Especials

El que no et pots perdre dels viatges a la Riviera Maya

Un paradís subtropical de platges i restes arqueològiques
By , on 12 de març de 2012

La Riviera Maya és el paradís de platges de sorra blanca i clima tropical que ens espera a Mèxic, a la costa nord-est de la península del Yucatán, banyada per les aigües del Mar Carib i amb un llegat històric impressionant. Els  viatges Riviera Maya són, sense dubte, un somni que es pot fer realitat per a molts turistes.

La piràmide esglaonada de Kukulcán, a Chichén Itza

Qualsevol viatge a aquesta zona ha de tenir fixats d’entrada uns quans destins i algunes activitats imprescindibles. És fonamental arribar a les platges, sobre tot a les de les ruïnes de Tulum (on es veuen reflectides les pedres a l’aigua), a Akumal i a Playa Paraiso (molt espectacular per la seva amplitud, la seva fina sorra, les palmeres i el mar de color turquesa).

És també imprescindible anar a Chichén Itza, la gran capital Maya, un lloc màgic on sentirem la força de la terra, els costums i les creences d’aquesta antiga civilització. Al bell mig de la plaça de Chichén Itza trobarem el temple de Kukulcán, una piràmide esglaonada que també és coneguda amb el nom d’“El Castillo”. Aquesta estructura representa la idea que tenien els mayas de l’espai i el cosmos: està formada per nou nivells, un nivell per cadascuna de les capes que existien a l’inframon, i per 365 esglaons, un per cada dia de l’any solar.

La Riviera maya és també un lloc ideal per a la pràctica de l’snorkel i el submarinisme. A Xel-Ha es troba l’aquari natural més gran del món. Aquest és un lloc únic i màgic on una mànega del mar s’endinsa en la jungla. Tortugues, dofins i moltes aus diferents ens esperen en aquest indret de gran riquesa ecològica.

Per aprofitar encara més la nostra visita a la Riviera Maya, podem seguir una ruta molt especial pels “cenotes” sagrats. Els “cenotes” són grans forats inundats d’aigua (de la pluja o de fonts subterrànies) que s’han format per la caiguda del sostre de coves o grutes. L’entrada de la llum solar que il·lumina l’aigua dins l’obscuritat de la roca és el que li atorga aquest caire màgic i gairebé místic i sagrat als “cenotes”. És impressionant capbuçar-s’hi i gaudir de la natura submarina.

Les aigües del mar i la riquesa arqueològica són els dos grans atractius de la Riviera Maya.  Hi podem trobar ruïnes molt ben conservades de les diferents civilitzacions que per allà han passat i una naturalesa verge on poder practicar tot tipus d’esports d’aventura. Podem simplement gaudir del mar i les platges d’una bellesa increïble i d’una temperatura gairebé sempre agradable.

Foto | kyle simourd en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El que no et pots perdre dels viatges a la Riviera Maya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio