Especials

A Malta encara hi ha platja

La illa ofereix al visitant interessants visites culturals i una meravellosa costa
By , on 15 de setembre de 2011

Moltes vegades en el nostre objectiu de trobar un lloc per gaudir dels darrers dies de sol estiuenc i pensem en Grècia, en les illes espanyoles, ja siguin les balears o les canàries, o fins i tot en la costa andalusa. Però seria una errada no tenir en compte els viatges a Malta, una illa mediterrània on a més de una gran costa hi ha d’altres punts destacats i interessos per visitar.

El seu passat com a fortí davant les invassions es veu a les fortificacions

No fa gaire temps la meva companya de feina va viatjar y va retornar amb un somriure de bat a bat. Una de les qüestions que més li ha cridat l’atenció és la gran diferència de conservació que n’hi ha entre la banda més turística de la part podríem dir més allunyada dels focus turístic. Això pot desanimar els primer minuts al país. El temps que li portarà des de l’aeroport fins a la zona dels hotels. Es cert que es tracta d’una zona que podríem definir-la com deixada al pas del temps.

Però això es contrasta amb una cuidada zona turística, prop de la costa i que és una meravella creada per la natura generosa amb Malta juntament amb les infraestructures que els luxosos hotels han creat en aquesta illa. A més, no s’ha d’oblidar el esforç del govern maltès per fer un rentat de cara al centre històric amb motiu de la visita del Papa l’any passat. No es pot deixar de conèixer la capital del petit país, Valetta, nom que rep com a homenatge d’un personatge històric fonamental: Jean Parison de la Vallette, cap de l’exèrcit maltès que va defensar la ciutat davant l’atac turc a mitjans del segle XVI.

Si parlem de llocs històrics, s’ha de visitar la Catedral de Sant Joan, que es va construir en amb les primers residents de l’illa. I com no pot ser d’altra manera, està dedicada als cavallers creuats que van lluitar durant molts anys contra la continua invasió turca. Les muralles i les seves fortificacions encara es mantenen heroiques en la lluita contra el temps. Gairebé ens sentim com si fossim personatges d’alguna de les pel·lícules que van rodar a la illa.

Per altra banda, ja més pensat en un turisme no tan històric, una bona opció és visitar la coneguda Gruta Blava, una continuació de coves i cales que només es poden accedir en vaixell. Val la pena la visita. Al igual que anar a Golden Bay, a la costa nord-oest, un lloc de privilegi.

Fotografia: zoonabar

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “A Malta encara hi ha platja”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio