Escapa't!
Caldes de Montbui

Paradís termal molt a prop de la capital catalana

Gaudeix dels seus balnearis
By , on 6 de abril de 2010

Façana del Balneari Broquetas, d'estil essencialment modernista

Caldes de Montbui és una vila d’uns 16.000 habitants situada a la comarca del Vallès Oriental, molt a prop de Granollers i de Barcelona. És famosa per les seves aigües termals, que en són tot un distintiu. De fet, encara conserva unes termes romanes en bastant bon estat al costat de les quals s’hi ha ubicat un museu dedicat a la matèria. Un dels distintius del poble és la Font del Lleó. Ubicada a la mateixa plaça que les termes i que l’ajuntament, l’aigua que en raja surt a 76º. També existeixen encara un parell de safareigs d’aigua calenta on algunes dones del poble encara hi van a rentar.

Amb el transcurs dels anys Caldes ha sabut convertir el fet tan peculiar de disposar d’aigües termals en atractiu turístic. Així, hi existeixen dos balnearis y un hotel termal. A continuació us els presentarem breument. I és que poder gaudir d’indrets d’aquestes característiques tan a prop de grans ciutats és tot un luxe que no hem de deixar escapar.


De balnearis pròpiament dits trobem L’Hotel Balneari Broquetas i l’Hotel Balneari Termes Victoria. El primer és un edifici modernista els orígens del qual es remonten a l’any 1729. Les seves aigües, que surten a 77º, són ideals pel tractament de l’estrès, el reuma, les inflamacions musculars i d’altres tipus de problemes de salud. Disposen de banys, piscines de bombolles, massatges, infrarojos i tractaments anticel·lulítics i d’estètica, entre d’altres. S’hi pot gaudir de luxosos apartaments amb accés directe al garatge o d’habitacions més modestes però perfectament equipades. A més, hi ha piscina climatitzada coberta i descoberta, restaurant i jardí amb una terrasseta per gaudir ara que ve el bon temps.

El segon dels balnearis, les Termes Victoria, es troben al casc antic de la ciutat. Les seves aigües surten a 74º i tenen unes qualitats lleugerament diferents a les del Broquetas. Són molt aptes per a tractaments anti-estrès i de relaxació, cures per a l’obesitat, estètica, reuma i post-operatoris. Disposen, a més de banys, dutxes i massatges, de tractaments més sofisticats com la fangoteràpia, la mecanoteràpia o el llit de massatge en sec. A més, i entre d’altres serveis, tenen una piscina exterior climatitzada oberta maig a octubre.

Però si sou més d’excursions i activitats i el que voleu és simplement tenir un spa a mà, l’Hotel Vila de Caldes és el vostre lloc.

Alguns habitants de Caldes encara conserven la tradició de rentar roba als safareigs termals

Situat molt a prop del Broquetas, els clients de l’hotel tenen accés als tractaments del balneari. Així, les característiques de l’aigua són idèntiques, però amb l’allotjament només s’hi inclouen les piscines termals, dutxes i jacuzzis del Vila de Caldes. Tot i així, us permetran gaudir dels beneficis de l’aigua termal d’una manera més moderada, sense fer-ne d’això l’objectiu del viatge.

Les aigües termals, com veiem, són a prop de casa i ofereixen opcions per a tots els gustos. Un cap de setmana romàntic, un regal als pares o familiars o una escapada relaxant fins i tot en solitari. Us convidem a provar-les i explicar-nos els resultats. Segur que torneu com nous.

Fotos: DSC01002 per Alex Castellà a Flickr.com i Hotel Balnerari Broquetas Catalonia per 1997 a Commons.wikimedia.org.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Paradís termal molt a prop de la capital catalana”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio