Post tagged with ‘turisme Kazajistan’

curiositats, Països

La familia d’Alf viu al Kazajstan

Endinsat al país on habiten els antílops Saiga
By , on 7 de juny de 2010

Exemplar dels peculiars saigues

¿Recordes l’entranyable extraterrestre Alf? Doncs avui et presentem a la seva família terrestre. No descartem, doncs, que l’alien més famós de la televisió fos en realitat un descendent llunyà d’un d’aquests animalons, que en algun moment fa milions d’anys van ser éssers més avançats que l’humà i van contactar amb habitants d’altres planetes i galàxies, emigrant part de la població a aquest indrets. Tampoc descartem que Alf fos en realitat un personatge fictici i que el seu creador es basés en aquesta espècie per dissenyar el protagonista de la sitcom homònima. Aquesta segona teoria, però, sembla menys probable.

Sigui com sigui els antílops saiga existeixen i habiten bona part de les estepes de l’Àsia Central, sobretot a la zona de Kazajstan. Antigament havien viscut a tota aquesta regió en quantitats milionàries, arribant fins a Ucraïna i cobrint gran part de Rússia. No obstant això, avui en dia és una espècie en perill d’extinció. La causa principal de la seva desaparició és l’ús de les seves banyes en la medicina tradicional xinesa, tot i que dotze mil exemplars han mort als darrers mesos a Kazajistan per culpa de la pasteurelosis. Si voleu veure aquests mamífers peculiars i pacífics, doncs, disposeu de poc temps. De totes maneres, tandebò ens equivoquem!

El més peculiar dels saigues, i el que més recorda l’Alf, és el seu nas ample, llarg i mòbil. Per altra banda, el més maco era veure’ls emigrar per les estepes en quantitats immenses, un fenomen que s’ha vist reduït durant els darrers anys. No obstant això, si encara volem gaudir-ne, podem deixar-nos caure per Kazajistan i fer-los una vista.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio