Especials

Canvi d’estació a la Riviera Maya

S’apropa l’equinocci de tardor i torna la baixada de la serp a Chichén Itzá
By , on 17 de setembre de 2012

El moment que els antics maies van anunciar com el de “canvi de cicle”, interpretat per molts com la fi del món, ja s’apropa. De fet, un cop passat l’estiu la propera gran cita amb el món Maia es el solstici d’hivern, però, abans que s’acabi tot, per què no aprofitem el temps per fer un viatge a la Riviera Maya i viure les restes d’aquella cultura en primera persona? Es clar que, també podríem aprofitar per visitar les seves platges i gaudir en els seus resorts.

El temple de Kukulcan i la Gran Plaça

De fet, el pas de les estacions són moments molt celebrats a la Riviera Maya i el més proper, l’equinocci de la tardor, està a tocar. Aquesta nit tan especial, que marca la fi de l’estiu astronòmicament parlant, és per gaudir-la a la ciutat maya de Chichen Itza, declarada recentment una de les noves meravelles del món i Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des de fa un temps. Als peus del temple de Kukulcan, potser la seva construcció més reconeguda, s’extén la Gran Plaça que en aquesta data tan assenyalada s’omple de gent que vol viure aquest moment especial en un entorn místic i espiritual.

La piràmide esglaonada que conforma el temple es va construir amb una gran precisió matemàtica que fa que s’alineï perfectament per capturar els darrers raigs del sol quan ja s’està ocultant. Això succeeix tant a l’equinocci de tardor com al de la primavera. Els efectes del raigs solars sobre les escales del temple fan que vertaderament sembli que una serp de llum hi baixa per elles i més encara quan la llum toca la base de la piràmide, on hi ha un cap de serp de pedra.

Aquest espectacle es pot gaudir tant el dia de l’equinocci com els dies anterior i posterior. Per tant, si esteu pensant en passar uns dies de vacances a la Riviera Maya, en els seus luxosos hotels, gaudint de les platges paradisíaques, la sorra fina de color blanc o les aigües cristal·lines on practicar esports com el submarinisme, no podeu deixar de fer cap un d’aquests dies de finals de setembre per contemplar l’arribada de la nova estació de l’any des d’una perspectiva única.

El temple de Kukulcan (la serp emplomada) és en si mateix com un calendari solar. La seva disposició en quatre façanes crea un joc de llum i d’ombres amb el sol. A més, les quatre escales són de 91 esglaons cadascuna que, sumades a les dues de la part superior, fan un total de 366, fent una clara referència als dies d’un any (365 dies i unes quantes hores del següent).

Foto | UniversoAC a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Canvi d’estació a la Riviera Maya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio