Escapa't!

Turisme familiar a Sant Feliu de Guíxols

Activitats, arquitectura i museus en la ciutat capital del Baix Empordà
By , on 29 de abril de 2010

Platja de Sant Feliu de Guíxols i passeig marítim

En el nostre darrer post parlàvem d’una vila costanera famosa per la seva intensa activitat, tan diürna com nocturna, on l’oci sempre és el protagonista. Avui dediquem unes línies a una població que es troba tan sols uns quilòmetre més amunt i que es caracteritza pel contrari. Sant Feliu de Guíxols, la capital de la comarca catalana del Baix Empordà, ha enfocat el seu turisme a un àmbit tranquil i familiar. I és que, tot i haver-se bolcat en aquest sector durant els darrers cinquanta anys, mai ha abandonat la seva essència de municipi acollidor.

Així doncs, una de les claus de Sant Feliu és que, a diferència d’altres localitats de la Costa Brava, és una vila de gairebé 22.00o habitants els veïns de la qual hi fan vida tot l’any. Això fa que s’hi respiri flaire de petita ciutat i que, per tant, hi trobem tot allò que n’és característic: centres comercials, bars, restaurants, etc.. Tot plegat farcit d’edificis modernistes i senyorals que decoren, sobretot, el passeig marítim i que tenen la seva màxima representació en el Casino La Constància. Són el llegat del passat industrial d’aquest municipi que durant anys va ser un referent en el sector del suro.


Tots aquests atractius únics, sumats al que ofereix un paisatge típic de Costa Brava ple de contrastos, han fet que la famosa Baronessa Thyssen hi tingui un xalet des de fa anys i que, a més, estigui impulsant la creació d’un museu d’art dins el monestir benedictí, un dels estendards de la ciutat. Aquest edifici, construït durant el segle XVIII, forma part d’un conjunt monumental que ja acull en l’actualitat el museu d’història de la ciutat.

Però, sens dubte, un dels atractius més importants que pot oferir una vila amb una herència històrica tan viva són activitats i festes que neixen de la tradició. Així, per exemple, una de les opcions permanents més recomanables és el famós Museu de la Joguina, un lloc ple d’encant que hipnotitzarà i transportarà a móns màgics a grans i petits. I, si el que teniu pensat és fer-hi una escapada ara al maig, us recordem que durant aquest mes s’organitzarà la botiga al carrer i també hi tindrà lloc la Mostra de catifes de flors als carrers del centre de la ciutat.

Sant Feliu de Guíxols ofereix als visitants el mateix que les seves veïnes i molt més. Per tant, no és turisme de sol i platja i prou. I visitar-lo és descobrir-ho.

Foto: Sant Feliu des de Sant Elm per Flamenc a Commons.wikimedia.org.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Turisme familiar a Sant Feliu de Guíxols”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio