Escapa't!

Setmana Santa de processons a Andalusia

By , on 22 de març de 2013
Macarena

La Verge de la Macarena a la processó de Sevilla

Ja tenim aquí la Setmana Santa. És una festa d’origen religiós en el qual es recorda la mort de Jesucrist i tots els episodis de la Passió. Tant pels que siguin més creients com els que menys, són una bona oportunitat de passar uns dies de vacances, descansar i desconnectar una mica de la rutina. Ara bé, a Espanya, és una festa amb molta tradició, ja que el cristianisme ha tingut, històricament, molt de poder sobre la societat. Per això, durant aquestes dates, a la majoria de la població s’hi porten a terme misses especials i processons que inclús desperten l’interès de nombrosos turistes.

A pràcticament tota Espanya, es porta a terme una única processó, que és el Divendres Sant (que aquest any és el dia 29 de març). Però Andalusia és un dels territoris del país on més processons hi ha, no només aquest dia. De fet, aquesta Comunitat Autònoma és molt devota i moltes persones es preparen durant l’any per aquest moment. Tant pels què siguin més religiosos com pels que menys, les processons són esdeveniments de gran interès turístic per la feina realitzada per les germandats i les organitzacions durant tot l’any per poder treure al carrer les escultures de les verges i els sants.

Les processons són una celebració que requereixen una gran solemnitat, que cada any estan pendent del temps, perquè si plou molts dels passos s’han de suspendre. Probablement, les processons més famoses i televisades són les de Sevilla, perquè és una festa on tota la població s’hi involucra. Allà, més de setanta germandats surten al carrer per representar els moments més importants de la Passió i la mort de Jesucrist. Als balcons s’hi canten saetes, cançons considerades un art únic per representar la força i el sentiment espiritual.

Però també hi ha Màlaga, on el Dilluns Sant, milers de ciutadans es concentren al voltant de la parròquia de San Pablo per traslladar les imatges de la Cofradía de Jesús Cautivo i María Santísima de la Trinidad des de la capella fins als seus trons de processó. No és un trasllat qualsevol, perquè milers de persones s’hi congreguen per realitzar-lo. Així doncs, la Setmana Santa és la festa del catolicisme, una celebració marcada pels silencis, la música, les saetes, els passos, les germandats, els costalers que carreguen les escultures dels sants i verges a les seves espatlles. Sens dubte, per comprendre la dimensió d’aquesta festa cal anar a Andalusia, on aquesta tradició és un sentiment per tots els seus habitants, que posen tot el seu esperit i il•lusió en recordar la Bíblia.

Foto de simplifica a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Setmana Santa de processons a Andalusia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio