Especials

Bon temps i paisatges espectaculars a Lanzarote

By , on 31 de desembre de 2012
Lanzarote Timanfaya

El Parque Nacional de Timanfaya, a Lanzarote

La illa de Lanzarote és una de les més visitades de les Canàries, perquè té un paisatge idíl•lic i perquè és un dels llocs predilectes on anar a descansar i passar uns dies de relax. Què millor que planificar les vacances del 2013 pensant en fer un dels teus viatges Lanzarote, com el destí ideal per passar uns dies de calma absoluta amb un paisatge únic. La temperatura mitja anual ronda els 21 graus, de manera que sempre fa bon temps i calor per gaudir de la platja o de les excursions.

Començant per les platges, cal saber que l’aigua ronda els 19’5 graus, de manera que no està gaire freda per banyar-s’hi durant tot l’any i prendre el sol una estona. Hi ha moltes platges per visitar, com Guacimeta (prop de l’aeroport), Quemada, La Campana, etc. Però si hi ha quelcom característic de Lanzarote són els esports marítims, perquè el mar de la illa sol ser molt tranquil i té una bona temperatura. Per això, és un lloc ideal per practicar surf durant tot l’any, perquè les seves onades són comparables a les de Hawaii. També s’hi pot practicar windurf i vela, gràcies a les condicions climàtiques tant bones i pels ports esportius.

Però hi ha molt més a part de platja, sol i mar. Cal saber que la UNESCO, l’any 1993, va declarar Lanzarote com a Reserva de la Biosfera. Això vol dir que els habitants han sabut conviure amb la naturalesa i sempre han treballat per conservar i protegir la riquesa natural. Cal destacar l’aportació de l’artista César Manrique en aquesta tasca, perquè va promoure el turisme sostenible a la illa, de manera que es protegís tant el patrimoni natural com cultural de la illa. Els turistes que visiten l’illa queden sorpresos pels colors, les textures i l’espectacularitat del seu paisatge.

A Lanzarote hi ha nombrosos espais protegits, però el més popular és el Parque Nacional de Timanfaya, amb 5.107 hectàrees. És un parc volcànic on pràcticament no hi ha vegetació i on la presència humana és pràcticament inexistent. És un autèntic laboratori de geòlegs i biòlegs, perquè poden explorar i conèixer la fauna i la flora autòctona tant atípica.

Però, a més a més, a la illa hi ha nombrosos espais dedicats a la cultura i l’art. Allà hi ha, per exemple, la casa de José Saramago. L’escriptor portuguès va viure allà pràcticament tota la seva vida i, després de la seva mort, la seva casa ha passat a ser un museu. A més a més, a Lanzarote hi ha castells i monuments per rememorar els esdeveniments més importants de la seva història.

Foto de Mon Labiaga Ferrer a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Bon temps i paisatges espectaculars a Lanzarote”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio