Post tagged with ‘viatjar al Japó’

Actualitat del viatjer

‘Ark Nova’ per superar el terratrèmol de l’11 de març de 2011

Un auditori mòbil recorrerà les zones més destrossades pel terratrèmol i tsunami per portar música a la població en pitjors condicions.
By , on 16 de octubre de 2013

La humanitat té l’admirable capacitat de superar els problemes amb solucions originals i projectes molt innovadors. El dia 11 de març de 2011 es produïa un terratrèmol de magnitud 9.0 a la regió de Tohoku, al Japó, amb conseqüències molt negatives de sobres conegudes i una crisi nuclear degut a la central de Fukushima que encara preocupa avui dia. Cinc mesos després de la catàstrofe, es va anunciar la inauguració d’un auditori mòbil, per tal de fer arribar la música a les zones més destrossades, per ajudar els seus habitants a superar la tragèdia. Un projecte de l’artista indi Anish Kapoor amb la col·laboració de l’arquitecte japonès Arata Isozaki.

‘Ark Nova’ és un projecte solidari que visitarà totes les regions més devastades per animar la població a superar els problemes, així com també renovar la música i construir un nou espai artístic. La idea dels seus creadors és poder combinar diferents arts i cultures en una simbiosi d’arquitectura, disseny, folklore, música clàssica i educació musical. Consisteix en crear un espai on s’hi puguin allotjar totes les representacions artístiques que avui no tenen cabuda. També ha de servir per poder inspirar creativitat, per promoure la cultura a la regió de Tohoku i ajudar a la població que viu en males condicions encara avui pels efectes del terratrèmol i posterior tsunami. Per exemple, s’ha creat una orquestra formada pels joves de les zones destruïdes.

L’auditori s’ha situat a les afores de Matsushima i l’orquestra compta amb la direcció de Gustavo Dudamel i Ryuichi Sakamoto, ambdós molt implicats en aquest projecte artístic i social solidari. S’ha ubicat a aquesta regió perquè és un dels destins turístics més importants de Japó. L’auditori sembla un globus enorme. És una escultura, certament, curiosa però pràctica per poder-se transportar arreu del país. Amb 30 metres d’amplada, 36 de llargada i 18 d’alçada, té una capacitat per 500 localitats en bancs de fusta dels boscos propers al temple Zuiganji, símbol molt important de Matsushima. L’auditori en sí és una escultura, i escoltar-hi música a dins és una experiència diferent.
Continue reading »

Comentaris tancats a ‘Ark Nova’ per superar el terratrèmol de l’11 de març de 2011
Ciutats

Tokio, la ciutat de les modes i els gratacels

By , on 18 de febrer de 2013
Harajuku

Cosplays al barri de Harajuku

Tokio és la capital de Japó, on s’hi troba la seu del govern i l’Emperador, com també és la seu econòmica, cultural i social del país. Si encara estàs indecís sobre les vacances d’aquest any, planteja’t la possibilitat de visitar aquesta ciutat i endinsar-te en la cultura japonesa de primera mà. És enorme, compta amb més de 8 milions d’habitants, tot i que l’àrea metropolitana és encara més gran, i està dividida en 23 barris. Generalment, durant l’any, el seu clima és molt temperat, de manera que sempre fa bon temps. A l’estiu, les temperatures ronden els 27 graus i a l’hivern els 5, de manera que no fa ni molta calor ni molt fred, així que és ideal visitar la ciutat en qualsevol moment de l’any.

Un dels llocs més emblemàtics de la ciutat i que és de visita obligatòria és el Metropolitan Government Building, també anomenat City Hall, que és l’ajuntament de la ciutat. És un dels edificis més alts, amb 243 metres d’alçada, amb dos observatoris espectaculars als 200 metres. L’entrada és gratuïta i es poden contemplar les vistes de 360 graus úniques de Tokio. Al ser l’ajuntament, allà mateix hi ha assessorament sobre quins llocs visitar i una mica d’informació sobre la història. A fora de l’ajuntament, a la part de darrere, hi ha el Shinjuku Central Park, amb restaurants on hi van a dinar els funcionaris i, també, on hi viuen molts sense sostres.

Però sens dubte, el lloc més famós de la ciutat és el Shinjuku, la viva imatge de les llums, les botigues, els enormes aparadors, els carrers vessant de gent, cartells publicitaris… És un carrer on hi ha vida les 24 hores del dia, perquè sempre hi ha activitat i sempre hi ha coses per veure i fer. Està ple de gratacels, restaurants i botigues, però el més destacable és el nombre de persones que hi transiten, crida molt l’atenció veure l’ambient i la cultura japonesa a través dels seus habitants.

Continue reading »

Comments (0)
Actualitat del viatjer, Ciutats, Països

Tokyo conta amb el millor metro del món

By , on 14 de desembre de 2006

MetroLa puntualitat en la capital de Japó està íntimament lligada als seu transport públic més eficaç, el metro. En el 86% dels desplaçaments que realitzen els gairebé 13 milions d’habitants de la macrociutat, trien el metro com a via de transport. 70 linies conformen el sistema, amb un total de 1.029 quilòmetres de recorregut.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio