Especials

Capbussa’t a la Riviera Maya

Una experiència única de fer submarinisme en un entorn natural privilegiat
By , on 14 de maig de 2012

Tota l’àrea del Mar Carib és en si mateixa un paradís pels amants del submarinisme (i tots els seus derivats). Les seves aigües cristal·lines, els esculls de coral, la riquesa de la vida submarina, el bon temps (en determinades temporades de l’any) i l’oferta turística paral·lela són els motius principals pels quals el Carib s’ha convertit en un dels principals centres de busseig del món.

Subamrinisme als cenotes de la Riviera Maya, una experiència única

Més en concret, els viatges Riviera Maya són una ocasió extraordinària para combinar una estada en un bon hotel amb tot inclòs i fer una mica d’exercici sota l’aigua. A la zona de Playa del Carmen, Cancún o Cozumel hi ha innumerables centres de busseig que ofereixen l’equipament i la formació necessaris per practicar el submarinisme (per aquells que ho necessitin). En aquests centres s’ofereixen classes d’iniciació pels inexperts, classes de desenvolupament pels que tenen un nivell intermedi i classes de perfeccionament pels que són vertaders experts en això del submarinisme.

Des d’aquests centres de busseig surten barques que s’endinsen en el Mar Carib fins arribar a les zones d’immersió. Aquestes barques normalment porten grups reduïts de bussejadors (entre 6 i 8) i cobreixen distàncies curtes d’entre 10 i 30 minuts de viatge. L’escull de Playa del Carmen, que forma part de la gran barrera d’esculls mesoamericana (de 1000 quilòmetres de llarg i que travessa 4 països) és un dels principals llocs per fer la immersió. En aquesta àrea hi ha una gran varietat d’esculls que van des dels 6 als 30 metres de profunditat.

La riquesa i varietat d’espècies marines i de tipus de coralls fa que aquests esculls siguin ideals per practicar el submarinisme. A més, en condicions normals la visibilitat sota l’aigua arriba als 30 metres i, molt sovint, s’estén fins els 40 metres.

Una experiència submarina diferent i única que es pot viure a la Riviera Maya és la de capbussar-se als “cenotes”. Aquestes formacions geològiques són coves on el sostre de roques ha caigut i ja des de l’era de les glaciacions s’han inundat. Aquests “cenotes” es troben a l’interior, envoltats de la selva, i per tant tenen un aire misteriós i místic que els fa únics. Bussejar en aquests “cenotes” és possible sigui quin sigui el nivell d’experiència en submarinisme. N’hi ha d’aigua dolça i de salada, de profunds i menys profunds, però tots tenen en comú l’espectacular joc de colors que produeix la llum que entra pel sostre enfonsat, les estalactites, les estalagmites i les magnífiques fotografies que s’hi poden fer.

Foto | dMap Travel Guide en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Capbussa’t a la Riviera Maya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio