Post tagged with ‘viatjar cantabria’

Ciutats, Turisme i art

La Cova d’Altamira, la capella sixtina de l’art rupestre

Considerada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des del 1985
By , on 17 de agost de 2010

Aprofita per a visitar Santillana del Mar

Existeix un racó a Espanya on el temps no transcorre des de l’any 15.000 a.C. Un espai natural que conserva els vestigis d’una civilització molt més antiga que la nostra i que a més demostra els seus coneixements en la pintura. És la Cova d’Altamira, situada a Santillana del Mar, al litoral Cantàbric.

Aquest poblet de carrers de pedra i cases amb jardí em va impactar quan el vaig visitar fa ja molts anys. Suposo que és perquè era petita i mai havia vist extensions tan verdes ni tantes vaques juntes. Recordo una anècdota que em quedarà a la memòria per sempre. Estàvem passejant pel mig del poble, coneixent tots els racons i carrers quan vam veure que just darrera nostre s’extenia una gran fila de vaques. El pastor ens va demanar que ens féssim a un costat ja que estava portant el ramat a la zona de pastura. Així ho vam fer i vam poder gaudir en primera fila de l’espectacle: desenes i desenes de vaques, una rere l’altre passejant pels carrers de Santillana. Inoblidable.

Doncs en aquest meravellós poble trobem la Cova d’Altamira. Va ser Marcelino Sanz de Sautuola qui la va descobrir el 1879 i la seva filla María qui veié per primer cop les pintures de les parets. La perfecció de les pintures va fer dubtar en un primer moment als experts de la seva autenticitat, ja que tenien una gran qualitat. Tanmateix al final es corroborà que les pintures dataven de l’any 15.000 a.C, algunes fins i tot abans, i que van ser fetes pels homes del Paleolític Superior.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio