Escapa't!

Andorra presenta la nova temporada

S'espera que es pugui obrir ja les pistes d'esquí el pròxim 27 de novembre
By , on 17 de novembre de 2010

A Andorra hi ha una gran tradició de curses de gossos i trineus

Si hi havia algun dubte que la temporada d’hivern estava a punt d’arribar només havies de mirar al cel o provar de llevar-te del llit sense sabatilles i trepitjar el terra ja gelat de bon matí. Però si fos necessari millor que els propis responsables donessin el tret de sortida de la nova temporada de esquí a Andorra. Fa només uns dies a Madrid es va fer la presentació de les principals novetats del món del esquí en el petit país veí.

Es tracta del primer cop que els dos grans dominis esquiables andorrans, Grandvalira i el Vallnord, han fet una presentació conjunta i ho fan amb unes característiques difícilment superables, un total del 300 quilòmetres i amb la bona notícia de que s’espera que es pugui obrir ja les pistes d’esquí el pròxim 27 de novembre. Les previsions són, segons les responsables de les estacions, més que optimistes i esperen superar els bons resultats de l’any passat.

Per una banda, Grandvalira, que uneix els sector de Encamp, Canillo, Soldeu, El Tarter, Grau Roig i Pas de la Casa, té un desnivell mitjà de 930 metres i la seva cota mínima és de 1.710 i una màxima de 2640. Pel que fa al àrea esquiable és de 1926 hectàrees amb un total de 110 pistes que sumen gairebé 200 quilòmetres. Tots els que hem tingut uns esquís als peus sabem que no és el mateix el nivell de les pistes i és per això que es distingeix entre les 18 verdes, 38 blaves, 32 vermelles i 32 negres. Podem dir doncs, que ofereix una de les seleccions més amples de tot el sector d’esquí a la Península.

Pel que fa a Vallnord, la seva cota mínima és de 1.550 i la màxima de 2.625 metres d’alçada, en els seus dos sectors de Pal-Arinsal i Arcalís. Aquest domino esquiable té 31 pistes en els gairebé 30 quilòmetres d’Arcalís i els 63 de Pal-Arinsal. SI parlem de les dificultats n’hi ha cinc pistes FIS, cinc d’eslàlom FIS, 11 de verdes, 23 de blaves, 27 de vermelles i 7 negres. En conjunt, una barreja entre pistes més esportives amb d’altres pensades per a tothom.

En definitiva, que la conjunció d’aquests dos sectors ofereixen al aficionat dels esports de neu una gran oferta replegada en poc espai. Si tenim en conta que n’hi ha una bona oferta d’allotjaments i hotels, Andorra es converteix en un encert segur aquest hivern.

Fotografia: Antoni

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Andorra presenta la nova temporada”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio