida
By , on 19 de juny de 2015

sant joan

La ciutat d’Alacant és la destinació preferida pels espanyols per gaudir de la nit de Sant Joan, segons l’agència de viatges ‘online’ eDreams, que ha llançat nombroses ofertes per gaudir de la nit més curta de l’any a les millors platges espanyoles. Les fogueres a la sorra, la possibilitat de gaudir de la pólvora on millor la saben fer servir i degustar una especialitat gastronòmica única d’aquestes dates, converteixen a aquesta ciutat en la destinació preferida per Sant Joan.

Una de les destinacions que acollirà més viatgers aquesta nit de Sant Joan serà la ciutat d’Alacant, que ofereix la possibilitat de gaudir de la revetlla de la nit més curta de l’any amb la llum de fogueres a la platja però també amb uns atractius que converteixen aquesta celebració en una vetllada única. Les fogueres, gaudir de mascletás i cercaviles i degustar la típica ‘coca de tonyina’ de la regió són les principals atraccions de la nit de Sant Joan a aquesta localitat de la costa.

Tanmateix, una altra opció de platja típic de Sant Joan és passar la nit del 23 de Juny en la Costa del Sol. I és que la platja de la Malagueta o la de la Misericòrdia s’omplen de gent per veure la crema dels Júas, ninots de drap, serradures i paper elaborats pels veïns de cada barri. En l’altre extrem del mapa, la ‘Noite Meiga’ gallega és l’ocasió idònia per conèixer la platja de la Llançada a Pontevedra o la platja de Riazor a La Corunya on menjar cachelos amb sardines rostides i demanar desitjos en forma de farolillos llançats al vent. Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, curiositats

Propostes de revetlles per Sant Joan

Una nit màgica a qualsevol punt dels Països Catalans
By , on 22 de juny de 2009

La nit de Sant Joan del 1955 va néixer la flama del Canigó. Des del cim de l’emblemàtica muntanya la flama recórrer totes les terres de parla catalana per donar llum a les fogueres.

Vista del Canigó

Vista del Canigó

La flama del Canigó marca doncs una antiga tradició en la nostra història. Fins i tot, Òmnium Cultural ha fet arribar una moció als Ajuntaments per tal de declarar la Festa de Sant Joan com la festa Nacional dels Països Catalans.

El proper 23 de juny es celebraran revetlles a tots els pobles. Però no totes les revetlles de Sant Joan són iguals, cada una té una característica especial. Aquí us expliquem com celebren la nit del solstici d’estiu des de Les, Valls, Arenys fins a Xàtiva.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio