Post tagged with ‘viure a alella’

Ciutats, Illes i costa

Alella, la tranquil·litat de viure fora de Barcelona

Poder viure fora de Barcelona i treballar a la ciutat comtal
By , on 10 de agost de 2010

Ajuntament d'Alella

Les dites populars ens ensenyen que com a casa no s’està a cap altra banda. Que és molt difícil sentir-se tan còmode i a gust a un lloc aliè com a la casa on et vas criar i de fet, els primers mesos de la meva estada a Barcelona vaig sentir com aquest refrany era cert. El que les dites populars no conten però, és que amb el temps l’ésser humà és capaç d’adaptar-se a qualsevol cosa, ja sigui viure a l’Amazònia com al centre de Nova York, dues jungles ben diferents. Per això, el que no sabia quan vaig fer les maletes i vaig agafar l’avió Palma de Mallorca – Barcelona és que m’arribaria a sentir molt a gust a la ciutat comtal, tant com si fos casa meva.

L’únic problema sorgí quan quatre anys després de viure dins l’atrafegament de la ciutat, al bell centre del barri de Les Corts, vaig començar a sentir-me ofegada. La gent, el soroll i sobretot la rapidesa a la que gira el món dins una ciutat tan cosmopolita com Barcelona m’aclaparaven. Necessitava una mica de tranquil·litat!

Per això vaig començar a buscar possibles alternatives d’habitatge fora de la multitud però alhora connectada amb la ciutat. Una de les millors opcions que vaig trobar va ser Alella. Aquest municipi d’uns 9’5 quilòmetres quadrats em va semblar una bona opció per poder gaudir dels avantatges de la ciutat i els beneficis del poble, allunyats de l’estrès. Ben comunicada amb Barcelona, des d’Alella pots agafar l’autopista C-32 però també la Renfe, que recorre bona part del litoral català. I aquest era un punt molt important per mi: el transport públic, ja que quan arribes en cotxe a Barcelona o te’l menges o el fas desaparèixer si no vols pagar un pàrquing.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio