Escapa't!

Delecta els teus sentits a Galicia

By , on 24 de octubre de 2012

Muralla de Lugo

Passejar entre vinyes, gaudint dels sabors més autèntics de la terra, gaudir de rutes senyorials a peu, envoltan-te de la naturalesa més viva, o descubrir la màgia de l’introspectiu Camino de Santiago. Els viatges Galicia ofereixen mil i una opcions perquè t’enamoris d’aquesta terra, i és que una visita a aquesta comunitat autònoma del nordest del país és una experiencia inoblidable.

Galicia limita al nord amb el mar Cantàbric, al sud amb Portugal, a l’oest amb l’oceà Atlàntic i a l’est amb Astúries i Castella i Lleó, fet que li confereix una ample gama cultural i una tradició molt marinera. Tanmateix, està formada per les provincies de La Coruña, Lugo, Orense i Pontevedra. Cadascuna d’elles és un micromón en sí mateixa.

La Coruña es caracteritza pel seu important port històric i el centre de la ciutat s’estén sobre una península unida a la terra ferma a través d’un estret istme. Això provoca dues façanes marítimes molt diferenciades: per una banda, la portuària; i per un altre la del mar obert, a on es troben les seves principals platjes urbanes, Riazor i Orzán. El seu símbol per antonomasia és la Torre de Hércules, el far en funcionament més antic del món. Amb 58 metres d’alçada, encara avui il.lumina a desenes de kilòmetres al seu voltant. Tanta és la seva importancia, que el 27 de juny la Unesco la va proclamar com a patrimoni de la Humanitat. També de moltíssima importancia, la catedral de Santiago, visitada anualmente per milers de pelegrins de tot el món.

Per la seva banda, Lugo, fundada l’any 25 a.C. per Paulo Fabio Máximio, és la ciutat més antiga de Galicia. Impregnada de restes romanes, la seva muralla, única al món que conserva tot el seu perímetre, també va ser declarada patrimoni de la Humanitat l’any 2000. Provincia ideal per conèixer la cultura i el paisatge de Galicia, el turismo rural és la millor manera de moure’s per aquestes terres, que compten amb importantíssimes mostres d’arquitectura popular.

Orense, provincia de ponts milenaris, balnearis on relaxar-se i entrar en contacte amb la natura a través del poder de les aigües, i moltes rutes variades. I per últim, Pontevedra, sobre qui corre la llegenda que la seva fundació va anar a càrrec de Teucro, un dels herois de la guerra de Troya, que es va assentar a aquestes terres al ser rebutjat pel seu pare. En aquesta provincia s’hi troben la Casa das Campás, l’edifici més antic de la ciutat de Pontevedra, lligada a la llegenda de Benito Soto, un pirata i aventurar famós per la seva crueldat. També cal destacar l’esglèsia de la Peregrina, el santuari de la Verge Peregrina, patrona de la provincia, i d’espectacular bellesa.

Però tot això és només una petita pinzellada de tot allò que es pot trobar a una terra tan mágica i amb tanta història com Galicia, on el millor es que cadascú ho descobreixi per si mateix.

Foto: Manuel Bóo

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Delecta els teus sentits a Galicia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio