Escapa't!

Endinsa’t en la Catalunya Nord

És molt aprop i t'enamorarà
By , on 22 de juliol de 2010

Cotlliure vist des del mar

Catalunya Nord és el nom amb què és coneix des de fa dècades aquell territori del sud de França que va passar a formar part del país veí després del Tractat dels Pirineus. Allà encara hi perdura un cert sentiment català que el fa sentir, per a molts, molt proper al que es cou al sud dels Pirineus. Els colors insígnia de l’equip de rugbi de Perpinyà en són una bona prova. I més si tenim en compte l’èxit i importància d’aquest esport a la zona.

Més enllà dels motius històrics que la vinculen a Catalunya, aquesta regió manté vius un munt d’atractius culturals i monumentals que la fan de visita indispensable. A més, la tenim molt a prop i arribar-hi ens costarà només unes quantes hores de cotxe. Les comarques que la conformen són sis: l’Alta Cerdanya, el Capcir, el Conflent, el Vallespir, el Rosselló i la Fenolleda, que sovint s’inclou per les relacions geogràfiques i administratives que manté amb el Rosselló. I, a continuació, passem a descobrir alguns dels racons que no et pots perdre.

Per començar, és de visita obligada la capital de la zona i també del Rosselló: Perpinyà. Per la seva estació de tren, a la que Dalí va anomenar temps ençà “el centre del món”, hi van passar alguns dels pintors més importants del segle XX. Picasso, Miró o Matisse en són exemple. Es tracta d’una vila marcada per la història i el passat. No et pots perdre el Palau dels Reis de Mallorca, la ciutadella, la llotja ni l’Ajuntament. Ni, per descomptat, el Castellet. Aquesta construcció, que en el seu día va fer de castell, de porta de la ciutat i de presó, és avui en dia l’emblema de la ciutat.


Racons de Perpinyà

A la mateixa comarca, i una mica més a prop de la frontera amb Catalunya, hi trobarem els pobles de Portvendres i Cotlliure. D’aquestes precioses viles costaneres en destaquen, sobretot i a la segona que hem anomenat, el castell i l’església a primeríssima línia de mar. Una altra vila que no us podeu perdre és Ceret, la capital del Vallespir, farcida de carrerons, castells i esglésies, amb un gran encant tradicional i molt recomanable sobretot quan fan la Festa de la Cirera. Els indrets que acabem d’anomenar van ser, juntament amb la capital de la zona, l’allotjament escollit durant anys per tot aquest reguitzell de prestigiosos artistes.

Si bé la Catalunya Nord, com veiem, té un munt d’encants a descobrir, ja que hi som podríem aprofitar i conèixer-ne també algunes viles veïnes. N’hi ha de molt destacades i presents a les guies d’arreu del món, com Montpellier o la fascinant Carcassona. Et recomanem agafar el cotxe i preparar una bona ruta. En pocs dies i sense anar gaire lluny pots gaudir d’un entorn inoblidable.

Foto: Collioure per Minto i Perpignan, France per Lite a Commons.wikimedia.org.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Endinsa’t en la Catalunya Nord”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio