Escapa't!

Els 5 consells per planejar una escapada

Gaudeix del teu viatge de curta durada
By , on 5 de gener de 2017

escapada

Els dies propers a Nadal constitueixen tota una excusa per agafar les maletes i fer l’últim viatge de l’any. Durant aquests dies, les ciutats es transformen per complet i treuen a relluir les seves millors tradicions per a que locals i turistes puguin gaudir-ne. Estàs pensant a organitzar una escapada? Et deixem alguns consells per ajudar-te a planificar el teu viatge de tardor-hivern i que puguis gaudir de l’experiència de viatjar pels volts de Nadal.

Busca la millor destinació per a tu

La primera pregunta que s’ha de fer tot viatger és: ¿on? Tothom sol tenir alguns llocs pendents de visitar o de repetir una estada per conèixer una cara diferent d’una ciutat, però si no és el cas, pots mirar ressenyes i opinions d’altres viatgers. Una vegada que ja hem triat la ciutat o destinacions que volem visitar durant els volts de Nadal, li toca el torn a una part molt important de l’organització dels viatges: l’allotjament.

No endarrereixis massa la compra de vols i reserva d’allotjament per estalviar, ja que aconseguiràs millors preus contra més t’avancis a les dates triades. D’aquesta forma, podràs invertir el teu pressupost per fer una escapada nadalenca a coses més importants: donar-te un capritxet, fer regals i no dur souvenirs als amics i familiars, pagar entrades de museus o atraccions turístiques… no deixis que el pressupost sigui un impediment per gaudir de la destinació que has escollit.

Fes una bona planificació de la teva estada

Quan coneixem on anem, ens toca fer una llista amb tot el que volem veure. En aquesta llista hem de prioritzar que llocs visitarem en funció del tipus de turisme que ens agradi i del que trobem obert, ja que els dies que destinem a les escapades solen ser en cap de setmana o en dates festives. Com a recomanació, agrupa els llocs que vols visitar per zones, estalviaràs temps.

Conèixer la ciutat caminant permet veure més parts d’ella, però sí la ciutat és gran o disposem de molt poc temps, agafar un transport públic ens facilitarà alguns desplaçaments. Visitar la ciutat amb autobús és una forma ràpida de moure’s i veure una ciutat. Amb la nostra planificació del viatge feta, podrem veure que transport necessitarem agafar i també poder calcular el que ens van a costar els desplaçaments i ja podrem decidir si ens convé o no adquirir targetes multiviatge o per dies.

Informa’t sobre els costums del país
Una part molt important de viatjar és que ens permet conèixer una cultura diferent a la nostra. Una forma senzilla de descobrir més a fons la ciutat què visitem, és gaudir dels seus plats típics. Cerca els ingredients més utilitzats en la cuina i els plats més coneguts del lloc per fer-te una idea del que trobaràs quan viatgis a aquella regió. Segur que hi ha algun plat que t’agrada i et permet conèixer sabors nous! També pots anar sobre segur i buscar ressenyes sobre els millors llocs per provar la millor gastronomia del lloc.

Perd la mandra a fer la maleta
La clau de fer una bossa de mà per una escapada nadalenca està a elaborar una llista d’imprescindibles perquè no se’ns quedi important a casa i ens sobra una mica d’espai per als regals. El més important per preparar la maleta és conèixer la destinació i la previsió del temps per als dies en els quals anem a estar de viatge, escollint la roba en funció del que ens anem a trobar i no del que ens càpiga o no.

Tanmateix, abans de posar-t’hi, consulta les mides i el pes màxim de cada aerolínia per no endur-te sorpreses desagradables. En el mateix bitllet pots trobar les especificacions de cada companyia per a les bosses de mà i per aquelles maletes que es facturen a la bodega. En aquest cas, també hauràs de veure quant temps abans hauràs d’estar a l’aeroport per facturar la teva maleta. Un cop ho tinguis tot clar, és hora d’assaltar l’armari i fer-la maleta.

Gaudeix de l’experiència de viatjar
Sí ets el tipus de viatger que va corrent a tots els llocs per poder veure la ciutat completa, no gaudiràs d’una escapada nadalenca. Per això, et recomanem que planifiquis molt bé el teu viatge per poder veure de forma relaxada el major nombre de llocs en el menor temps possible. Un viatge no és una experiència esfotadora si s’organitza de forma correcta. També és important que no miris d’estar connectat al treball o les xarxes socials. Mòbils apagats. I recorda, gaudeix de l’experiència de viatjar.

Imatge: DariuszSankowski

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 5 consells per planejar una escapada”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio