Escapa't!

Els 4 carnestoltes internacionals més populars

Les celebracions més esbojarrades de fora d’Espanya
By , on 21 de febrer de 2017

carnaval

Els Carnestoltes són una de les celebracions més populars al món occidentals, una tradició que porta segles festejant-se i en la qual la noblesa aprofitava per ocultar-se després d’una màscara i barrejar-se con la gent del poble sense ser identificat. Si bé els carnavals més populars d’Espanya són garantia de diversió, per què no fer un viatge fora de les nostres fronteres per gaudir d’una celebració diferent?

A continuació et presentem les quatre destinacions de Carnestoltes més populars e internacionals de fora d’Espanya, esdeveniments de tot tipus amb arrels diferents però que encantaran als més apassionats d’aquests dies de colorit, música, bogeries i cultura.

  • Rio de Janeiro (Brasil): Per a molts, el de Rio de Janeiro és el millor carnestoltes del món. El ritme, el color i el ball caracteritzen aquest esdeveniment en el qual gairebé 70.000 persones de diferents escoles i agrupacions de samba desfilen. Cantants, ballarins i animadores s’encarreguen de posar en peus a un públic meravellat davant d’aquesta posada en escena única. Els balls i les desfilades plenes de color tenen lloc entre el divendres 24 de febrer i el dissabte 4 de març.
  • Venècia (Itàlia): Podria dir-se que Venècia va popularitzar aquesta celebració a Itàlia, per després ser exportat cap a poblacions de tot el continent. El Carnestoltes de Venècia és dels més famosos del món i la seva peculiaritat resideix en l’elegància de les disfresses i sofisticades màscares. A més, els canals de la ciutat es poblen de vaixells en processó, mentre que els ciutadans locals desfilen por les calles per a delit dels turistes. Les celebracions van començar l’11 de febrer, encara que ho fan de manera oficial el 18, i s’allarguen fins al dia 28.
  • Nova Orleans (Estats Units): El Carnestoltes por excel•lència a Estats Units se’l coneix com ‘Mardi Gras’, una festivitat d’influència francesa. Un centenar de carrosses desfilen i llancen sabates decorades, collarets i cocos pintats a la multitud. Després del mítica trobada entre el rei i la reina del carnestoltes, la policia municipal buida a cavall la zona i la festa finalitza. Aquest any, el carnestoltes se celebra el 4 de març, però la temporada de carrosses i balls de màscares va començar el 6 de gener, encara que els dies ‘forts’ somni els últims cinc.
  • Niça (França): Un dels carnestoltes més atractius d’Europa està protagonitzat pels niçards, en el qual l’humor i la burla cobren protagonisme. Xarangues i capgrossos desfilen al costat d’enormes carrosses decorades durant el dia, mentre que por la nit té lloc la ‘batalla de les flores’, que tanta importància tenen en el paisatge d’aquesta ciutat. Un esdeveniment sense igual en el qual més de 150.000 bombetes pintades a comandament por els artistes locals adornen les calles durant 15 dies.

Imatge: zalazaksunca

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 4 carnestoltes internacionals més populars”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio