Post tagged with ‘Suècia’

Museus

El museu d’ABBA a Estocolm

Un museu que celebra l'èxit d'aquest grup de música mític dels anys 70.
By , on 19 de juny de 2013

Sovint estem acostumats a veure museus sobre artistes famosos o corrents pictòrics o artístics importants en la història de l’art, però és ben cert que, avui dia, es fa un museu de qualsevol cosa. A Estocolm, ja fa un mes que s’han obert les portes del Museu ABBA, dedicat al grup de música mític dels anys 70. És un recinte que celebra la trajectòria musical d’aquest grup, que ha tingut tant èxit a nivell internacional fins avui dia, quan encara es recorden les seves cançons. Amb més de 378 milions de CD’s venuts arreu del món, la seva música va suposar un canvi radical a l’estil pop. És per això que el museu suposa un lloc de visita obligatòria pels fans d’Agnetha, Björn, Benny i Anni-Frid.

Molts aficionats d’ABBA no poden esperar per anar a Estocolm a conèixer les curiositats que al Museu hi ha. Es pot fer una ruta amb audio-guia, amb les gravacions de les quals han sigut realitzades pels membres del grup. Björn Ulvaeus, abans de la inauguració, va explicar la seva sorpresa en veure un museu seu abans de la seva mort. Però s?ha de reconèixer que el seu grup va ser tant trencador que mereix que hi hagi un lloc on s’expliqui la seva història, amb curiositats i detalls desconeguts per tot tipus de públic.

En cinc plantes, es podran escoltar de nou totes les seves cançons. Però no només això, sinó que s’anirà coneixent el procés artístic que hi va haver darrere de cada peça. Es podrà descobrir els inicis de la història d’ABBA explicat per part dels seus protagonistes amb material gràfic suficient com per poder-ho veure molt clar. És així, doncs, que es pot veure el procés d?escriure cançons i, inclús, gravar-les a l’estudi Polar. Es podrà recordar, per exemple, com el grup va guanyar el Festival d’Eurovision a l’any 1974 gràcies a la seva cançó ‘Waterloo’. De fet, aquest any, en celebrar-se de nou el Festival a Suècia, es va fer un petit homenatge cantant la cançó ‘The Winner Takes It All’.
Continue reading »

Comentaris tancats a El museu d’ABBA a Estocolm
viatges

El folklore de Dalarna

La regió es troba al cor de Suècia
By , on 16 de febrer de 2012

Els viatgers del sud ens enamorem de Suècia a través de la ciutat d’Estocolm, no obstant, el verdader atractiu d’aquestes terres està a l’interior. La regió de Dalarna es situa al cor mateix de Suècia, una provincia amb ciutats industrials però també extensos boscos; tot això amanit amb uns habitants que han sabut conservar el seu folklore. Fins hi tot, grups amb projecció internacional d’aquesta regió no han abandonat del tot el so característic de Dalarna.

Si el que busques en el teu proper viatge és veure paisatges bucòlics i estar tranquil, et recomanem que viatgis a la ciutat sueca de Mora. Aquesta pintoresc poble està situat a la vora del llac Siljan deu el nom a l’arcaica paraula mor, que significa “bosc dens en terreny humit”. Visitar aquest assentament a l’estiu és una experiència deliciosa, però també pots endinsar-te al cor de Suècia a l’hivern. A Mora es celebra el Vasaloppet, una carrera d’esquí de fons de gairebé 90 anys d’història.
Continue reading »

Comments (0)
Illes i costa

Gotland, un encert per viatjar a Suècia

És l'illa més gran del país nòrdic
By , on 17 de juliol de 2009
Un dels paratges de Gotland

Un dels paratges de Gotland

L’illa de Gotland, la més gran de Suècia, és un lloc de somni des del qual observar l’horitzó marí del Bàltic. Són molts els suecs que passen els seus caps de setmana a l’illa gràcies a que, diàriament, surt un ferri des d’un poble proper a Estocolm en direcció a Gotland.

Però també és un atractiu turístic. De fet, el turisme i l’agricultura són les dues principals fonts d’ingrés del lloc. En els seus 3.140 quilòmetres quadrats, l’illa de Gotland té un total de més de cent esglésies. Durant el segle XIII, i fruit d’un acord amb diverses ciutats, van començar a arribar navegants d’altres països. Els agricultors autòctons van voler demostrar que eren persones amb diners i per a això van construir les seves pròpies esglésies en les seves terres. Visby és el primer lloc que el turista ha de visitar quan arriba a la illa. Es tracta d’una ciutat medieval, amb un encant especial.

És interessant anar pels carrers, per les seves vies estretes i empedrades, i després descansar a qualsevol dels seus cafès. Visby destacava per la seva riquesa i els seus habitants van voler defensar-se de possibles atacs. Per això van construir un mur de 3,5 quilòmetres que avui dia segueix en peus. També es coneix a Visby com la Ciutat de les Roses, ja que la major part de les seves cases medievals de pedra lluïxen tests amb aquesta flor. Sabia que les pel·lícules de Pipi Calzaslargas es van rodar prop de Visby? Exactament en Vila Villekulla, una casa a tot color que és un museu per als més petits i un parc aquàtic a l’estiu.
Continue reading »

Comments (0)
curiositats, Països

Kiruna, el racó més gran de món

Compta amb la mina de ferro més extensa
By , on 11 de maig de 2009
La mina de ferro més gran

La mina de ferro més gran

Suècia és un país sorprenent per a molts viatgers que no el coneixen. Actualment, els vols barats que ofereixen moltes companyies ens permeten arribar de forma ràpida i a bon preu. A Suècia, 145 quilòmetres al nord del Cercle Polar Àrtic, es troba el segon major municipi del món en àrea d’extensió: Kiruna. Aquest paratge, no obstant això, no és especialment conegut per aquesta dada sorprenent, sinó per ser la seu de la mina de ferro més moderna i gran del planeta.

L’existència del mineral es va descobrir el 1647 i el jaciment va començar a explotar-se. No seria fins a l’any 1960 que passaria a ser subterrani. Des de llavors, la mina ha anat creixent en extensió, cobreix una superfície de quatre quilòmetres de longitud, i en profunditat, arriba a els 2.000 metres en vertical. Per això, cap turista hauria de renunciar a l’oportunitat d’entrar en el ventre del jaciment.

L’oficina de turisme de Kiruna ofereix visites guiades a la mina, a la qual el turista accedeix amb autobús i equipat amb un casc. A l’arribar al seu interior, sorprèn descobrir que està pràcticament deshabitat. Són molt pocs els miners que treballen en el subsòl: la perforació dels filons i l’extracció del mineral es controlen des de la superfície de forma remota. Així, diversos operaris miren com treballen les màquines des de les seves pantalles d’ordinador. No és ciència ficció, sinó tecnologia punta.
Continue reading »

Comments (0)
Ciutats, Escapa't!, Imatges del món

Kiruna, la mina de ferro més gran del món

By , on 25 de abril de 2007

Mina de Kiruna

A Suècia, 145 quilòmetres al nort del Cercle Polar Àrtic, es troba el segon major municipi del món en àrea d’extensió: Kiruna. Aquest paratge, no obstant, no és especialment conegut per aquesta dada sorprenent, sinó per ésser la seu de la mina de ferro més moderna i gran del planeta.

L’existència del mineral va ser descoberta el 1647 i el jaciment va començar a explotar-se a cel obert. No seria fins l’any 1960 que passaria a ser subterrani. Des d’aleshores, la mina ha anat creixent en extensió, cobreix una superfície de quatre quilòmetres de longitut, i en profunditat, arriba als 2.000 metres en vertical. Per això, cap turiste hauria de renunciar a l’oportunitat d’entrar al ventre del jaciment.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio