Especials

Brussel·les, la capital d’Europa

Hi trobeu seus tan importants com la del Consell o el Parlament Europeu
By , on 26 de octubre de 2011

Segurament i després de la creació de la Unió Europea, Brussel•les sigui una de les ciutats més internacionals que existeixen. La capital de Bèlgica acull a persones provinents de molts països a causa de les diferents seus europees que alberga. Allà hi podem trobar el que es coneix com Barri Europeu, una zona de la ciutat en la que es troba el Consell Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu. A la ciutat també hi trobem el Comitè Econòmic i Social Europeu i el Comitè de les Regions, així com nombroses representacions dels estats membres. Tot i així, no tots els òrgans tenen la seva seu a Brussel·les, de fet, institucions tan importants com el Banc Central Europeu o la Europol es trobem a Fràncfort del Meno (Alemanya) i a La Haya respectivament.

Banderes Europees a l'edifici Berlaymont

Però, a més d’aquesta part de la ciutat més recent, trobem a Brussel·les tota una tradició història de construccions i cultura. La ciutat està dividida en dues parts la Ciutat Alta i la Ciutat Baixa. A la primera hi trobem el barri del Sablon, una de les zones més riques, la Place Royal i una gran quantitat de esglésies, parcs i museus. A la segona es troba la plaça més famosa de Brussel•les, la Grand Place, així com el Palau Reial i l’Ajuntament.

Per viatjar a Brussel·les el millor que podem fer és agafar un hotel ben cèntric i desplaçar-nos per tot arreu a peu o en bicicleta. El fet de que la ciutat no sigui extremadament gran facilita la tasca del turista i li permet veure els punts de major interès en pocs dies. Entre les cites obligades que encara no hem esmentat, sens dubte el Manneken Pis, l’Atomium i el Museu Hergé, on podrem fer un recorregut per la vida de l’autor del Tintin.

Pel que fa a la gastronomia, no pots marxar de la capital de Bèlgica sense provar el gran assortiment de xocolates belgues que existeixen. Les galetes de gingebre també són boníssimes, així com els gofres. De la cervesa millor ni parlar-ne i és que allà hi podràs trobar tots els tipus i colors de cervesa que imaginis, si vols provar noves cerveses un suggeriment personal: el Delirium.

Què et sembla aquest destí? T’animes a visitar la capital d’Europa? No oblidis comentar-nos la teva experiència si ja hi has estat, segur que va ser increïble!

Imatge | Amio Cajander

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Brussel·les, la capital d’Europa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio