Especials

De vacances a Dublín, història i esbarjo

La capital d’Irlanda és plena de llocs interessants, oci i cultura
By , on 13 de febrer de 2012

Viatjar a Dublín és, sense dubte, fer un viatge en el temps cap a un període històric de mites i llegendes. No només la capital, sinó tota Irlanda és un magnífic destí turístic per anar de vacances. Hi conviuen el més antic amb el més modern amb harmonia, tant pel que fa als paisatges de somni com als carrers atapeïts del centre de la ciutat. Els viatges Dublín són recomanables també pel caràcter obert de la seva gent i per la manera que tenen d’acollir als visitants.

El half Penny Bridge de Dublín

A Dublín podem trobar mostres de tot això del que parlem i que defineix el que és Irlanda. Si ens hi fixem, veurem que aquesta ciutat és una de les més elegants de tota Europa, sobretot tenint en compte la seva arquitectura. A més, hi trobem una àmplia oferta hotelera, bons bars i restaurants, galeries d’art, parcs i jardins molt verds  i moltes botigues per anar de compres pel centre.

La cervesa és un dels grans atractius de la ciutat, com així ho fa constar un dels punts ineludibles en unes vacances a Dublín: la fàbrica de Guiness. Aquí hi trobareu una botiga de cervesa, inclosa la típica cervesa negra irlandesa, un museu molt interessant, didàctic i divertit, i un bar amb mirador des d’on es pot veure tota la ciutat mentre assaborim una pinta.

Tampoc podem oblidar passejar pel famós Half Penny Bridge, un petit pont peatonal sobre el riu Liffey que comunica el barri bohemi de Temple Bar (un dels més animats durant la nit dublinessa) amb el més formal dels voltants del carrer O’Connell, l’avinguda més gran de Dublín, també molt animada i sempre plena de gent de visita, de compres, etc. Aquest és un pont amb encant i molta història al darrere. La gent el pren com punt de trobada per conversar, tocar música o prendre cervesa. La història explica que el nom actual li ve pel peatge que fins el 1919 s’havia de pagar per creuar-lo.

Altres llocs que no podem deixar de visitar a Dublín són el carrer comercial Grafton Street, amb el Trinity College al seu extrem nord (la universitat més famosa de la ciutat), el Saint Stephen´s Green Park (ungran parc on trobar la tranquilitat i el silenci), el Dublin Castle (des d’on antigament els anglesos exercien el seu control d’Irlanda), la catedral de Saint Patrick, el Jardí Botànic (fundat al 1795, amb unes 20 hectàrees) o el Phoenix Park, que conté jardins, llacs, camps d’esports, el zoo més antic d’Europa i un castell, entre altres curiositats.

Foto | kevgibbo a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “De vacances a Dublín, història i esbarjo”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio