Escapa't!

Maresme, els atractius de la comarca

De sud a nord, des de Montgat fins a Malgrat
By , on 12 de abril de 2010

Surt el sol al port de Mataró

A cavall entre la capital catalana i la Costa Brava trobem la comarca del Maresme, capitanejada amb honor per la vila de Mataró. A prop de tot arreu i amb més de 38 quilòmetres de costa, és una de les comarques amb més superficie de platges i, no obstant això, sovint queda a l’ombra d’altres destinacions més populars. Avui us convidem a descobrir-la a través dels seus municipis estrella.

Comencem, com no, per Mataró. La capital del Maresme és una ciutat costanera que, a més d’oferir sol i platja, dóna l’oportunitat als seus visitants de gaudir del seu entorn submarí. I és que entre la Riera d’Argentona i Llavaneres podem trobar un prat de posidònia oceànica, també coneguda com alguer, que atrau a nombrosos peixos, crustacis, eriçons, mol·luscos i cucs. Pel que fa la ciutat en sí mateixa, recordar-vos el seu origen romànic, present a tot el casc històric i amb la màxima representació als jaciments de Torre Llauder. No obstant això, passejar pels carrers de la ciutat també és gaudir d’herències del barroc i d’influències arquitectòniques colonials. I també, com no, de modernisme, aquest cop de la mà del mataroní Josep Puig i Cadafalch.


Seguim la ruta pels pobles situats al sud de la capital. Així trobem, per exemple, pobles costaners plens d’encant com Montgat, una de les platges preferides dels barcelonins, o El Masnou. Una mica més amunt topem amb Vilassar de Mar, municipi natal del jugador de futbol Cesc Fàbregas. A part de gaudir de l’essència d’una localitat pescadora, Vilassar també destaca pel protagonisme que hi cobren les flors, sent-ne molt conegut el Mercat de la Flor i la Planta Ornamental. A l’interior de la comarca podem gaudir, per exemple, d’Alella, situada entre la Serralada Litoral i el mar i farcida de centenàries cases senyorals que es dispersen arreu de la vila.

Sant Pol de Mar amb l'església de Sant Pau presidint la fotografia

Pugem ara cap al nord de Mataró, i fem la primera parada a Arenys de Mar i al seu port pesquer i esportiu, dels més importants de la comarca. També hi trobem la Torre dels Encantats, una curiosa torre de guaita construïda sobre un poblat ibèric i marcada per una llegenda. Més amunt topem amb Canet de Mar, una vila plena de construccions modernistes i famosa durant els anys 70 per ser la seu dels concerts de Les sis hores, protagonitzats pels cantants estendard de la Nova Cançó.

Continuem pujant i ens topem amb Sant Pol de Mar, una vila, segons el mite, molt relacionada amb un rellotge solar sota cobert. Tot i així, és més famosa per ubicar-s’hi el restaurant de Carme Ruscalleda, reconeguda cuinera de fama internacional. Si el voleu buscar, es diu Sant Pau i es troba al Carrer Nou. Després ens arribarem fins a Calella, una de les localitats preferides del turisme europeu de tota mena; i fins a Pineda de Mar, famosa sobretot pel llarg passeig paral·lel a la via del tren. Finalment ens acostarem a Malgrat de Mar, amb un curiós barri antic on s’hi conserven encara les restes de les antigues peixateries.

I així acaba la nostra ruta pel Maresme, tot i que amb certa pena per no poder tractar la riquesa de totes les seves localitats. Us convidem a descobrir-les per vosaltres mateixos. Res del que alberga aquesta comarca us decepcionarà.

Foto: neix un nou dia (III) per art_es_anna i Sant Pau- Sant Pol de Mar per MeRiTxElL a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Maresme, els atractius de la comarca”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio