Especials

Descobreix Cabo Rojo a Puerto Rico

Una zona d’especial interès natural al sud de l’illa
By , on 27 de abril de 2012

Tres són les illes del Mar Carib que conformen el que s’anomen les Antilles Majors (és a dir, les illes més grans d’aquesta zona), que són la illa de Cuba, la Española (on hi ha Haiti i la República Dominicana) i la més petita de totes, Puerto Rico, un país que està associat amb els Estats Units, amb uns 4 milions d’habitants. El que més destaca d’aquesta illa són les seves platges i la seva gastronomia i per això volem reviure en aquestes línies el que poden ser uns meravellosos viatges Puerto Rico.

La badia de Playa Sucia des del Faro de los Morillos, a Cabo Rojo, Puerto Rico

Un d’aquests viatges els podem dedicar a conèixer el sud de l’illa, la zona de Cabo Rojo, també coneguda como “El pueblo del Cofresí”. Aquesta ciutat va ser fundada al 1771 i es diu que el seu nom ve de la gran quantitat de minerals que s’hi troben a la costa i que fan que les seves aigües semblin vermelloses.

Un dels punts turístics més destacats de Cabo Rojo és el seu far. S’hi arriba per una carretera sense asfaltar tot travessant el Refugio Nacional de Vida Silvestre de Cabo Rojo. El far, que va ser construït al 1881 a sobre d’un penya-segat, també es coneix amb el nom del “Faro de los Morillos”. Està obert de dimecres a diumenge de 9 a 5 de la tarda i per un estret camí forestal que ressegueix la costa es pot arribar a una altra de les meravelles de Puerto Rico, la Playa Sucia.

Aquesta platja no fa honor al seu nom, de fer és una de les que té les aigües més clares i normalment està neta. Queda a sota del far i permet passar un bon dia de platja, prenent el sol sobre una sorra fina i blanca o banyant-se en unes aigües de color turquesa i temperades. Aquesta platja es troba en una badia, la de Boquerón, molt extensa que fa que sigui un lloc especialment recomanable per nedar i gaudir de la platja.

Tota aquesta zona del Refugio Nacional de Vida Silvestre de Cabo Rojo és un entorn natural privilegiat molt indicat per fer ecoturisme. En el centre d’interpretació que té el refugi es pot conèixer de primera ma la fauna i la flora subtropicals autòctones (es poden arribar a veure fins a 50 classes diferents d’ocells). No està permesa l’acampada en aquesta àrea, per tant haurem de buscar allotjament en els pobles propers o bé desplaçar-nos a una zona més explotada turísticament per descansar.

Foto | enlacepr a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Descobreix Cabo Rojo a Puerto Rico”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio