Escapa't!

Et fa una ensaïmada a Mallorca?

By , on 28 de novembre de 2012
Platjes Mallorca

Mallorca té platjes paradisíaques

Quan a qualsevol aeroport del món trobem a algun viatger amb una gran caixa blanca octogonal envoltada amb unes cordes de fil, sabem perfectament el destí d’on arriben: Mallorca. És ben sabut per tots que les ensaïmades d’aquesta illa són boníssimes, tot i que només representen una petitíssima part dels mil i un motius pels quals passar uns dies de viatges Mallorca.

Tot i que seguint amb la ruta gastornòmica, tampoc podem oblidar la seva meravellosa sobrassada, amb denominació d’origen pròpia. Un embutit que no podem deixar de probar si viatgem a Mallorca.  La boca se’ns fa aigua només de pensar-ho….

Tanmateix, no només de “delicatessens” viu l’home,  i la illa més gran de les Balears, amb 3.614 kilòmetres quadrats, ofereix molt més als seus visitants.

Per començar, ni més ni menys que 207 platjes. D’aquestes en podem escollir amb sorra, roques, grava i bitlles. Així doncs, n’hi ha per a tots els gustos. D’entre totes elles hi ha algunes que mereixen una menció especial, com Cala Torta, rodejada de pins i des d’on podem veure la illa de Menorca. És un plaer banyar-se a les seves aigües turqueses. Calo d’es Moro, situada prop de la urbanització Cala Llombard, a Sanatnyí. Té nomes 50 metres de llarg i és de difícil accès, pero val la pena la passejada perquè estirar-shi a la seva ribera és com estar al paradís. Cala Figuera, rodejada de pedres i a 10 kilómetres del port de Pollença, s’hi respira tranquil.litat i ofereix inmillorables vistes als penya-segats de la zona.

Tanmateix, la illa també compta amb emplaçaments emblemàtics, com Can Prunera, ubicat al cor de la Serra de Tramuntana, aquest edifici modernista convertit en museu és un bé d’interès cultural restaurat per recuperar els elements que el contitueixen: pintures murals en relleu policromades, vidrieres, mobiliari espectacular i una impressionant façana.

Però una de les excursions més habituals a Mallorca és al Castell d’Alaró, on es visiten les ruïnes de la fortalesa on els seguidors del rei Jaume II Mallorca, Cabrit i Bassa van resistir a la invasió d’Alfons II d’Aragó.

Tampoc podem perdre’ns  una escapadeta a la Granja d’Esporles, que s’ha convertit en un referent per a tots aquells que volven conèixer més de la Mallorca antiga tradicional, i a on s’hi barrejen la gastronomia, l’artesania i el folclore.

I és que aquesta illa ofereix activitats per a tots els gustos, a més d’emanar un aire d’absoluta pau. Fet que el converteix en una destinació ideal par a retrobar-nos amb nosaltres mateixos.

Foto: Franz59

 

 

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Et fa una ensaïmada a Mallorca?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio