Escapa't!

Sort: esport i loteria a parts iguals

La situació del poble el converteix en el lloc ideal per practicar esports d’aventura
By , on 15 de desembre de 2011

Dos són els tipus de viatgers que s’acosten a Sort: els esportistes que volen gaudir de l’aventura, tant a l’estiu com a l’hivern; i els que busquen el bitllet de loteria guanyador a ‘La Bruixa d’Or.

Com pot un lloc tan petit donar tantes esperances?

Es troba situat a la província de Lleida i és la capital del Pallars Sobirà. El poble està banyat pel riu Noguera Pallaresa, afluent del Segre, un fet que li atorga un paisatge molt peculiar i que li permet ser seu de nombrosos esports d’aventura. Entre les meravelles del poble trobem la seva església, el carrer major i un castell construït a l’Edat Mitjana; però la veritat és el que els viatgers que arriben a Sort no ho fan pels seus monuments.

La seva disposició al mapa, entre muntanyes i banyat per l’aigua d’un riu converteixen Sort en el lloc ideal per practicar esports d’estiu com el rafting, el descens de barrancs, l’Hidrospeed, el Quad o el Pònting. Són nombroses les empreses que ofereixen aquests serveis tot i que el preu de les activitats no sol variar massa. Així, podràs cavalcar les onades del riu per uns 30 euros i gaudir de la gastronomia del lloc per uns quants més. Turisnat Pirineus, per exemple, ofereix paquets d’aventura i gastronomia molt apetitosos. Si prefereixes els passejos per la muntanya, tens el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un lloc que t’enamorarà.

Una altra opció és viatjar a l’hivern, una època en la que la zona sol tenyir-se de blanc. És el moment de gaudir de les excursions amb raquetes i amb quad o fins i tot muntar a cavall! Per els més esportistes, sens dubte recomanar l’esquí. A uns quatre quilòmetres del poble es troba l’estació de Port Ainé, un emplaçament situat sota el Pic de l’Orri a 2440 quilòmetres d’altura; el fet que es trobi a la vessant nord li permet tenir la neu amb molt bon estat i les seves fantàstiques instal•lacions la converteixen en una estació fantàstica per anar amb nens.

Per últim, però no menys important, trobem els viatgers que arriben a Sort per trobar, paradoxalment, la sort. I és que la localitat és famosa per haver repartit en tres ocasions el primer premi al sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal els anys 2003, 2004 i 2007. De fet, la seva administració ‘La Bruixa d’Or’ és la segona que més ven de tot Espanya, per darrera evidentment de ‘Doña Manolita’, a Madrid.

Encara no has fet les maletes?

Imatge | adriagarcia

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Sort: esport i loteria a parts iguals”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio